Word Vitaalcoach !

Als Vitaalcoach ben je allround leefstijlspecialist in Beweging, Voeding & Coaching

Waarom Vitaalcoach?

Onderscheid je van je concurrenten als Vitaalcoach

Wordt de leefstijlspecialist in voeding, beweging en coaching die mensen kan adviseren en begeleiden in het bereiken van een (nog) meer vitale levensstijl

Allround -

Multidisciplinaire 

Aanpak

Als Vitaalcoach heb je de kwaliteiten in huis van meerdere andere beroepen, zoals Sporttrainer, Personal Trainer, Gewichtsconsulent en Coach.

Onafhankelijk

Een Vitaalcoach is niet afhankelijk van derden en kan vrijwel iedere klant een passend advies en begeleiding bieden.

Vergoedingen 

Zorgverzekeraar

Zowel vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen (BGN) als vanuit de basisverzekering (BLCN) is mogelijk voor klanten van de Vitaalcoach.

Wat kan ik met deze opleiding?

Allround gezondheidsspecialist

Een Vitaalcoach (ook wel leefstijladviseur genoemd) is een allround gezondheidsspecialist die mensen kan adviseren en begeleiden in het bereiken van een (nog) meer vitale levensstijl. Allround in de breedste zin des woords, omdat de Vitaalcoach de kwaliteiten in huis heeft van meerdere andere beroepen, zoals Sporttrainer, Personal Trainer, Gewichtsconsulent en Coach. 


Deze beroepen zijn op zich al heel divers en hebben ook raakvlakken met elkaar. Deze vakgebieden zouden eigenlijk niet los van elkaar gezien moeten worden.

De vitaalcoach biedt een totaaloplossing!

De Vitaalcoach is er in gespecialiseerd om deze onderdelen met elkaar te integreren en ze als één geheel te zien. Een Vitaalcoach zal in de begeleiding daarom vaak kiezen voor een zogenaamde multidisciplinaire aanpak. Voorheen betekende dit dat een Personal Trainer bijvoorbeeld met een Gewichtsconsulent moest samenwerken. De Vitaalcoach is voor deze aanpak niet afhankelijk van derden en kan vrijwel iedere klant dus passend advies en begeleiding bieden.

Registratie EREPS

Registratie FITNED
Registratie BGN
Registratie BLCN

Persoonlijk Opleidingsplan tot Vitaalcoach

Voor het Vitaalcoach traject wordt door een opleidingsspecialist vrijblijvend een Persoonlijk Opleidingsplan gemaakt. 


De inhoud van het Vitaalcoach traject kan dus per persoon verschillen (afhankelijk van jouw doel, jouw achtergrond, jouw interesses en eventuele vrijstellingen). 

In hoofdlijnen bevat het traject deze modules:

Module Beweging:

Kies in deze module uit

 • Beweegconsulent of
 • NL ACTIEF Fitnesstrainer A of
 • NL ACTIEF Fitnesstrainer A en B / Personal Trainer

Module Voeding:

 • BGN Gewichtsconsulent/ Voedingsspecialist

Module Coaching:

 • Leefstijlcoach

Ga via onderstaande button naar het formulier en beantwoord de vragen mbt je achtergrond. 

Daarmee zal een opleidingsspecialist geheel vrijblijvend een Persoonlijk Opleidingsplan tot Vitaalcoach voor je samenstellen.

Enkele docenten uitgelicht

Katka Jacz

Katka is geschoold als erkend personal trainer, voedingsspecialist én leefstijlcoach. 

Katka is zelf dan ook een sprekend voorbeeld van een Vitaalcoach die cliënten begeleid in beweging, voeding en leefstijlcoaching.

Maarten Bijma

Maarten Bijma heeft na zijn afstuderen als fysiotherapeut/manueeltherapeut gezondheidswetenschappen met als specialisatie "Health education and promotion" afgerond. 

Zijn grote passie ligt dan ook op het gebied van gedrag en gedragsverandering, vooral in relatie tot gezondheid en in het bijzonder leefstijl.

Mira de Bruin

Mira is sinds 1994 zelfstandige in de fitness/afslankbranche. Zij is gediplomeerd leefstijlcoach, beweegcoach, masseuse, BGN gewichtconsulente, voedingsdeskundige en NLP coach. Ze gelooft in de drie-eeheid: bewegen - voeding - ontspanning. Of wel: Fit - Food - Fun. Haar challenges hebben altijd een lange termijn tot doel. En volgens haar kan dat alleen door iets te doen waar je plezier aan beleeft. Ze zal je laten ervaren dat je ook zonder hype tot het gewenste resultaat kan komen, met plezier!

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Iedereen die zich op gebied van beweging, voeding en coaching wil scholen tot gezondheidsprofessional. Fitness- en personal trainers, fysiotherapeuten en leefstijladviseurs die al eerder opleidingen hebben gevolgd kunnen vrijstellingen krijgen voor reeds behaalde onderdelen.

Toelating: Vooropleiding is niet vereist.

Omvang

Module Beweging, keuze uit:

- Beweegconsulent: 6 lesdagen

- Fitnesstrainer A: 6 of 10 lesdagen.

