arrow_drop_up arrow_drop_down

Word Fit!vak / NL ACTIEF Bewegingsdeskundige Overgewicht & Obesitas !

Begeleid mensen met Overgewicht & Obesitas optimaal en resultaatgericht.

Ik schrijf me direct in! 

Waarom Fit!vak / NL ACTIEF 

Bewegingsdeskundige Overgewicht & Obesitas?

Optimale en 

Resultaatgerichte 

begeleiding

Profileer je als trainer als de expert op het gebied van Overgewicht en Obesitas. Je bent in staat op een adequate, respectvolle wijze sporters

met Overgewicht en Obesitas optimaal en resultaatgericht te introduceren en te

begeleiden bij hun sportbeoefening.

FITNED.nl niveau 4+

Deze cursus is een FITNED.nl niveau 4+ specialisatie en leidt op om beweegadviezen te kunnen geven aan mensen met Overgewicht & Obesitas.

Overgewicht 

& Obesitas onder 

Nederlanders

In 2016 had bijna de helft (49,2%) van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. In totaal heeft 14,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder obesitas. Overgewicht neemt toe met de leeftijd. 

Fit!vak / NL ACTIEF 

Preventiecentrum

Deze opleiding geeft sportcentra de unieke kans om nieuwe doelgroepen aan te spreken en zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Wat kan ik met deze opleiding?

Met de juiste beweegadviezen help jij je client op de goede weg

Deze cursus is een FITNED.nl niveau 4+ specialisatie en leidt op om beweegadviezen te kunnen geven aan mensen met Overgewicht & Obesitas. Om de beweegadviezen op professioneel niveau te kunnen geven zijn de in de cursus gehanteerde beweegprotocollen gebaseerd op de door TNO ontwikkelde beweegprogramma’s.

Passend beweegadvies voor elke klant

In deze protocollen is gekozen voor een concept waarop de beweegdeskundige de adviezen kan baseren met inachtneming van de specifieke kenmerken van elke klant. Het protocol wordt gebruikt als basis van de beweegdeskundige voor het ontwikkelen van een beweegadvies voor de klant. Dit protocol geeft achtergrondinformatie over de effecten van bewegen op de aandoening en de plaats die de beweegdeskundige daarbij kan innemen. De competenties waarover de bewegingsdeskundige moet beschikken voor dit advies worden uitgebreid behandeld.

Op weg naar een betere gezondheid

Beweegspecialisten leren om mensen met overgewicht & obesitas op een veilige, effectieve manier te begeleiden en te trainen. 

Fit!vak Preventiecentrum

NL Actief (voorheen Fit!vak) ontwikkelde in samenwerking met TNO in 2013 de nieuwe ‘Beweegrichtlijn overgewicht/obesitas’ voor preventiecentra. Na de specialisatie op niveau 4+ op het gebied van (pre)diabetes kan de trainer zich nu ook specialiseren op het gebied van begeleiding van mensen met overgewicht en obesitas. Sportscholen die bij NL ACTIEF/ Fit!vak zijn aangesloten kunnen zich met het NL ACTIEF/ Fit!vak Preventiecentrum nog duidelijker profileren als specialist op het gebied van bewegen en gezondheid. Dit biedt centra in deze tijd een unieke kans om nieuwe doelgroepen aan te spreken en zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. 

Inhoud van deze cursus

 • Achtergrond Overgewicht en Obesitas
 • Behandeling volgens zorgstandaarden
 • Begeleiden en medicatie
 • Effect van fysieke activiteit
 • Het protocol voor de bewegingsdeskundige
 • Het afnemen van fitheidstesten
 • Beweegplan opstellen
 • Veranderen van ongewenst gedrag

Enkele vragen die aan bod komen:

 • Wat zijn de oorzaken en gevaren van overgewicht en obesitas?
 • Hoe neem ik een gerichte intake (inclusief PARQ) en beperkingsanalyse af met deze doelgroep?
 • Welke testen en metingen kunnen het beste worden afgenomen en waarom?
 • Hoe stel je een verantwoord beweeg- en voedingsplan op voor klanten met overgewicht en obesitas?
 • Wat zijn de te verwachten effecten van verschillende trainingsvormen en voedingsschema's?
 • Welke behandelingsmogelijkheden zijn er voor mensen met obesitas?
 • Hoe zorg ik voor een effectieve communicatie met (beweeg)zorgprofessionals?
 • Hoe organiseer ik een activiteitenaanbod voor deze doelgroep binnen jouw instelling? 

Enkele docenten uitgelicht

Miriam Sanders

Miriam Sanders (Msc. Bewegingswetenschappen en Msc. Gezondheidswetenschappen) is één van de hoofddocenten bij Opleidingen 2000. Miriam is een bevlogen gezondheids- en bewegingswetenschapper en een enthousiaste autoriteit op het gebied van onderwijs, inspanningsfysiologie, functionele anatomie, pathologie, persoonlijke coaching en voeding. Haar aanpak is no-nonsense, direct, wetenschappelijk onderbouwd en up-to-date.

