EHBO - Basis Eerstehulpverlener (Medic First Aid)

Leer alle levensreddende EHBO handelingen en 

ontvang een internationaal erkend certificaat

Ik schrijf me direct in! 

Waarom EHBO - Basis Eerstehulpverlener?

Internationaal erkend

Bij onze EHBO-opleidingen wordt een internationaal erkend certificaat afgegeven. Het gaat hierbij om de cursus Medic First Aid® Basic Life Support.

Red levens

Deze cursus bestaat uit Basis EHBO, de belangrijkste levensreddende handelingen staan centraal, aangevuld met uitgebreide informatie die noodzakelijk is voor de Eerstehulpverlener.

Geschikt voor BHV-er

Alle cursustypen van Medic First Aid® voldoen ruimschoots aan de eisen die worden gesteld aan de Eerstehulp vaardigheden voor de BHV-er.

Wat kan ik met deze opleiding?

Snel en effectief handelen red levens!

Opleidingen 2000 biedt EHBO-opleidingen waarbij een internationaal erkend certificaat wordt afgegeven. Het gaat hierbij om de cursus Medic First Aid® Basic Life Support.


Deze cursus bestaat uit Basis EHBO, waarbij de belangrijkste levensreddende handelingen centraal staan, aangevuld met uitgebreide informatie die noodzakelijk is voor de Eerstehulpverlener. De cursus Basic Life Support geeft de 'first responder' voldoende handvatten om binnen de eerste minuten na een ongeval snel en effectief op te kunnen treden tot het moment waarop de hulpverlening wordt overgenomen door de externe professionele hulpverleningsinstanties. 

Opleiding met wereldwijde erkenning

Deze cursus volgt de voorwaarden en eindtermen voor "Levensreddende handelingen" zoals deze zijn vereist door de Arbo-wet. Alle cursustypen van Medic First Aid® voldoen dan ook ruimschoots aan de eisen die worden gesteld aan de Eerstehulpvaardigheden voor de BHV-er. Medic First Aid® is wereldwijd erkend en aanbevolen door de WHO (World Health Organisation), conform de nieuwste richtlijnen van ERC (Europese Reanimatie Raad), de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) en de AHA (American Heart Association).

Inhoud van deze cursus

 • Rescue Management (situatie beoordelen, gevaar overzien)
 • Eerste beoordeling van het slachtoffer
 • Alarmeren
 • Ademweg vrijmaken, beademen en reanimeren (CPR)
 • Stabiele zijligging
 • Doorgaande zorgcirkel
 • Verplaatsen van een slachtoffer
 • Het stelpen van (ernstige) bloedingen, eenvoudige verbandleer
 • Shock voorkomen/behandeling

Voordelen van Medic First Aid®

 • Heel veel oefenen tijdens de cursusdag
 • Klein aantal cursisten per groep/docent
 • 3 a 4 oefenpoppen per cursusgroep
 • Vaardigheden oefenen in kleine groepjes van 3 of 4 cursisten
 • Slechts één herhalingsmoment per jaar vereist
 • Geschikt als onderdeel voor de BHV
 • Omscholing vanuit andere EHBO opleidingen mogelijk

Enkele docenten uitgelicht

Ferry Jalving

Ferry is afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Sinds 2001 is hij al vaste kracht van reddingsbrigade Callantsoog. Sinds 2011 is hij brandweerman bij de brandweer in Vleuten.

Ferry combineert zijn kwaliteiten als docent en hulpverlener in onze MFA cursussen voor optimaal resultaat bij de cursisten.

Arno Hofstra

Arno heeft vele jaren ervaring als medewerker bij de Reddingsbrigade Callantsoog. Daarnaast is Arno brandweerman bij de Brandweer Neder-Betuwe/Tiel.

Arno weet als geen ander de cursist te boeien met praktische casussen en oefeningen om daarmee veel zelfvertrouwen te krijgen in het handelen als eerstehulpverlener.

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Iedereen die hulp wil kunnen verlenen in noodsituaties. Deelnemers die al over een ander EHBO-diploma beschikken, kunnen middels het volgen van deze cursus direct omgeschoold worden.

Toelating: Geen voorkennis vereist.

Omvang: 1 lesdag van 9.30 tot 15:30 uur

Stage: Niet van toepassing

Kosten opleiding: €140,-

Kosten Herhaling/ Retraining: €125,-

Examenkosten: Inbegrepen

Belastingvoordeel: Ontvang geld retour van de belastingdienst

Diplomering: Diploma Medic First Aid® Basic Life Support. Het diploma is conform de Nederlandse wettelijke richtlijnen één jaar geldig. Jaarlijks dient men de cursus slechts één keer te herhalen voor de geldigheid.

Erkenning: Het diploma is wereldwijd erkend en aanbevolen door de WHO (World Health Organisation), conform de nieuwste richtlijnen van ERC(Europees Reanimatie Raad), de NRR(Nederlandse Reanimatie Raad) en de AHA ( American Heart Association).

Cursusmateriaal inbegrepen

Bij al onze opleidingen zijn cursusmaterialen bij de prijs inbegrepen. Deze ontvang je bij klassikale lessen in de eerste les. Bij online opleidingen ontvang je deze per post.

Schrijf je hier in!

Kosten voor de opleiding:  €140,-

Kosten voor de herhaling / retraining: €125,-

Mogelijke locatie en data:

Nieuwegein

Zaterdag

09:30-15:30

13-06-2020

Nieuwegein

Zaterdag

09:30-15:30

31-10-2020

Schrijf je hier in!

Kosten voor de opleiding: €140,-

Kosten voor de herhaling / retraining: €125,-

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Oud-Cursist Jessica Boden aan het woord

Doen. Het is belangrijk, er zijn nog steeds te weinig mensen die het niet kunnen! Ik ben ZZP'er en geef Groepslessen. Ik vind het erg belangrijk om bij te houden en volg jaarlijks bij Opleidingen 2000 een Retraining om een geldig Medic First Aid pasje te behouden.

Jessica Boden

 • Oud-Cursist Roel ter Horst aan het woord

  Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als er plotsklaps iemand bewusteloos in elkaar zakt. Of hoe ze moeten handelen als hulp wordt ingeroepen bij een ongevalssituatie. Ik wil hulp kunnen bieden. Je leert veel tijdens deze cursus, je werkt in kleine groepen en kunt veel oefenen. Goede docent met duidelijke uitleg. 

  Roel ter Horst

 • EHBO

  EHBO

  Wil jij EHBO - Basis Eerstehulpverlener worden?

  Ja, ik schrijf me direct in! 

  Wist jij dit van Opleidingen 2000?

  Belastingvoordeel/

  Eerlijke Prijzen

  Wist je dat je alle directe opleidingskosten/ examenkosten van Opleidingen 2000 op kunt geven bij je aangifte inkomstenbelasting en tot wel 51% van die kosten terug kunt krijgen van de belasting?

  Verder hanteren wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

  Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

  Bepaal zelf

  wanneer je

  examen doet

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal!

  Slagingsgarantie

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

  Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?

  Wil jij EHBO - Basis Eerstehulpverlener worden?

  EHBO

  Direct inschrijven