PT & Small Group Kickbokstrainer opleidingDaag je klanten zowel op fysiek als mentaal vlak uit met een PT & Small Group Kickbokstraining; een Full Body en HIIT Work-Out.

Locaties en data

Waarom de "PT & Small Group Kickbokstrainer opleiding" ?

Full Body & HIIT Work-Out

Het betreft een complete Full Body, intensieve HIIT Work-out, waarbij niet alleen het bovenlichaam wordt getraind, maar ook het onderlichaam en de core. Alle gewrichten en spieren zijn betrokken in een kickbokstraining, dit maakt het de ultieme full body work-out.

Psychologische voordelen

Het stoten op een zandzak en het focussen op stootcombinaties over de pads kan een uitlaatklep zijn voor frustratie, angst en agressie. Ook kunnen de technische aspecten bijdragen aan discipline en concentratie.

Functional Training

Boksen helpt je mobiliteit, stabiliteit en coördinatie te verbeteren wat resulteert in een functioneler lichaam. 

Toenemende Populariteit

Speel als Personal Trainer in op de groeiende populariteit van het kickboksen. Zowel toepasbaar als 1 op 1 Work-out als Small Group Training. PT Kickbokstraining is een groepslesvorm van de toekomst!

Body & Mind

Boksen is technisch en vereist net zoveel van je cognitieve als je lichamelijke vaardigheden. Het tegelijk anticiperen op stootcombinaties en het behouden van de juiste basishouding vereist veel van je hersenen. Wanneer je beter wordt, focus je jezelf op voetenwerk, lichaamspositie en verdediging. Bij die technieken moet je je hoofd helemaal goed gebruiken.

Wat kan ik met deze opleiding?

Na deze opleiding kun je direct zelf Personal & Small Group Bokstrainingen aanbieden/ geven


Tijdens deze opleiding leer je alle ins en outs om een professionele (kick)bokstraining te kunnen geven in je personal trainingen of small group trainingen. PT Kickbokstraining is een unieke manier van trainen waarbij je in korte, uitdagende trainingssessies (30 - 45 minuten) met een hoge intensiteit werkt aan het versterken van de spieren en je gezondheid. De trainingen zijn voor een breed publiek toegankelijk. Nieuwe boks- en traptechnieken komen aan bod, maar ook praktische tips en tools om zelf trainingssessies te kunnen samenstellen. De opleiding bestaat uit circa 70% praktijk en 30% theorie. Tijdens het theoretische gedeelte geven we ook tips over hoe je PT Kickbokstraining kunt vermarkten als Personal Trainer. 


Je leert om op een veilige manier een fysiologisch gerichte bokstraining te geven


Tijdens de opleiding tot PT Kickboxtrainer wordt er aandacht besteed aan het technisch, didactisch en het methodisch toepassen van het kickboksen met als resultaat een fysiologisch gerichte les. Je kunt de basis kickbokstechnieken veilig, effectief en uitdagend demonstreren, uitvoeren en overbrengen op de deelnemers.


Hierbij is het doel fitheid en het middel boksen. Het resultaat is een leuke en intensieve HIIT workout waarbij kickboksen wordt afgewisseld met functionele training in plaats van een sparronde.


Inhoud van deze opleiding

- Theoretische basiskennis anatomie, fysiologie en trainingsleer.

- Lesvoorbereiding: Gevarieerde lessen zelfstandig kunnen voorbereiden.

- Lesopbouw/ Indeling training: Warming Up, Kern en Cooling Down.

Techniek: van beginner tot gevorderd. Verbeteren (perfectioneren) van de eigen technische vaardigheden.

- Directe stoten, cross, uppercut of opstoot, front kick of afhoudtrap, side kick, lowkick, back kick, roundhouse kick, jab, maar ook incasseren en blokkeren.

- Methodische en didactische vaardigheden.

- Observatietechniek.

- Leren professioneel presenteren en voordoen van de oefeningen en combinaties.

- Het vermogen hebben om een hoge belevingswaarde te creëren.

- Coaching en klantbegeleiding: Efficiënt en effectief coachen gedurende de training. Het kunnen sturen en stuwen van de emotie bij jouw klanten om zo het uiterste uit hun fysieke prestatie te halen en met een volledig voldaan gevoel de training te laten verlaten.

- Veiligheid waarborgen: Veilig trappen en stoten.

- Inspanningsanalyse.