Jean-René Ruitenbeek

Jean - René Ruitenbeek is een fysiotherapeut in hart en nieren. Na in 2006 afgestudeerd te zijn als fysiotherapeut is hij door gaan studeren als bewegingswetenschapper, met inspanningsfysiologie als specialisatie. Vervolgens is hij les gaan geven aan fysiotherapeuten en heeft hij masters gehaald als sportfysiotherapeut & manueel therapeut.

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Trainers, gewichtsconsulenten en andere adviseurs en deskundigen die in aanraking komen met deze groep klanten en daarmee fysieke activiteiten willen gaan ondernemen of hen daarin willen adviseren.

Toelating: Geen toelatingseisen. Bij voorkeur in het bezit van een niveau 3 trainersdiploma of hoger.

Omvang: 2 Lesdagen van 9.30 tot 16.00 uur

Stage: Niet van toepassing

Kosten: 2 maandelijkse termijnen van €175,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €21,- korting.

Examenkosten: Inbegrepen. Theorie-examen.

Examendata: Je bepaalt bij Opleidingen 2000 zelf wanneer je examen doet. Bekijk hier de mogelijke examendata.

Belastingvoordeel: Ontvang geld retour van de belastingdienst

Diplomering: Bij slagen voor het theorie-examen ontvang je van Opleidingen 2000 het diploma Bewegingsdeskundige Overgewicht & Obesitas. Cursisten met een NL ACTIEF/ Fit!vak Fitnesstrainer-B niveau 4 (FB) en/of FITNED niveau 4 registratie ontvangen een NL ACTIEF/ Fit!vak certificaat 4+.

Accreditatie BGN: BGN Gewichtscnsulenten ontvangen 5 nascholingspunten.

Schrijf je hier in !

2 maandelijkse termijnen van €175,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €21,- korting.

Kies jouw locatie en data en schrijf je in!

Nieuwegein 

Woensdag

09:30-16:00

Dag 1 (08-04-2020)

Dag 2 (15-04-2020)

Breda 

Vrijdag

09:30-16:00

Dag 1 (19-06-2020)

Dag 2 (26-06-2020)

Nieuwegein

Zondag

09:30-16:00

Dag 1 (20-09-2020)

Dag 2 (27-09-2020)

Amsterdam

Vrijdag

09:30-16:00

Dag 1 (27-11-2020)

Dag 2 (11-12-2020)

Schrijf je hier in !

2 maandelijkse termijnen van €175,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €21,- korting.

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Oud-Cursist Twan Koningsveld aan het woord

Ik vond het superinteressant om te leren hoe ik als trainer met deze doelgroep om moet gaan. En vooral op een verantwoordelijke manier. Dus hoe ik verantwoord beweeg- en voedingsplannen op kan stellen voor klanten met overgewicht en obesitas. Ook heb ik in onze sportschool al diverse activiteiten georganiseerd die aan bod kwamen tijdens de cursus. Zeer interessant, zeer waardevolle aanvulling voor mijn werk, maar ook voor de sportschool.

Twan Koningsveld

(Personal Trainer)

 • Eigenaar NL ACTIEF / Fit!vak Fitnesscentrum aan het woord

  Ons fitnesscentrum is aangesloten bij NL ACTIEF/ Fit!vak en wij zijn erg trots ons te kunnen profileren als Fit!vak / NL ACTIEF Preventiecentrum. Wij gaan een stap verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals Overgewicht & Obesitas veilig en effectief te begeleiden en te trainen. De bewegingsdeskundigen zijn dankzij Opleidingen 2000 opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met programma's en protocollen die bewezen effectief zijn. Dit past erg goed bij ons publiek en ons imago. 

  Eigenaar NL ACTIEF / Fit!vak Fitnesscentrum

 • Oud-Cursist Glenn Nijhuis aan het woord

  Beweegdeskundige Prediabetes vond ik ten eerste interessant, omdat het een voorwaarde was om een Fit!vak / NL ACTIEF Preventiecentrum te worden. Daarnaast hebben al meer dan 1 miljoen mensen Diabetes waardoor dit een steeds grotere doelgroep word. Tijdens de opleiding heb ik veel gehad aan de richtlijnen om deze mensen goed te begeleiden.

  Glenn Nijhuis

  Sportcentrum De Plataan

 • Fitvak opleiding Diabetes mellitus

  Fitvak opleiding Diabetes mellitus

  Wist jij dit van Opleidingen 2000?

  Belastingvoordeel/

  Eerlijke Prijzen

  Wist je dat je alle directe opleidingskosten/ examenkosten van Opleidingen 2000 op kunt geven bij je aangifte inkomstenbelasting en tot wel 51% van die kosten terug kunt krijgen van de belasting?

  Verder hanteren wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

  Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

  Bepaal zelf

  wanneer je

  examen doet

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal! Bekijk hier de examendata.

  Slagingsgarantie

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

  Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?

  Wil jij Bewegingsdeskundige Overgewicht & Obesitas worden?

  Direct inschrijven