NL ACTIEF / Fit!vak Fitnesstrainer-B / Personal Trainer 

Word nationaal én internationaal erkend personal trainer FITNED niveau 4.

Startdata 

Waarom Fitnesstrainer-B / Personal Trainer opleiding ?

Ben je fitnesstrainer en erg ambitieus?

Groei door en word Personal Trainer!

Deze Personal Training opleiding heeft de hoogste NL ACTIEF / Fit!vak / Fitned erkenning in Nederland op het gebied van Personal Training en is internationaal erkend op FITNED niveau 4.

Hoge Slagings %

Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt gratis lessen herhalen tot je geslaagd bent! Dus hoge slagingspercentages!

Je gaat een echte 

klant begeleiden! 

Geen lange meeloopstages, maar je gaat tijdens de opleiding met een echte klant aan de slag. Je gaat dmv een casus een echte klant begeleiden, waardoor je gelijk in de praktijk leert hoe je een klant leert zijn doel te bereiken.

(Inter)nationaal 

Rijkserkend 

Diploma

Na afronding van de opleiding ontvang je een NL ACTIEF / Fit!vak diploma, rijkserkend door ministerie van V.W.S. FITNED Niveau 4

Enige opleiding 

met toegang tot 

PT specialisaties 

mbt diverse 

doelgroepen 

Dit is de enige Personal Trainer opleiding, waarmee je na afronding door kunt stromen naar PT specialisaties die je opleiden tot bewegingsdeskundige Diabetes Mellitus, Overgewicht & Obesitas en NAH (Niet aangeboren Hersenletsel). opleidingen mbt diverse doelgroepen als 

Maak van je passie 

je beroep!

Houd jij van het omgaan met mensen, houd jij van werken aan een gezonde levensstijl en werken in een omgeving die altijd energiek is en waarbij werken aan een gezond en fit lichaam het uitgangspunt is? Maak van je passie je beroep en word personal trainer!

De vraag naar 

Personal Trainers 

groeit sterk!

Trainen onder begeleiding van een Personal Trainer groeit de laatste tijd sterk. Mensen hebben er steeds meer geld voor over om hun doelen te bereiken. Pak die kans en word Personal Trainer!

Onderdeel 

Vitaalcoach Traject

Deze opleiding maakt een belangrijk onderdeel uit van ons Vitaalcoach traject. Dus een goede basis voor doorstudeertrajecten.

Vraag hier een Persoonlijk Opleidingsplan aan tot Vitaalcoach.

Wat kan ik met deze opleiding?

Nationaal én internationaal erkend personal trainer

Deze opleiding speelt in op de diversiteit van het vak van personal trainer. Het gaat niet alleen om anatomie, fysiologie en trainingsleer. Het gaat ook, en steeds meer, om gastheerschap, om branding, om communicatie en coaching. De moderne fitnessprofessional draagt zo bij aan de gezondheidswinst van onze samenleving, maar ook aan de verdere professionalisering goed imago van de branche. 


De opleiding wordt afgesloten met een examen dat georganiseerd wordt met branche-organisatie NL ACTIEF / Fit!vak. Je ontvangt bij slagen het NL ACTIEF / Fit!vak diploma. Deze Personal Trainer opleiding heeft de hoogste NL ACTIEF / Fit!vak / Fitned erkenning in Nederland op het gebied van Personal Training en is internationaal erkend op FITNED niveau 4.

Voor elke klant een passende training

De opleiding gaat in op meer klant-specifieke training en alle zaken die hiervoor van belang zijn. De cursist wordt opgeleid om naast beginners, ook gevorderde sporters, topsporters en mensen met specifieke klachten zoals overgewicht of gewrichtsklachten te begeleiden.

NL ACTIEF / Fit!Vak erkend diploma

Al onze Fitnesstrainer B-opleidingen worden afgesloten met officiële NL ACTIEF / Fit!vak examens.

Iedere deelnemer doet dan ook dezelfde examens en ontvangt bij slagen het diploma NL ACTIEF / Fit!vak Fitnesstrainer B / Personal Trainer, het diploma met de meeste erkenning en bekendheid in Nederland.

