Fit!vak / NL ACTIEF Assistent Fitnesstrainer Niveau 2

Word fitnessbegeleider in een fitnesscentrum!

Waarom Fit!vak / NL ACTIEF Assistent Fitnesstrainer Niveau 2 ?

Perfecte basis. 

Kies voor kwaliteit.

Deze opleiding geeft je alle kennis en kunde over o.a. omgaan met klanten, het menselijk lichaam, cardio- en krachttraining, testen en meten, voeding, hygiëne en materiaal om direct als assistent fitnesstrainer aan de slag te gaan in de fitnessbranche. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Hoge Slagings %

- Online leertool

Door kwalitatieve docenten, gericht lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent! Dus hoge slagingspercentages!

(Inter)nationaal 

Erkend 

NL ACTIEF - Fit!vak Diploma

Vergroot je arbeidskansen! Deze opleiding wordt afgesloten met officieel (Inter)nationaal erkend NL ACTIEF - Fit!vak examen.

Het diploma met de meeste erkenning en bekendheid.

Voorbereiding op 

Fitness- of zelfs 

Personal Trainer

Deze opleiding vormt een prima basis om door te groeien naar het vak Fitnesstrainer (niveau 3) of zelfs uiteindelijk naar Personal Trainer (niveau 4). 

Flexibiliteit

Inhalen / opnieuw

volgen lessen

Gemiste lessen houd je tegoed als je deze later wilt volgen. Ook herhaling van lesstof behoort tot de mogelijkheden.

Flexibiliteit

Examen

Kies zelf de datum wanneer jij examen wilt doen. Iedere maand mogelijkheden.

Onbeperkt gratis herexamens theorie.

Registratie in

FITNED Register

Registreer je direct na ontvangst diploma in het FITNED register niveau 2.

Onderdeel

Vitaalcoach traject

Deze opleiding kan onderdeel uit maken van ons Vitaalcoach traject. Dus een goede basis voor doorstudeertrajecten.

Vraag hier een Persoonlijk Opleidingsplan aan tot Vitaalcoach.

Wat kan ik met deze opleiding?

De perfecte opstap naar Fit!vak / NL ACTIEF Fitnesstrainer A

De Assistent Fitnesstrainer (niveau 2), zoals de naam al zegt, assisteert de fitnesstrainer (met niveau 3 of 4) in een fitnesscentrum, maar kan ook zeker als fitnessbegeleider functioneren. Het branchediploma op niveau 2 dat hierbij hoort wordt meestal gezien als een opstap naar Fit!vak / NL ACTIEF Fitnesstrainer A. Je leert op niveau 2 hoe basis trainingsprogramma's werken en je kunt deze ook met klanten uitvoeren. Je kunt ook optreden als gastheer/-vrouw voor klanten, mensen wegwijs maken in het centrum, toestellen onderhouden, assisteren bij (groeps)lessen, etc.

Praktische en Communicatieve vaardigheden

Er is veel aandacht voor praktische en communicatieve vaardigheden. Onderwerpen die aanbod komen zijn o.a. de eigen vaardigheid en techniek, de werking van het menselijk lichaam, cardio- en krachttraining, testen en meten en voeding.

Opleiding met NL ACTIEF / Fit!vak diploma

De theoretische kennis die nodig is voor een assistent instructeur op niveau 2 is verzameld in het cursusboek Assistent Fitnesstrainer. Dit is ook de stof die wordt getoetst in het theorie-examen. Het boek bevat hoofdstukken over o.a. omgaan met klanten, het menselijk lichaam, cardio- en krachttraining, testen en meten, voeding, hygiëne en materiaal. Deze hoofdstukken zijn samengesteld in samenwerking met onze diverse kennispartners en gebaseerd op wetenschappelijke informatie. Voor Assistent Fitnesstrainer hoeft alleen een theorie-examen te worden afgelegd. Het theorie-examen is een schriftelijke toets, bestaande uit 60-meerkeuze (ABCD) vragen. Je moet hiervoor minimaal een 5,5 halen op een schaal van 1-10. Je mag daarvoor maximaal 20 fouten maken. Na het behalen van het examen ontvang je een Fit!vak / NL ACTIEF erkend Assistent Fitnesstrainer diploma op niveau 2.


Inhoud van deze opleiding

- Deel I -
 • Een baan in de fitnessbranche: De Nederlandse fitnessbranche, Solliciteren naar een baan, De functie van de assistent trainer, De functie van de trainer, Doorgroeimogelijkheden, Het volgen van een beleid, Organisaties in de fitnessbranche.
 • Omgaan met klanten: Gastheer /-vrouw zijn, Uitstraling en presentatie, Geven van rondleidingen, Introductie van nieuwe klanten, Klanten begeleiden, Toezicht houden, Omgaan met klachten.
- Deel II -
 • Het menselijk lichaam: het skelet, de spieren, de organen, het hart- en vaatstelsel, de ademhaling, de energiesystemen, training van de energiesystemen.
 • Sporten: Warming up, De kern van de activiteit, Cooling down.
 • Cardiotraining: Cardio-oefeningen, Trainen op hartslag, Deelnemers met hartslagproblemen en medicijngebruik, Gevoelscijfer, Cardiovasculaire training.
 • Krachttraining: Schouders, Borst, Rug (boven), Buik, Rug (onder), Biceps, Triceps, Bovenbenen / billen, Kuiten, Onderarmen, Trainen met kracht, Maximale kracht.

