Arbeidsmarkt minder krap: veel kans op werk voor fitnessinstructeurs en leraren

Arbeidsmarkt minder krap: veel kans op werk voor fitnessinstructeurs en leraren

Arbeidsmarkt minder krap: veel kans op werk voor fitnessinstructeurs en leraren

De spanning op de arbeidsmarkt is in de eerste maanden van 2024 iets afgenomen, meldt het UWV. Maar er is nog steeds krapte en dus zijn er veel kansen voor werkzoekenden. Nieuwe kansrijke beroepen zijn fitnessinstructeur en docent aardrijkskunde of maatschappijleer.

Ook schoenmakers, advocaten en adviseurs waterbeheer kunnen volgens het UWV makkelijk aan werk komen. Medewerkers in de verkoop van huishoudelijke artikelen en cadeauartikelen hebben juist steeds minder kans op een baan.

Het UWV stelt al jaren een lijst met honderden kansrijke beroepen op. Werkzoekenden en loopbaanbegeleiders kunnen daar hun voordeel mee doen. Er is ook veel werk in de zorg, het onderwijs, de techniek en de ICT. Zo is er veel vraag naar vaklui zoals elektriciens, loodgieters, bakkers, opticiens, koks, verpleegkundigen en allerlei soorten docenten.

“Veel beroepen op de lijst zijn al jaren kansrijk en zullen dat ook blijven”, zegt arbeidsmarktadviseur Stef Molleman van het UWV. “Dat komt door grote veranderingen en maatschappelijke opgaven waar we mee te maken hebben.”

De arbeidsmarkt wordt iets minder krap, mede doordat de economie iets is afgekoeld. Het aantal faillissementen was volgens het UWV in de eerste vijf maanden van dit jaar 35 procent groter dan vorig jaar. Het UWV wijst dan ook op de faillissementen en financiële problemen van winkels in huishoudelijke artikelen en cadeauartikelen. Daar zijn nu minder goede kansen.

Bron: Rösken, T. (2024, juni 27). Arbeidsmarkt minder krap: veel kans op werk voor fitnessinstructeurs en leraren. Opgehaald van https://www.nu.nl: https://www.nu.nl/economie/6318463/arbeidsmarkt-minder-krap-veel-kans-op-werk-voor-fitnessinstructeurs-en-leraren.html

Wij helpen jou als Opleidingen 2000 graag op weg naar een carrière als fitnesstrainer. Ga naar deze pagina voor meer informatie: https://opleidingen2000.nl/fitnesstraineraregulier/

Over de schrijver
Reactie plaatsen