Word Consulent Kind & Voeding

Help Kind & Ouder. Voorkom gezondheidsproblemen door een gezonde basis.

Ik schrijf me direct in! 

Waarom Kind & Voeding Consulent?

De juiste basis

Onjuist uitgebalanceerde voeding en de ongezonde leefstijlen leiden steeds vaker tot gezondheidsproblemen zoals ondergewicht en overgewicht, obesitas of zelfs diabetes.

Waardevolle 

aanvulling

Deze bijscholing is een absolute meerwaarde aangezien behandelplannen voor kinderen wezenlijk kunnen verschillen van dat van volwassenen.

BGN Erkenning

Opleiding met een specifieke vermelding als "Gewichtsconsulent met Kind en Voeding" in het BGN register.

Wat kan ik met deze opleiding?

Een goede basis voor een gezond leven

Gezonde voeding kan de basis vormen voor een gezonde leefstijl. Hoe kinderen later met voeding om zullen gaan, wordt voor een groot deel bepaald door de leefstijl en voedingswijze van hun ouders. Helaas is het ook voor kinderen en hun ouders soms moeilijk om de juiste keuzes te maken of de juiste discipline te tonen. Onjuist uitgebalanceerde voeding en de ongezonde leefstijlen leiden steeds vaker tot gezondheidsproblemen zoals ondergewicht en overgewicht, obesitas of zelfs diabetes.

Mooie aanvulling voor gewichtsconsulenten

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die al een opleiding met voedingsleer en -begeleiding achter de rug hebben, zoals Gewichtsconsulenten. Deze bijscholing is dan een absolute meerwaarde aangezien behandelplannen voor kinderen wezenlijk kunnen verschillen van die van volwassenen.

BGN erkenning

In deze opleiding leer je begeleiding te geven aan kinderen en hun ouders in een gezond voedingspatroon. Daarnaast kun je groepen gaan begeleiden en voorlichting geven op het gebied van voeding en gezondheid.

Bij deze opleiding krijgt je een BGN erkenning met 15 accreditatiepunten. En een specifieke vermelding als "Gewichtsconsulent met Kind en Voeding" in het BGN register.

Onderdelen Theorie

 • Voeding voor kinderen
 • Oorzaken en risico's van over- en ondergewicht bij kinderen
 • Voorlichting aan kinderen en ouders
 • Gezonde leefstijl bij kinderen
 • Omgaan met vegetarische of veganistische voeding
 • Omgaan met diabetes of een voedselallergie

Onderdelen Praktijk

 • Opstellen van een anamnese
 • Opstellen behandelplan
 • Uitvoeren van het behandelplan
 • Begeleiden en coachen van ouders

Enkele docenten uitgelicht

Mira de Bruin

Mira is sinds 1994 zelfstandige in de fitness/afslankbranche. Zij is gediplomeerd leefstijlcoach, beweegcoach, masseuse, BGN gewichtconsulente, voedingsdeskundige en NLP coach. Ze gelooft in de drie-eeheid: bewegen - voeding - ontspanning. Of wel: Fit - Food - Fun. Haar challenges hebben altijd een lange termijn tot doel. En volgens haar kan dat alleen door iets te doen waar je plezier aan beleeft.

Ze zal je laten ervaren dat je ook zonder hype tot het gewenste resultaat kan komen, met plezier!
Mira heeft vele jaren ervaring in het begeleiden van gezinnen en kinderen en geeft ook lessen aan het ROC waar zij jongeren begeleidt.

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Begeleiders met een basiskennis aan voeding en begeleiding, zoals gewichtsconsulenten en sportprofessionals.

Toelating: Basisopleiding met voedingsleer, begeleiding en product- en levensmiddelenleer.

Omvang: 6 lesdagen van 9.30 tot 16.00 uur

Stage: Niet van toepassing

Kosten: 4 maandelijkse termijnen van €180,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €30,- korting

Examenkosten: Inbegrepen

Examendata: Je bepaalt bij Opleidingen 2000 zelf wanneer je examen doet. Bekijk hier de mogelijke examendata.

Belastingvoordeel: Ontvang geld retour van de belastingdienst

Diplomering: Diploma Kind en Voeding

Erkenning: BGN erkend met 60 nascholingspunten voor Gewichtsconsulenten. BGN erkende Gewichtsconsulenten krijgen een specifieke vermelding als "Gewichtsconsulent met Kind en Voeding" in het BGN register.

Cursusmateriaal inbegrepen

Bij al onze opleidingen zijn cursusmaterialen bij de prijs inbegrepen. Deze ontvang je bij klassikale lessen in de eerste les. Bij online opleidingen ontvang je deze per post.

Schrijf je hier in!

4 maandelijkse termijnen van €180,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €30,- korting

Mogelijke locaties en data:

Nieuwegein

Zondagen

09:30-16:00

01. 21-03-2021
02. 28-03-2021
03. 11-04-2021
04. 25-04-2021
05. 16-05-2021
06. 30-05-2021

Online

Zondagen

09:30-16:00

01. 21-03-2021
02. 28-03-2021
03. 11-04-2021
04. 25-04-2021
05. 16-05-2021
06. 30-05-2021

Schrijf je hier in!

4 maandelijkse termijnen van €180,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €30,- korting

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Oud-Cursist Marieke Weenink aan het woord

Na de opleiding Gewichtsconsulent heb ik voor deze specialisatie Kind & Voeding gekozen. Voor mij was de grote meerwaarde van Kind en Voeding dat we les kregen van de voorzitter van de BGN en we daardoor veel relevante beroepsinformatie en voorbeelden uit de praktijk kregen.

Voor deze cursus Kind en Voeding had ik onderschat dat het vooral de ouder is die overtuigd moet worden en dat dit bijzonder lastig kan zijn. Ik gebruik de kennis uit deze opleiding van zowel het lesmateriaal als de docente nog dagelijks. 

Marieke Weenink

(Weenink Gewichtsmanagement)

 • Oud-Cursist Sem de Boer aan het woord

  Ik vind het belangrijk om in mijn praktijk aandacht te geven aan de groei en gezonde ontwikkeling van kinderen. Ik merk dat er steeds meer behoefte is bij ouders, maar ik merk ook de ontwikkeling dat het aantal kinderen met overgewicht in Nederland toe neemt. Fijn vond ik dat er tijdens de opleiding ingegaan werd op specifieke voedingswensen, zoals vegetarisch eten en voedselallergieen. Veel geleerd en geinspireerd. Het zijn echt vakmensen.

  Sem de Boer

  (Voedingsspecialist)

 • Wist jij dit van Opleidingen 2000?

  Belastingvoordeel/

  Eerlijke Prijzen

  Wist je dat je alle directe opleidingskosten/ examenkosten van Opleidingen 2000 op kunt geven bij je aangifte inkomstenbelasting en tot wel 51% van die kosten terug kunt krijgen van de belasting?

  Verder hanteren wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

  Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

  Bepaal zelf

  wanneer je

  examen doet

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal! Bekijk hier de examendata.

  Slagingsgarantie

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

  Wil jij Kind & Voeding Consulent worden?

  Ja, ik schrijf me direct in! 

  Opleiding Kind en Voeding

  Opleiding Kind en Voeding

  Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?

  Wil jij Kind & Voeding Consulent worden?

  Kind en voeding 

  Direct inschrijven