  Lees meer over erkenning van Fitnesstrainers en Personal Trainers. 

Inhoud van deze cursus

Deze in 2018 vernieuwde opleiding is geschikt voor ambitieuze fitnesstrainers die graag aan de slag willen als (zelfstandig) Personal Trainer en klanten individueel willen kunnen begeleiden richting zijn of haar doelstelling. Na afronding van deze Fit!vak erkende opleiding Fitnesstrainer B, ben je in het bezit van het hoogste Europees erkende diploma Fitnesstrainer B / Personal Trainer (niv. 4) en kun je aan de slag als (zelfstandig) Personal Trainer.


Enkele onderwerpen die aan bod komen: 

 • De moderne "fitnessprofessional"
 • Gedragsverandering
 • Testen en meten
 • Gastheerschap
 • Personal Branding
 • Fysiologie
 • Anatomie

 • Voeding

 • Diabetes Mellitus type 2

 • Niet-aangeboren hersenletsel

 • Obesitas

 • Trainingsleer

Tijdens de in 2018 vernieuwde opleiding Fitnesstrainer B leren we jou om kritisch te denken en zelfstandig een individueel op maat gemaakt traject te ontwikkelen en te doorlopen met een klant. Op deze wijze leer je hoe je iemand kunt helpen in het bereiken van zijn of haar doelstelling.

Je geeft zelf richting aan jouw ontwikkeling door een klant met bijpassende casus te kiezen die je gedurende meerdere weken gaat begeleiden. Hierbij kun je alvast een keuze maken in de doelgroep die jij gaat bedienen als Personal Trainer. Binnen een begeleide setting doe je zo alvast je eerste ervaring als Personal Trainer op met jouw ideale doelgroep.

We leren je kijken naar het complete beeld waarin we ontspanning, gedragsverandering, voeding, training en coaching meenemen. De inhoud van de opleiding is up-to-date en continu in ontwikkeling, net zoals de fitnessbranche. We gaan uit van de hedendaagse literatuur en bieden je verdiepende kennis. Vervolgens vertalen we dit naar praktische handvatten en richtlijnen die je direct kunt toepassen in het begeleiden van jouw klant(en).

Na afronding van deze vernieuwde opleiding ben je in het bezit van het allerhoogste Fit!vak erkende diploma (niveau 4) dat volop carrièrrekansen biedt om bij een fitnesscentrum of als zelfstandig Personal Trainer aan de slag te gaan. 

Enkele docenten uitgelicht

Hans van der Perk

Hans maakte in 2007 de switch van bedrijfseconoom naar de wereld van Fitness & Health. Na het volgen van talrijke sportopleidingen werkt Hans al vele jaren als Personal Trainer en Crossfit- en bootcamp Trainer. Daarnaast heeft Hans vrijwel alle Crossfit licenties behaald die er te halen zijn en is hij eigenaar en trainer van Crossfit Asperen.


Martin Blankenstein

20 Jaar ervaring als fitness- en personal trainer en inmiddels 15 jaar ervaring als Fit!vak examinator voor de opleidingen Fit!vak Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B. Mocht je ooit het geluk hebben om Martin als docent te krijgen dan zul je absoluut zijn kennis en ervaring ervaren. Of het nu gaat om trainers, wedstrijdsporters,

mensen met medische klachten, ouderen of jongeren, mensen "beter" maken geeft

Martin voldoening. Hij geeft je graag meer mee dan alleen een diploma.

Omar Bom

Omar is afgestudeerd als sporttrainer én fysiotherapeut. Een ideale combinatie als docent binnen onze opleidingen. Hij verzorgt sinds 2000 al sportopleidingen en is fysiotherapeut sinds 2001 met zijn eigen goed lopende, eigen praktijk in een fitnesscentrum.

