Opleiding Pilates Mat Level 1 & 2 

Help mensen zich goed te voelen in hun lichaam en word Pilates docent.

Geïnspireerd op de pilatesmethode van Joseph Pilates

Ik schrijf me in 

Waarom de opleiding "Pilates Trainer Mat Level 1 & 2"?

Diversiteit 

Als Pilates professional kun je straks Personal Pilates geven (1 op 1 begeleiding) of aan groepen les geven of je eigen Pilates Studio starten.

Brede

doelgroep

Pilates is toegankelijk voor een zeer breed publiek. Niet alleen geschikt voor mensen met lichamelijke klachten en/of beperkingen, maar zeker ook voor sporters.

Fysieke &

Mentale winst

Met Pilates oefeningen kun je met je patiënt zowel fysieke als mentale gezondheidsdoelstellingen behalen.

Ervaren

docenten

Twee zeer ervaren docenten op zowel theoretisch als praktisch vlak. Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie.

Efficient

Door de deskundigheid van de docenten is de lesstof zeer efficiënt in elkaar gezet waardoor je binnen 6contactdagen opgeleid wordt tot een professionele Pilates Trainer.

In samenwerking met PilatesNL

Bij deze opleiding werken wij samen met PilatesNL. Deze ervaren docenten geven al vele jaren Pilates lessen in hun Pilates studio's. Zij kunnen jou de kneepjes van het Pilates vak leren vanuit zowel de theorie, maar absoluut ook de praktische kant. 

Wat kan ik met deze opleiding?

De pilatesopleiding die in samenwerking met Pilatesnl wordt gegeven, is een opleiding die geïnspireerd is op de pilatesmethode van Joseph Pilates. Daar we door onze holistische visie en achtergrond een bredere kijk hebben op het lichaam zullen we ons onderscheiden van andere opleidingen doordat we er van uitgaan dat ieder persoon verschillend is en dus een andere behoefte heeft. Daardoor kan er niet 1 methode zijn die voor iedereen aanspreekt, maar kun je wel leren om te anticiperen op ieder individu. Dat doe je door te observeren, voelen en anticiperen. Daarnaast mag je de opleiding ook zien als een persoonlijke ontwikkeling waarbij we niet eenzijdig informatie zenden, maar jouw ervaring en kennis betrekken in de opleiding en je verder laten  ontwikkelen vanaf de plek waar je nu staat.

Na deze opleiding "Pilates Trainer Mat Level 1 & 2" ben jij in staat om:

 • Op een verantwoorde manier Pilates les te geven, geïnspireerd op de Pilates methode van Joseph Pilates;
 • Een goede lesopbouw te maken;
 • Zelf variaties toe te passen in je lessen;
 • Te observeren en anticiperen en daarmee de klanten op een prettige manier te benaderen;
 • Een aanbod te creëren waar mensen op af komen;
 • De Pilates oefeningen (zowel basisoefeningen als oefeningen voor gevorderde met de juiste techniek uit te voeren en uit te leggen.

Inhoud van deze opleiding

  1. Wat is Pilates?

  - Joseph Pilates

  - Basiselementen van Pilates

  2. Anatomie en fysiologie:

  Skelet:

  - Botten

  - Bindweefsel

  - Gewrichten

  - Bewegingen in een gewricht

  - Anatomie van het skelet

  Spieren:

  - Spierweefsel

  - Contractievormen

  - Spiervolume

  - Spierverlenging

  - Spierverkorting

  - Anatomie van de spieren

  - Functies van de spieren

  3. Powerhouse en core- stability

  - Wat is je powerhouse

  - De belangrijkste spieren in je powerhouse

4. Ademhaling

- Buikademhaling

- Borstademhaling

- Ademhalingsoefeningen

5. Lesopbouw

- Warming up

- Kern

- Cooling down

6. Pilatesoefeningen

- De 20 belangrijkste Pilatesoefeningen

- Opbouw Pilatesoefeningen

- Oefeningen op verschillende niveaus

- Techniek

- Eigen variatie inbrengen in de les

7. Didactiek

- Lesvoorbereidingen

- Didactische werkvormen

- Groepsdynamiek

- Het opzetten van een workshop of cursus

8. Praktijkvoering

- Hoe zorg ik voor klanten? 

De docenten uitgelicht

Roos Jegerings


Roos haar basis ligt bij dans en aerobics. Als kind was haar grootste hobby ballet en dans, en ook nu nog ligt daar haar grootste passie. Op haar 22e is ze begonnen met de opleiding tot freestyle- aerobicsinstructrice, wat uitmondde in het doceren van alle denkbare dans-, aerobics- en sportlessen. Ook heeft ze jaren als docent voor de klas gestaan, kinderen met overgewicht en een laag zelfbeeld begeleidt en motorische training aan kinderen gegeven.

Later bleek haar passie voor Pilates en Yoga. Mensen een verhaal vertellen, iedereen op zijn of haar niveau helpen, inspringen op blessures, begeleiden naar een betere manier van bewegen en een beter lichaamsbewustzijn. Ze volgde vele Pilates opleidingen en runt inmiddels een eigen succesvolle Pilates studio in Deurne. Daar biedt ze Pilatesmatlessen, Pilates voor gevorderden, Personal Pilates, Pilates voor Senioren, pilates flex, Rugfit, Zwangerschapspilates en verschillende yogavormen aan.

