Word Indoor Cycling - Spinning Instructeur!

Leer om een motiverende les te geven met tevreden klanten !

Data en inschrijven

Waarom Indoor Cycling - Spinning?

Doelgericht

Door de deelnemers op de juiste veilige wijze te laten bewegen, helpt de instructeur de deelnemers om hun persoonlijke doelstellingen te bereiken.

Maximale prestaties

Deze opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding te kunnen verzorgen aan instructeurs die het maximale uit de Indoor Cycling lessen willen halen.

Volgeboekte lessen

Door het volgen van deze opleiding zal ook jij binnenkort het verslavende effect ervaren na het geven van weer zo’n toffe, motiverende les.

Wat kan ik met deze opleiding?

Motiverende training, voor iedereen

Indoor Cycling is een wereldwijd begrip geworden tussen de indoor sporten. Honderdduizenden actievelingen stappen wekelijks op de indoor fiets om op een stimulerende, laagdrempelige wijze te werken aan de eigen gezondheid. Mede door het feit dat iedereen die kan fietsen ook deel kan nemen aan de Indoor Cycling lessen is een goede opleiding van instructeurs van groot belang. Door de deelnemers op de juiste veilige wijze te laten bewegen, helpt de instructeur de deelnemers om hun persoonlijke doelstellingen te bereiken. Of deze nu prestatiegericht, gezondheidsbevorderend of ontspannend is.

Meer dan een trainer

Een goede instructeur is een groepsentertainer die het individu niet uit het oog verliest. Hij zorgt ervoor dat de deelnemers het Indoor Cycling als een prettige activiteit ervaren en de volgende les weer gemotiveerd bezoeken.

Haal alles uit de spinning training

Deze opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding te kunnen verzorgen aan instructeurs die het maximale uit de Indoor Cycling lessen willen halen. Deze opleiding behandelt alle aspecten waar een goede Indoor Cycling instructeur kennis van zou moeten hebben. Zowel op het praktische als het theoretische vlak.


Indoor Cycling is meer dan het opzetten van een leuk muziekje en fietsen. Een goede ontwikkeling van de instructeur kan het verschil maken tussen halfvolle lesjes en een volgeboekt programma met tevreden klanten.

Door het volgen van deze opleiding zal ook jij binnenkort het verslavende effect ervaren na het geven van weer zo’n toffe, motiverende les.

Inhoud van deze cursus

 • Fietsafstellingen
 • Anatomie
 • Basistechnieken
 • Gevorderde technieken
 • Blessures, overbelasting en overtraining
 • Belasting en belastbaarheid
 • Warming up
 • Cooling down
 • Energiesystemen
 • Evalueren

 • Hartslagtraining
 • Het gebruik van muziek
 • Kleding en uitrusting
 • Lesgeven
 • Presentatie en klantbegeleiding
 • Lesopbouw
 • Notatie / symboolgebruik
 • Stretchen
 • Te verwachten fouten

Enkele docenten uitgelicht

Koen Bakker

Koen is afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, heeft vele jaren als fitnesstrainer en groepslesinstructeur gewerkt bij verschillende fitnesscentra en heeft sinds 2009 zijn eigen high-end en high-service Personal Training bedrijf met onder andere een eigen grote PT studio met meerdere trainers.

Koen verzorgt verschillende opleidingen zoals Ft!vak Fitnesstrainer, Personal Trainer en Indoor Cycling en werkt al jaren voor Fit!vak als examinator.

Mark Leijten

Mark is een echte trainer in hart en nieren. Afgestudeerd aan het CIOS en HBO Sport & Management.

Hij geeft al zo'n 20 jaar training aan groepen, waaronder Indoor Cycling en heeft al meer dan 10 jaar een succesvol Personal Training bedrijf met meerdere trainers.

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Aankomend Indoor Cycling docenten

Toelating: Minimaal 10 lessen Indoor Cycling hebben gevolgd

Omvang: 2 Lesdagen van 9.30 tot 16.00 uur

Stage: Niet van toepassing

Opleidingskosten: 2 maandelijkse termijnen van €160,-, of €295,- bij betaling ineens,.

Bij eenmalige betaling ontvang je €25,- korting.

Examenkosten: Niet van toepassing

Diplomering: Opleidingen 2000 certificaat Indoor Cycling Instructor

Cursusmateriaal inbegrepen

Bij al onze opleidingen zijn cursusmaterialen bij de prijs inbegrepen. Deze ontvang je bij klassikale lessen in de eerste les. Bij online opleidingen ontvang je deze per post.

Schrijf je hier in!

2 maandelijkse termijnen van €160,-

of €295,- bij betaling in één keer

Locaties en data:

Nieuwegein

Zondag

09:30-16:00

Dag 1.  17-03-24

Dag 2.  24-03-24

Nieuwegein 

Zaterdag

09:30-16:00

Dag 1  25-05-24

Dag 2  08-06-24

Nieuwegein 

Zondagen

09:30-16:00

Dag 1  10-11-2024

Dag 2  17-11-2024

Schrijf je hier in!

2 maandelijkse termijnen van €160,-

of €295,- bij betaling in één keer

Spinning opleiding

Spinning opleiding

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Oud-Cursist Sjoerd Vonk aan het woord

Ik heb vooral geleerd hoe ik me optimaal kan voorbereiden op een Spinningles met een goede muziekkeuze en lesopbouw. Ik heb meerdere technieken geleerd waar ik nu nog steeds mee afwissel. Er is zoveel meer mogelijk dan ik oorspronkelijk dacht. De docent was echt een instructeur met passie, daar denk ik nog vaak aan terug. Ik heb gevraagd aan Opleidingen 2000 of er in de toekomst ook opfriscursussen komen, zou ik heel inspirerend vinden.

Sjoerd Vonk

(Allround Groepslesdocent)

 • Oud-Cursist Wanda de Graaf aan het woord

  Ik heb voor Opleidingen 2000 gekozen, omdat ik al goede ervaringen met ze had. Ze bieden veel kwaliteit en hebben echt goede docenten. Bij deze Spinning opleiding was dat ook weer zo. Ik gaf al Spinning lessen, maar na deze opleiding echt op een heel andere manier. De lessen zitten nu veel voller en de klanten zijn erg tevreden. Daar word ik ook weer blij van!

  Wanda de Graaf

  (Spinning docente)

 • Wist je dit van Opleidingen 2000?

  Belastingvoordeel/

  Eerlijke Prijzen

  Wist je dat je alle directe opleidingskosten/ examenkosten van Opleidingen 2000 op kunt geven bij je aangifte inkomstenbelasting en tot wel 51% van die kosten terug kunt krijgen van de belasting?

  Verder hanteren wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

  Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

  Bepaal zelf

  wanneer je

  examen doet

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal!

  Slagingsgarantie

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!