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Trainers of andere beweegspecialisten die zich verder willen ontwikkelen tot Personal Trainer

Toelating

- NL ACTIEF / Fit!vak Fitnesstrainer-A

- ROC S&B niv 3 na 2012 met Fit!vak diploma

- ROC S&B niv 3 voor 2012 specialisatie fitness

- CIOS niv 3 na 2012 met Fit!vak diploma

- CIOS niv 3 voor 2012 specialisatie fitness

- ALO met 3 jaar werkervaring in de fitness

- Fysiotherapie + 3 jaar werkervaring in fitness

Omvang: 8 lesdagen van 9:30 tot 16:00 uur (zomeropleiding 8 lesdagen van 10:00 tot 16:00 uur)

Stage: 50-75 uur voor het maken van portfolioopdrachten

De stage bestaat uit het uitwerken van 7 opdrachten. Samen worden deze je portfolio genoemd.

De stage is qua tijdsinvestering prima uitvoerbaar naast een fulltime baan.

Deze 7 opdrachten zullen betrekking hebben op het door jou werkelijk begeleiden van 1 klant als personal trainer

-Beginsituatie

-Trainingsbeginsituatie en doelstelling

-Planning / Periodisering

-Trainingsprogramma

-Uitvoering trainingsprogramma

-Extra begeleiding

-Evaluatie en conclusies voor de toekomst

Stageplaats:

De eisen die aan de stageplaats gesteld worden zijn de volgende:

-De stageplaats dient de klanten daadwerkelijk begeleiding te bieden.

-De stage kan worden uitgevoerd in een fitnesscentrum, maar ook bij een zelfstandig (personal) trainer.

-De stagebegeleider dient te beschikken over een NLactief/Fit!vak, CIOS, ROC S&B of ALO diploma op niveau 4 of hoger van minimaal 1 jaar oud.

-Bij voorkeur is de stageplaats aangesloten bij brancheorganisatie NLactief/Fit!vak. Kijk voor alle aangesloten centra op de website van NLactief.

Opleidingskosten: 6 maandelijkse termijnen van €213,-.

Bij eenmalige betaling ontvang je €33,- korting

Examenkosten: Inbegrepen. Theorie- en Praktijkexamen en Portfolio

Belastingvoordeel: Ontvang geld retour van de belastingdienst

Diplomering: NL ACTIEF / Fit!vak, erkend door ministerie van V.W.S. FITNED Niveau 4

Bijzonderheden: Deze opleiding kun je ook met SPOED in een relatief kortere ZOMERopleiding volgen. Heel efficient! Bekijk hieronder de data.

Wil jij Fitnesstrainer-B / Personal Trainer worden?

Ja, ik schrijf me direct in! 

Schrijf je hier in!

6 maandelijkse termijnen van €213,-.

Bij eenmalige betaling ontvang je €33,- korting

Mogelijke locatie en data:

COMPLEET CORONAPROOF OPLEIDINGEN
De theorie doen we met ONLIVE LIVE lessen.
De praktijk doen we op de beste en meest ruime fitnesslocaties die ruim voldaan aan alle maatregelen.

Het is ook mogelijk om de hele opleiding Online On Demand te volgen. Je krijgt dan daarnaast ook individuele begeleiding van de docent.

Opleidingsdata Fit!Vak Fitnesstrainer B / Personal Trainer

On Demand, Volg lessen wanneer je wilt

Dag 1: On Demand
Dag 2: On Demand
Dag 3: On Demand
Dag 4: On Demand
Dag 5: On Demand
Dag 6: On Demand
Dag 7: On Demand
Dag 8: On Demand

Amsterdam zondag 14-11-2021

Dag 1: 14-11-2021
Dag 2: 21-11-2021
Dag 3: 28-11-2021
Dag 4: 12-12-2021
Dag 5: 19-12-2021
Dag 6: 16-01-2022
Dag 7: 23-01-2022
Dag 8: 30-01-2022

Breda zondag 14-11-2021

Dag 1: 14-11-2021
Dag 2: 21-11-2021
Dag 3: 28-11-2021
Dag 4: 12-12-2021
Dag 5: 19-12-2021
Dag 6: 16-01-2022
Dag 7: 23-01-2022
Dag 8: 30-01-2022