- Fitnesstrainer B/Personal Trainer: 8 lesdagen

Module Voeding : BGN Gewichtsconsulent: 10 lesdagen

Module Coaching : Leefstijlcoach: 6 lesdagen

Stage:
Bij NL ACTIEF Fitnesstrainer A en B ga je klanten begeleiden en praktijkopdrachten maken.
Bij Gewichtsconsulent ga je 3 klanten begeleiden ene workshop organiseren en een ondernemingsplan opstellen.
Bij Leefstijlcoach ga je een coaching implementatieplan ontwikkelen.

Kosten: Prijs is afhankelijk van de te volgen modules. Maandelijkse termijnen van €250,-

Bij eenmalige betaling ontvang je korting. Omdat bij de opleiding Vitaalcoach de losse onderdelen samen één geheel vormen, wordt deze door ons ook als één opleiding gezien. Omdat u zich verbindt aan het complete pakket is de prijs van deze opleiding aanzienlijk goedkoper dan het volgen van de losse onderdelen. Dit verschil kan oplopen tot honderden euro's.

Examenkosten: Inbegrepen (m.u.v. TCI examenkosten van €285).

Examendata: Je bepaalt bij Opleidingen 2000 zelf wanneer je examen doet. Bekijk hier de mogelijke examendata.

Diplomering: Diploma Vitaalcoach (NL ACTIEF Fitnesstrainer A&B, BGN Gewichtsconsulent, Leefstijlcoach)

Erkenning BGN: Voor de delen Beweegconsulent (nascholing), Gewichtsconsulent (toelating register) en Leefstijlcoach (nascholing)
Erkenning NLactief (FITNED): Voor de delen voor Fitnesstrainer A (toelating register niveau 3) en Fitnesstrainer B / Personal Trainer (toelating register niveau 4)
Erkenning Europe Active (EREPS): Voor de delen voor Fitnesstrainer A (toelating register niveau 3) en Fitnesstrainer B / Personal Trainer (toelating register niveau 4)
Erkenning BLCN: Voor de hele opleiding, mits daarnaast een HBO-diploma en toelatingsexamen via TCI. Via individuele accreditatie-aanvraag (toelating register).

Opleiding Vitaalcoach tijden, locaties en data

Startdatum per direct

Locaties:

Nieuwegein, Breda, Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Eindhoven, Leeuwarden, Tilburg, Zwolle


Vraag naar de mogelijkheden

Opleiding Vitaalcoach

Opleiding Vitaalcoach

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Oud-Cursist Kalinka Scholten aan het woord

Aangezien een verandering in je leefstijl een positief effect kan hebben op je gezondheid, zijn “bewegen” en “voeding” hiermee verbonden. Alle kennis die ik heb opgedaan tijdens de 4 verschillende opleidingen hebben ervoor gezorgd dat ik mijn klanten op een breed vlak kan adviseren en begeleiden. Zo waardevol! Een geweldige basisgedachte/ aanpak van Opleidingen 2000. Ik heb veel gehad aan het maken van de praktijkopdrachten, de casussen en mijn stages. Daarnaast heb ik heel veel geleerd van de praktijkervaring en de verdieping in de lesstof door de ervaren docenten. Maak gebruik van de kennis van je docent, praat met hem of haar over het werk in de praktijk. Maak gebruik van het feit dat je een kijkje achter de schermen kunt nemen op je stage adres, vraag veel en pak alles aan. Wat betreft de praktijkopdrachten: ga serieus om met een casus. Dit is een fantastisch moment waarop je kunt oefenen met een klant. En tot slot, onderschat het opstarten van je eigen bedrijf niet, het kost je veel tijd......en al voelt het soms anders, uiteindelijk is dat het meer dan waard!

Kalinka Scholten

(Vitaalcoach Velp)

 • Cursist Marcel Hartmans aan het woord

  Ik heb gekozen voor de opleiding Vitaalcoach bij Opleidingen 2000, omdat ik zoveel mogelijk op eigen kracht wil werken en ik er zeker van wil zijn dat mijn klanten en leden de kwaliteit krijgen die zij willen en nodig hebben. Ik kies er daarom voor om zo breed mogelijk opgeleid te zijn. De persoonlijke communicatie en begeleiding van Opleidingen2000 heb ik nog bij geen ander opleidingsinstituut ervaren. Niet alleen hebben ze begrip voor je situatie, ze denken in oplossingen en dat is in mijn ogen goud waard. Waar ik achter ben gekomen is dat er voor elke klant andere regels en wetten gelden en dus iedereen ook echt een eigen weg heeft die hij of zij moet bewandelen. Als je dan het woordje PERSONAL in ''personal trainer'' ook echt weet om te zetten in resultaat en mensen weet te raken en motiveren, dan ben je in mijn ogen een topper. 

  Marcel Hartmans

  (Vitaalcoach)

 • Testimonial Quote or Title
  You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
  Ms. Nameless
  Add Your Stars

  Wist je dit van Opleidingen 2000?

  Eerlijke Prijzen

  Wij hanteren All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

  Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

  Bepaal zelf

  wanneer je

  examen doet

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal! Bekijk hier de examendata.

  Slagingsgarantie

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

  Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?