arrow_drop_up arrow_drop_down

Word KNKF Krachttrainer Niveau I !

Begeleid jij straks sporters op het hoogste niveau...?

Ik schrijf me direct in! 

Waarom KNKF Krachttrainer ?

Krachttraining is hot! 

Focus van trainingen

ligt steeds vaker op

Krachttraining. Jong en oud duikt steeds meer het krachthonk in. En dat is goed, want deze trainingsvorm biedt veel mentale en fysieke voordelen. Word expert op dit gebied en zorg dat je je klanten optimaal kunt begeleiden!

Leer van de beste...

Je gaat werken met de beste docenten uit de markt. Tom Bruijnen is opgeleid Bewegingswetenschapper, Internationaal Strength & Conditioning Specialist en Olympic Weightlifting Trainer.

Tom heeft meer dan 35 jaar ervaring met krachttraining en 20 jaar ervaring als docent. Hij heeft meerdere topsporters in hun loopbaan op wereldniveau begeleid in het kader van revalidatie en prestatie.

Diploma met 

KNKF/KrachtsportNL

 erkenning

Deze opleiding is erkend door de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie (KNKF/KrachtsportNL). Jij mag jezelf na deze opleiding dus KNKF Krachttrainer noemen. Onderscheid jezelf van je concurrenten en wordt de beste!

Wat kan ik met deze opleiding?

Profiteer van meer dan 35 jaar ervaring

Opleidingen 2000 biedt in samenwerking met de beste professionals op het gebied van Krachttraining, opleidingen tot Krachttrainer aan. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit van de opleidingen en docenten. Hoofddocent Tom Bruijnen heeft al meer dan 35 jaar ervaring met krachttraining, meer dan 30 jaar ervaring als trainer en meer dan 20 jaar ervaring als docent. Hij heeft meerdere topsporters begeleid in hun loopbaan op wereldniveau in het kader van revalidatie en prestatie.

Diploma met KNFK erkenning

De opleidingen worden verzorgd door krachttrainers die al vele jaren zelf actief de krachtsport beoefenen en zij begeleiden zowel recreatieve sporters als het wereldkampioenschapsniveau. Deze opleidingen zijn erkend door de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie. Ook wel KNKF en KrachtsportNL genoemd. De deelnemer ontvangt bij slagen voor het examen dan ook een KNKF erkend diploma.

Inhoud van deze cursus

De krachttrainer niveau I kan in een 1-op-1 training de klant begeleiden om veilig en verantwoord kracht te trainen vanuit internationaal erkende protocollen en oefeningen. Elementaire oefeningen zoals press, pull, squat, deadlifts en olympische gewichthefoefeningen worden methodisch aangereikt, systematisch beïnvloed en goed gedemonstreerd.


De krachttrainer identificeert veel voorkomende fouten in de technische uitvoering.


De krachttrainer weet keuzes te maken om zaken als disbalans in kracht en bewegingsuitslagen op te sporen.


De krachttrainer kan aanpassingen en mogelijke oplossingen aanreiken. Hij/zij kan daarbij goed samenwerken met (para)medici en andere krachttrainers.


De krachttrainer weet de voorwaarden te creëren voor de belasting vanuit een evenwichtige samenhang in kracht, lenigheid en snelheid. 

De krachttrainer werkt vanuit “fair-play”, “anti-doping” en geeft een goed voorbeeld.


De trainer reflecteert de eigen handelingen en communicatie met de klanten. Hij/zij weet op een positieve manier krachttraining te verzorgen met een optimaal leerniveau.


De krachttrainer werkt vanuit een lessenreeks en kan informatie verzamelen over de achtergronden van krachttraining.


De krachttrainer controleert de ruimte en materialen, pleegt het eerste onderhoud en ziet toe op het gebruik.


Wil je je na deze opleiding verder specialiseren om meer professionele krachtsporters te gaan begeleiden, dan kun je verder gaan met de opleiding Krachttrainer niveau II en III.
Naar KNKF Krachttrainer II en III.