- Deel III -

 • Testen en meten: Normwaarden, Het protocol, Omgaan met klantgegevens.
 • Testmethoden: Testmethode rusthartslag, Testmethode lengtemeting, Testmethode gewichtmeting, Testmethode body mass index (b.m.i.), Testmethode buikomvang, Testmethode buikspieren – krachttest (curl up), Testmethode Åstrandtest, Testmethode vetpercentage, Testmethode handknijpkracht.

- Deel IV -

 • Groepslessen: Voor- en nadelen van groepslessen, Circuit- en stationstrainingen, Aandachtspunten bij de organisatie, Richtlijnen voor de training.
 • Speciale doelgroepen: Jeugd, Ouderen, Zwangeren, Mensen met lichamelijke klachten.

- Deel V -

 • Voeding en sport: Dagelijkse voeding, De Schijf van Vijf, De regels van de Schijf van Vijf, Voeding en sport, Gebruik van voeding, Vochtbalans, Vochttekort voorkomen, Sportdranken, Afvallen en het jojo-effect.

- Deel VI -

 • Hygiëne en huisregels: Gedrag, Hygiëne en gezondheid, Huisregels, Voorbeeld huisregels, Voorbeeldfunctie, Praktische toepassing.
 • Materiaal en accommodatie: Schoeisel en kleding, Materiaal en accommodatie, Checklist accommodatie.

Enkele docenten uitgelicht

Miriam Sanders

Miriam Sanders (Msc. Bewegingswetenschappen en Msc. Gezondheidswetenschappen) is één van de hoofddocenten bij Opleidingen 2000. Miriam is een bevlogen gezondheids- en bewegingswetenschapper en een enthousiaste autoriteit op het gebied van onderwijs, inspanningsfysiologie, functionele anatomie, pathologie, persoonlijke coaching en voeding. Haar aanpak is no-nonsense, direct, wetenschappelijk onderbouwd en up-to-date.

Martijn Kromkamp

Na het afronden van het CIOS in Heerenveen in de richting Fitness & Health ontwikkelde Martijn zichzelf ook in de fitnesswereld op verschillende vlakken. Fitness, spinning, functional training, sport specifieke training, bootcamp en personal training zijn de sportvloeren waarop hij zich het meeste thuis voelt. Met 17 jaar topsport in het marathonschaatsen en inline skaten in de benen heeft Martijn al een heel sportleven achter zich. 

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Iedereen met eigen fitnesservaring

Toelating: Geen toelatingseisen

Omvang: 6 lesdagen van 9:30 tot 16:00 uur of 6 avonden van 16.00 tot 21.30 uur.

Een opleidingsdag zal voor ca. 30% theoretisch en ca. 70% praktisch van aard zijn. Hierbij zal de (eenvoudige) theorie ondersteunend zijn aan het praktijkgedeelte. Lesdag 6 is er de mogelijkheid om (vrijblijvend) deel te nemen aan het theorie- examen. Cursisten ontvangen bij 100% deelname sowieso een certificaat van deelname.

Stage: NVT

Opleidingskosten: 6 maandelijkse termijnen van €245,-. Bij eenmalige betaling ontvang je €25,- korting

Examenkosten: Inbegrepen. Theorie examen.

Voor Assistent Fitnesstrainer hoeft alleen een theorie-examen te worden afgelegd. Het theorie-examen is een schriftelijke toets, bestaande uit 60-meerkeuze (ABCD) vragen. Je moet hiervoor minimaal een 5,5 halen op een schaal van 1-10. Je mag daarvoor maximaal 20 fouten maken. Na het behalen van het examen ontvang je een Fit!vak / NL ACTIEF erkend Assistent Fitnesstrainer diploma op niveau 2.

Belastingvoordeel: Ontvang geld retour van de belastingdienst

Diplomering: Diploma NL ACTIEF / Fit!vak Assistent Fitnesstrainer, erkend door ministerie van V.W.S. FITNED Niveau 2

Bijzonderheden: Voor meer informatie en een persoonlijk advies verzoeken wij je contact met ons op te nemen. 

Incompany: Ga naar deze pagina voor het aanvragen van een Incompany Offerte: Offerte Incompany Aanvraag

Wil jij NL ACTIEF / Fit!vak Assistent Fitnesstrainer worden?

Fitnesstrainer A

Wist je dit van Opleidingen 2000?

Belastingvoordeel/

Eerlijke Prijzen

Wist je dat je alle directe opleidingskosten/ examenkosten van Opleidingen 2000 op kunt geven bij je aangifte inkomstenbelasting en tot wel 51% van die kosten terug kunt krijgen van de belasting?

Verder hanteren wij All-in prijzen, dus geen extra kosten voor materialen, examens, administratie, inschrijving etc, maar eerlijke All-in prijzen.

Kosteloos inhalen / herhalen van lessen

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 gratis lessen in kunt halen die je hebt gemist? Je kunt zelfs lessen kosteloos inhalen als je bijv de lesstof moeilijk vindt of extra wilt oefenen voor een (her)examen.

Bepaal zelf

wanneer je

examen doet

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 zelf bepaalt wanneer je examen doet, wanneer jij er klaar voor bent? Natuurlijk geven wij advies, maar wil je iets langer doen over het studeren van de lesstof dan is dat geen enkel probleem. De cursist staat centraal!

Slagingsgarantie

Wist je dat je bij Opleidingen 2000 slagingsgarantie hebt? Door kwalitatieve docenten, gericht oefen- en lesmateriaal en onbeperkt lessen herhalen tot je geslaagd bent zorgt al voor een extra hoog slagings% bij het eerste examen! Maar herexamens nemen we gratis voor je af, zodat je zeker bent van slagen!

Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?