Nieuwegein zondag 14-11-2021

Dag 1: 14-11-2021
Dag 2: 21-11-2021
Dag 3: 28-11-2021
Dag 4: 12-12-2021
Dag 5: 19-12-2021
Dag 6: 16-01-2022
Dag 7: 23-01-2022
Dag 8: 30-01-2022

Nieuwegein zaterdag 20-11-2021

Dag 1: 20-11-2021
Dag 2: 27-11-2021
Dag 3: 04-12-2021
Dag 4: 11-12-2021
Dag 5: 18-12-2021
Dag 6: 15-01-2022
Dag 7: 22-01-2022
Dag 8: 29-01-2022

Zwolle zaterdag 20-11-2022

Dag 1: 20-11-2021
Dag 2: 27-11-2021
Dag 3: 04-12-2021
Dag 4: 11-12-2021
Dag 5: 18-12-2021
Dag 6: 15-01-2022
Dag 7: 22-01-2022
Dag 8: 29-01-2022


Schrijf je hier in!

6 maandelijkse termijnen van €213,-.

Bij eenmalige betaling ontvang je €33,- korting

Wist je dat we deze opleiding ook als 

ZOMER / SPOED opleiding aanbieden?

In één zomer kun je je personal trainer FITNED niveau 4 diploma op zak hebben! Deze spoedopleiding leidt cursisten in een relatief korte ZOMERperiode op tot nationaal én internationaal erkend personal trainer FITNED niveau 4.

Bekijk hier de data van de ZOMER - SPOED opleiding 

 

 

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Oud-Cursist Thijs van Rossem aan het woord

Ik wist al vanaf het begin dat ik Personal Trainer wilde worden, daarom heb ik gekozen voor het Fit!vak Personal Trainer Combinatiepakket. Dus ik volgde eerste Fit!vak A en toen deze Fit!vak B. Fit!vak B gaf een goed beeld over alle zaken die meespelen tijdens persoonlijke sportbegeleiding. Je leert hoe je gestructureerd een sporter van begin tot eind, op een verantwoorde manier, kan begeleiden. Leuk om dit tijdens de opleiding al te ervaren mbv een casus, waarbij je een echte klant gaat begeleiden. Verder was de docent 1 bonk energie/ kennis en ervaring. Prachtig hoe de lesstof werd overgebracht.

Thijs van Rossem

(Personal Trainer)

 • Oud-Cursist Simone Heusdenkom aan het woord

  Ik volgde deze opleiding als onderdeel van mijn Vitaalcoach traject. Ik volgde Fit!vak A & B, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach. Deze opleiding heeft me veel geleerd over het behalen van individuele bewegingsdoelen van klanten. Het persoonlijke diepergaande contact met klanten en ze echt begeleiden en coachen om hun doel te behalen vond ik erg mooi. Later heb ik dit ook geleerd op voedingsgebied en nog meer over coaching geleerd waardoor ik nu als Vitaalcoach werk en klanten een Allround dienst aan kan bieden.

  Simone Heusdenkom

  (Vitaalcoach)

 • Fitvak Fitnesstrainer A avondopleiding

  Fitnet 4 erkenning

  Wil jij Fitnesstrainer-B / Personal Trainer worden?

  Fitnesstrainer B

  Direct inschrijven 

  Onderdeel Vitaalcoach traject

  Deze opleiding tot Personal Trainer is een belangrijk onderdeel van het Vitaalcoach traject.

  Wil jij een Persoonlijk Opleidingsplan ontvangen tot Vitaalcoach?

  Vul geheel vrijblijvend de vragenlijst in en een opleidingsspecialist komt er bij je op terug met een plan, inclusief prijzen.  

  Wist je dit van Opleidingen 2000?

  Belastingvoordeel/

  Eerlijke Prijzen

  Wist je dat je alle directe opleidingskosten/ examenkosten van Opleidingen 2000 op kunt geven bij je aangifte inkomstenbelasting en tot wel 51% van die kosten terug kunt krijgen van de belasting?

  Verder hanteren wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

  Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos inhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

  Bepaal zelf

  wanneer je

  examen doet

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal!

  Slagingsgarantie

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

  Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?

  arrow_drop_up arrow_drop_down