Jouw docent

Tom Bruijnen

Bewegingswetenschapper, Internationaal Strength & Conditioning Specialist en Olympic Weightlifting Trainer.

Tom heeft meer dan 35 jaar ervaring met krachttraining en 20 jaar ervaring als docent. Hij heeft meerdere topsporters in hun loopbaan op wereldniveau begeleid in het kader van revalidatie en prestatie.

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Krachtsporters, Crossfitters, Fitnesstrainers, Personal Trainers, Fysiotherapeuten, Conditie- en hersteltrainers, etc.

Toelating: Bij voorkeur een opleiding vergelijkbaar met Fit!vak Fitnesstrainer-A, CIOS niveau 3, ROC S&B niveau 3 of ALO.

Omvang: 5 contactdagen van 12.30 tot 18.00 uur

Stage: Niet van toepassing

Opleidingskosten: 4 maandelijkse termijnen van €230,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €25,- korting.

Examenkosten: Inbegrepen bij opleidingskosten

Examendata: Examinering vind plaats gedurende de lesdagen.

Belastingvoordeel: Ontvang geld retour van de belastingdienst

Diplomering: Diploma Krachttrainer niveau I Erkend door KNKF/KrachtsportNL

Erkenning: Erkend door de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie

Schrijf je hier in!

4 maandelijkse termijnen van €230,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €25,- korting.

Mogelijke locatie en data:

Utrecht 

Zaterdagen

12:30-18:00

Dag 1 (01-02-2020)

Dag 2 (08-02-2020)

Dag 3 (15-02-2020)

Dag 4 (22-02-2020)

Dag 5 (29-02-2020)

Schrijf je hier in!

4 maandelijkse termijnen van €230,-

Bij eenmalige betaling ontvang je €25,- korting.

Krachttrainer KNKF erkend

Krachttrainer KNKF erkend

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Oud-cursist Robin Lekkerkerk aan het woord

Ik dacht al veel te weten over krachttraining, maar ongelofelijk wat een kennis Tom heeft. Ik heb veel geleerd over de trainingsmethodieken en hoe je oefeningen technisch correct opbouwt. Ook het leren van het vinden van disbalansen was voor mij een echte eye opener. Ik merk dat mijn klanten steeds vaker geinteresseerd zijn in kracht en ze raken door mij nog enthousiaster. Echt top om klanten te laten verbazen en ze veel verder te kunnen brengen dan ze hadden durven dromen. Topopleiding!

Robin Lekkerkerk

(Personal Trainer)

 • Oud-Cursist Paula Huijzen aan het woord

  Vooral geleerd hoe je bij klanten een optimale belasting kunt verkrijgen vanuit een goede samenhang in kracht, lenigheid en snelheid. En ook signaleer ik nu heel snel fouten in technische uitvoeringen, zodat blessures veelal voorkomen worden. Het was een eer om van Tom te mogen leren. Ik kan de opleiding aan iedereen aanraden die veel met krachtsporters te maken heeft. De opleiding is specialistisch maar tegelijk ook heel divers ivm verschillende oefeneingen/ technieken. Echt een goede aanvulling op de eerder gevolgde Fit!vak A en B opleidingen van Opleidingen 2000.

  Paula Huijzen

  (Personal Trainer)

 • Wil jij KNKF Krachttrainer Niveau I worden?

  Ja, ik schrijf me direct in! 

  Wist je dit van Opleidingen 2000?

  Belastingvoordeel/

  Eerlijke Prijzen

  Wist je dat je alle directe opleidingskosten/ examenkosten van Opleidingen 2000 op kunt geven bij je aangifte inkomstenbelasting en tot wel 51% van die kosten terug kunt krijgen van de belasting?

  Verder hanteren wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

  Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

  Bepaal zelf

  wanneer je

  examen doet

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal!

  Slagingsgarantie

  Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

  Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?

  Wil jij KNKF Krachttrainer Niveau I worden?

  krachttrainer 

  Direct inschrijven