Roos: "Ik ben gestart met de ambitie om mensen meer bewust te maken van hun lichaam, hun manier van bewegen en hoe bewegen een positieve invloed kan hebben op lichaam, geest en het dagelijks functioneren. In mijn lessen probeer ik mensen te laten ervaren hoe ze in kleine stapjes meer kracht, lenigheid, rust en balans het lijf kunnen ontwikkelen."

Alet Elshof

Van jongs af aan ben ik al een beweeglijk type. Ik kon nooit stil zitten en klom altijd overal in of hing ergens aan. Ik vind het fijn om met mijn lichaam bezig te zijn en het uit te dagen. Mijn valkuil hierin is om niet door te draven en over mijn grenzen te gaan. Zo actief als mijn lichaam is, zo druk is het ook in mijn hoofd. Doordat ik mij steeds meer verdiep in pilates, slaap, mindfulness, meditatie en allerlei zaken rondom in- en ontspanning leer ik steeds beter om ook de rust in mijzelf te kunnen vinden. Die balans in actie en rust vind ik heerlijk en brengt mij dichter bij mijzelf! Deze kennis en kunde breng ik graag over op anderen, samen op zoek gaan naar balans en bewuste keuzes maken die goed zijn voor jou en je lichaam.

Sinds 2016 ben ik holistisch leefstijlcoach, beweegconsulent, slaapcoach en pilatestrainer. Ik heb mijn eigen pilatesschool in Schalkhaar waar ik zelf 10 lessen per week verzorg. Verder ben ik trotse eigenaar van Belle Sante en Powerclub Deventer waar we aandacht hebben voor voeding, beweging en ontspanning. En doceer ik beweegkunde aan een academie voor holistisch coachen.

Alet: “Wat je aandacht geeft groeit en daarom kijk ik hierbij het liefst naar het positieve, zonder de schaduwkanten te ontkennen. Tijdens mijn lessen leer ik mijn klanten zelf bewust hun lichaam te kennen en te voelen met hun kwaliteiten en aandachtspunten. Uit je hoofd, in je lichaam. Hierbij heb ik veel aandacht voor de houding, techniek en ademhaling. Daag jezelf uit, maar ga niet over je grens. Jij voelt uiteindelijk als enige wat echt goed voor je is”.

Praktische Opleiding gegevens

Doelgroep: Iedereen die les wil gaan geven in Pilates, maar ook geschikt als verbreding voor fitnesstrainers, personal trainers, fysiotherapeuten, gewichtsconsulenten, diëtisten, leefstijladviseurs en andere gezondheidsprofessionals.

Toelating: Enige ervaring met Pilateslessen is een voordeel, maar geen vereiste.

Omvang: 6 lesdagen van 09.30u tot 16.00 uur. Plus online praktijkexamen op afspraak.

Kosten: 6 maandelijkse termijnen van €157,50,-, of €920,- bij betaling ineens.

Examenkosten: Inbegrepen bij de opleidingskosten. 

Examendata: Examinering vindt plaats middels het insturen van een examenvideo van een praktijkles.

Diplomering: Diploma Opleidingen 2000 Pilates Trainer Mat Level 1 & 2

Cursusmateriaal inbegrepen

Bij al onze opleidingen zijn cursusmaterialen bij de prijs inbegrepen. Deze ontvang je bij klassikale lessen in de eerste les. Bij online opleidingen ontvang je deze per post.

Schrijf je hier in!

6 maandelijkse termijnen van €157,50-

of betaal in één keer en ontvang €25,- korting

Deurne

Vrijdag

10:15-16:15

Dag 1   08-12-2023

Dag 2   15-12-2023

Dag 3   22-12-2023

Dag 4   12-01-2024
Dag 5  19-01-2024
Dag 6  26-01-2024

Nieuwegein

Vrij/Za/Zo

10:15-16:15

Dag 1   08-03-2024

Dag 2   09-03-2024

Dag 3   10-03-2024

Dag 4   22-03-2024

Dag 5   23-03-2024
Dag 6  24-03-2024

Deventer

Za/Zo

10:15-16:15

Dag 1   21-09-2024

Dag 2   22-09-2024

Dag 3   05-10-2024

Dag 4   06-10-2024

Dag 5   19-10-2024
Dag 6  20-10-2024

Deurne

Begin 2025

Schrijf je hier in!

6 maandelijkse termijnen van €157,50-

of betaal in één keer en ontvang €25,- korting

Wist jij dit van Opleidingen 2000?

Subsidie /

Eerlijke Prijzen


Wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

Verder worden onze opleiding volledig erkend door de overheid als beroepsopleidingen waar je een STAP-budget tot €1000,- voor kunt krijgen.

Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos herhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

Bepaal zelf

wanneer je

examen doet

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal! Bekijk hier de examendata.

Slagingsgarantie

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?