Word Beweegconsulent !

Breng mensen op de juiste manier in beweging met deze BGN erkende opleiding

Data en inschrijven

Waarom Beweegconsulent?

Groeiend probleem

Bewegingsarmoede vormt steeds vaker de basis van allerlei gezondheidsproblemen die uiteindelijk zelfs levensbedreigend blijken te zijn.

Veilig & 

Verantwoord

Bewegen moet veilig, uitnodigend én zinvol zijn. Alleen dan beweegt de mens van nature en voelt het uiteindelijk zelfs als vanzelfsprekend aan.

Doelgericht 

Je leert een professioneel beweegprogramma op te stellen, afgestemd op jouw klant en kunt de voortgang van de klant deskundig monitoren.

BGN erkend

BGN erkenning met 15 accreditatiepunten. Richt je niet alleen op voeding, maar ook op bewegen.

Onderdeel 

Vitaalcoach 

Traject

Deze opleiding maakt een belangrijk onderdeel uit van ons Vitaalcoach traject. Van belang bij doorstudeermogelijkheden.

Wat kan ik met deze opleiding?

Gezondheidsproblemen voorkomen

De mens is gemaakt om te bewegen. Althans het menselijk lichaam. De persoon in dit lichaam lijkt er echter vaak moeite mee te hebben. Bewegingsarmoede vormt steeds vaker de basis van allerlei gezondheidsproblemen die uiteindelijk zelfs levensbedreigend blijken te zijn.


De mens weet dat beweging belangrijk is om gezond te blijven, maar heeft van nature ook geleerd te kiezen voor efficiëntie. Het is voor de moderne mens in deze tijd vaak lastig om gezond te blijven in de onnatuurlijke maatschappij waarin beweging geen directe noodzaak meer lijkt te zijn.

Krijg jouw klanten in beweging

Een beweegconsulent is er voor opgeleid om mensen op de juiste manier in beweging te krijgen en te houden. Hierbij wordt rekening gehouden wat het beste past bij de klant en de leefsituatie waarin de klant zich bevindt. Bewegen moet veilig, uitnodigend én zinvol zijn. Alleen dan beweegt de mens van nature en voelt het uiteindelijk zelfs als vanzelfsprekend aan.


Je leert daarnaast een professioneel beweegprogramma op te stellen dat is afgestemd op de beginsituatie van de klant en wat verantwoord stapsgewijs wordt opgebouwd, waarbij je de voortgang van de klant deskundig kunt monitoren.

Inhoud van deze cursus

 • De functie van beweging
 • Beweegnormen en richtlijnen volgens WHO, RIVM en TNO
 • Het natuurlijk (beweeg)gedrag van de mens
 • Psychologie achter beweging
 • Modelmatig vaststellen van de beginsituatie
 • Basiskennis menselijk lichaam
 • Basiskennis fysiologie en trainingsleer

Praktijkgericht, begin direct met je klant !

 • Kiezen van de juiste bewegingsvormen
 • Bepalen van de juiste intensiteit en duur
 • Beweeg- en leefstijladvisering
 • Coaching en gedragsverandering
 • Analyse en monitoring mate van beweging
 • Bewegingsvormen opstellen en zelf verzorgen

Enkele docenten uitgelicht

Miriam Sanders

Miriam Sanders (Msc. Bewegingswetenschappen en Msc. Gezondheidswetenschappen) is één van de hoofddocenten bij Opleidingen 2000. Miriam is een bevlogen gezondheids- en bewegingswetenschapper en een enthousiaste autoriteit op het gebied van onderwijs, inspanningsfysiologie, functionele anatomie, pathologie, persoonlijke coaching en voeding. Haar aanpak is no-nonsense, direct, wetenschappelijk onderbouwd en up-to-date.

Tim Schoormans

Tim Schoormans is in '99 afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en is sindsdien werkzaam in de Fitness en Health branche. Eerst als fitnesstrainer en groepslesdocent en later als personal trainer en werd hij manager van verschillende healthclubs. Hij werkte 15 jaar als leefstijladviseur in het bedrijfsleven en maakt deel uit van de opleidingscommissie binnen verschillende brancheorganisaties zoals NLactief en de BGN.

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Fitnesstrainers, personal trainers, fysiotherapeuten gewichtsconsulenten, diëtisten, leefstijladviseurs en andere gezondheidsprofessionals

Toelating: Geen eisen

Omvang: 6 lesdagen van 9.30 tot 16.00 uur, waarvan les 6 een praktijkdag op locatie betreft.

