BGN Gewichtsconsulenten / Voedingsspecialisten

BGN geaccrediteerde scholingen in voeding, leefstijl en meer !

Wat is de BGN ? 

BGN staat voor de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.  

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliƫnten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.


Vergoeding zorgverzekeraars

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de consulten van de gewichtsconsulent. Door het lidmaatschap bij de BGN worden de consulten vergoed door inmiddels bijna 30 verschillende zorgverzekeraars. 


De doelstellingen van de vereniging:

- Het fungeren als landelijke brancheorganisatie voor de gewichtsconsulent.

- Het instandhouden en verbeteren van de kwaliteit van en het verder professionaliseren van de beroepsuitoefening en het ondernemerschap in de gewichtsconsulentenbranche.

- Het behartigen van de (algemene en collectieve) belangen van de leden op vaktechnisch en bedrijfseconomisch gebied.

Opleiding BGN erkende

Gewichtsconsulent / Voedingsspecialist

Wij verzorgen al vele jaren de opleiding tot BGN erkend Gewichtsconsulent, die wij ook wel Voedingsspecialist noemen. In deze opleiding behandelen wij naast voeding, ook kennis en vaardigheden op het gebied van beweging, coaching en het voeren van je eigen praktijk.

Onze docenten zijn zelf al vele jaren actief als voedingsspecialist met een eigen praktijk.Met het diploma van Opleidingen 2000 kun je je dan ook aansluiten bij de BGN en kunnen je adviezen vergoed worden door de meeste zorgverzekeraars.

Welke BGN Specialisaties zijn er?

Onder BGN specialisatie wordt verstaan: het uitbreiden van het basispakket van de BGN gewichtsconsulent met een door de BGN geaccrediteerde specialisatieopleiding.


Na het behalen van een specialisatiediploma kan een BGN gewichtsconsulent, naast de reguliere doelgroep, ook andere doelgroepen begeleiden. Momenteel kent de BGN twee specialisaties: Kind en Voeding en Sportvoeding.

Als BGN erkend Gewichtsconsulent kun je je verder specialiseren op 2 gebieden:


Ook deze 2 specialisaties worden door ons aangeboden. Met deze diploma's krijg je een extra vermelding op het online register van de BGN en tellen deze opleidingen tevens mee voor de accreditatiepunten die je nodig hebt om in het register te kunnen blijven.

Vermelding van specialisaties

Als consulent moet je je steeds nascholgen. Met een specialisatie krijg je ook nog een extra vermelding op de BGN website.

BGN erkend diploma

Door de BGN erkenning kunnen jouw voedingsadviezen vergoed worden door zorgverzekeraars.