- Energiezone differentiatie.

- Materiaalkennis: "How to use’ bokspads, kussens en kickbags; Bokszaktraining en padstraining.

- Deze opleiding is uitermate geschikt voor personal trainers, beginnende kickbokstrainers, groepstrainers binnen sportscholen, etcdie hun vaardigheden willen verbeteren, maar ook mensen die de basis van kickboksen willen leren.

- Wij spenderen aandacht aan de basistechnieken op alle aspecten, hoe en wanneer je ze effectief kunt inzetten, maar ook de principes die er achter schuil gaan, zodat je ook begrijpt waarom je iets moet doen en dit goed kunt overbrengen op anderen.

- Naast het aanleren van technieken werken we ook aan didactische vaardigheden, geven je vele oefenvormen voor in jouw eigen lessen en laten je kennismaken met de kickbokswereld in de breedste zin.

- We gaan met vele materialen werken en geven je ook enkele krachtoefeningen voor het vergroten van de kracht in de technieken (functionele training).

- Je leert d.m.v. geavanceerde technieken uit de bokssport – zonder dat hierbij sprake is van fysiek contact – gecombineerd met een functionele circuittraining een uitdagende kickbokstraining neer te zetten, waarbij je klanten zowel mentaal als fysiek worden uitgedaagd.

Onze docent

Mels Boogaard

Mels is een ervaren professioneel kickbokser met maar liefst 17 jaar ervaring in de sport. Gedurende zijn sportcarrière heeft hij niet alleen zijn eigen vaardigheden ontwikkeld, maar heeft hij ook veel ervaring opgedaan in het geven van groepstrainingen en personal training.

Zijn passie voor kickboksen heeft hem altijd gedreven om anderen te helpen en te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Of je nu een recreatieve sporter bent die zijn grenzen wil verleggen of een fanatieke beoefenaar die zijn techniek wil verbeteren, Hij werkt met zijn klanten om ze te begeleiden en te ondersteunen op elk niveau.
Mels is eigenaar van Box 'n Burn in Ridderkerk. 

Bij Box'n Burn geloven ze sterk in toegankelijkheid en begeleiding. Ze streven ernaar om een omgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht ervaringsniveau, zich welkom voelt.

Hun doel is om de wereld van (kick)boksen toegankelijk te maken voor iedereen, en ze zijn ervan overtuigd dat dit mogelijk is met de juiste begeleiding.

Ze begrijpen dat het aanleren van de juiste technieken essentieel is voor het genieten van de sport en het behalen van optimale resultaten. Daarom leidt Mels graag goede instructeurs op, die ervoor zorgen dat klanten alle aandacht en begeleiding krijgt die ze nodig hebben om de technieken onder de knie te krijgen.

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Deze opleiding is uitermate geschikt voor personal trainers, beginnende kickbokstrainers, groepstrainers binnen sportscholen, etc. die hun klanten willen trainen met kickboksen als middel om bijvoorbeeld fitter te worden, gewicht te verliezen, weerbaarder te worden of willen ontspannen door inspanning.

Toelating: Geen toelatingseisen.

Omvang: 2 lesdagen van 11:00 tot 17:00 uur.
Lesvorm: Opleiding vindt op locatie plaats.

Kosten: 2 maandelijkse termijnen van €195,-. Bij eenmalige betaling ontvang je een korting van 25 euro.

Examenkosten: Niet van toepassing. 

Diplomering: Diploma Opleidingen 2000: PT & Small Group Kickbokstrainer bij gebleken vaardigheid tijdens de lessen.

Schrijf je hier in!

2 maandelijkse termijnen van €195,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €25,- korting

Utrecht

Zaterdag

11:00 - 17:00

Dag 1  08-06-2024

Dag 2  15-06-2024

Utrecht

Zaterdag

9:30-16:00

Dag 1  21-09-2024

Dag 2  28-09-2024

Breda

Amsterdam


Volgen najaar 2024

Schrijf je hier in!

2 maandelijkse termijnen van €195,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €25,- korting

Wist jij dit van Opleidingen 2000?

Slagingsgarantie

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!Onze opleidingen vallen onder de STAP-subsidie van het ministerie van SZW en het UWV en is voor bijna iedereen aan te vragen.

Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

Bepaal zelf

wanneer je

examen doet

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal!

Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?

 Wil jij PT & Small Group Bokstrainer worden?

null

Direct inschrijven