Stage: Niet van toepassing

Kosten: 4 maandelijkse termijnen van €194,- of €745,- bij betaling ineens.

Examenkosten: Inbegrepen

Examendata: Je bepaalt bij Opleidingen 2000 zelf wanneer je examen doet. Bekijk hier de mogelijke examendata.

Diplomering: Diploma Beweegconsulent

Erkenning: BGN erkenning met 60 accreditatiepunten

Cursusmateriaal inbegrepen

Bij al onze opleidingen zijn cursusmaterialen bij de prijs inbegrepen. Deze ontvang je bij klassikale lessen in de eerste les. Bij online opleidingen ontvang je deze per post.

Schrijf je hier in!

4 maandelijkse termijnen van €194,-

of betaal in één keer en ontvang €30,- korting.

ON DEMAND ONLINE

Start direct

Bepaal je eigen online les planning

LIVE ONLINE

Zaterdagen

09:30-16:00

Dag 1: 09-03-2024

Dag 2: 16-03-2024

Dag 3: 23-03-2024

Dag 4: 06-04-2024

Dag 5: 13-04-2024

Dag 6: 20-04-2024

LIVE ONLINE

Vrijdagen

09:30-16:00

Dag 1: 04-10-2024 online

Dag 2: 11-10-2024 online

Dag 3: 01-04-2024 online

Dag 4: 08-04-2024 online

Dag 5: 22-04-2024 online

Dag 6: 29-04-2024 praktijk in Nieuwegein

Schrijf je hier in!

4 maandelijkse termijnen van €194,-

of betaal in één keer en ontvang €30,- korting.

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Oud-Cursist Caroline Reusel aan het woord

Ik vind het belangrijk om mijn klanten naast voedingsadviezen ook te kunnen helpen met beweegadviezen. Ik heb erg veel gehad aan de praktijkgerichtheid van de opleiding, dus o.a. het opstellen van beweegplannen. Ik wil nog de opleiding Leefstijlcoach volgen, zodat ik een grote rol kan spelen in de leefstijl van mijn klanten. Ik merk dat hier behoefte naar is. En het enthousiasme en de passie van de docenten, dat heb ik nog nooit ergens anders meegemaakt. Een aanrader!

Caroline Reusel

BGN Gewichts- & Beweegconsulent

 • Oud-Cursist Francisca Troost aan het woord

  Ik heb deze opleiding gevolgd als onderdeel van mijn Vitaalcoach traject. Hierbij heb ik opleidingen gecombineerd met betrekking tot Beweging, Voeding en Coaching. Ik kan het iedereen aanraden, zo'n waardevolle praktijkgerichte opleiding, waarbij je veel hebt aan de lesvormen, de docenten en heb ook een goede band gekregen met mede-cursisten. De sfeer is erg prettig, omdat het allemaal mensen zijn, jong en oud, die met dezelfde passie bezig zijn. Ik heb op zo'n leuke manier alle kennis eigen gemaakt en heb echt van mijn passie mijn beroep gemaakt. Als Vitaalcoach werk ik elke dag met mensen aan hun doel, ik voel dat ik ze kan helpen, ben door deze opleiding zelfverzekerd en vol kennis en inspiratie. Top. Bedankt Opleidingen 2000!

  Francisca Troost

  (Vitaalcoach)

 • Wil jij Beweegconsulent worden?

  Ja, ik schrijf me direct in! 

  Wist jij dit van Opleidingen 2000?

  Belastingvoordeel/

  Eerlijke Prijzen

  Wist je dat je alle directe opleidingskosten/ examenkosten van Opleidingen 2000 op kunt geven bij je aangifte inkomstenbelasting en tot wel 51% van die kosten terug kunt krijgen van de belasting?

  Verder hanteren wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

  Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

  Bepaal zelf

  wanneer je

  examen doet

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal! Bekijk hier de examendata.

  Slagingsgarantie

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

  Onderdeel Vitaalcoach traject

  Deze opleiding tot Beweegconsulent is een belangrijk onderdeel van het Vitaalcoach traject.

  Wil jij een Persoonlijk Opleidingsplan ontvangen tot Vitaalcoach?

  Vul geheel vrijblijvend de vragenlijst in en een opleidingsspecialist komt er bij je op terug met een plan, inclusief prijzen. 

  Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?

  Wil jij Beweegconsulent worden?

  beweegconsulent

  Direct inschrijven