Word Fit!vak / NL ACTIEF Bewegingsdeskundige NAH !

Begeleid sporters met Niet Aangeboren Hersenletsel tijdens trainingen.

Waarom Fit!vak / NL ACTIEF 

Bewegingsdeskundige Niet Aangeboren Hersenletsel?

Fit!vak / NL ACTIEF 

Preventiecentrum

Deze opleiding geeft sportcentra de unieke kans om nieuwe doelgroepen aan te spreken en zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. 98 centra hebben inmiddels het keurmerk NL Actief (voorheen Fit!vak) Preventiecentrum voor de doelgroep van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) behaald.

Betere gezondheid

Doel is om mensen met hersenletsel in beweging te krijgen. Sporten heeft namelijk een bewezen effect op de lichamelijke conditie, maar ook het mentale (cognitieve en psychische) functioneren verbetert door regelmatig te bewegen en/of sporten.

FITNED.nl niveau 4+

Deze cursus is een FITNED.nl niveau 4+ specialisatie en leidt op om beweegadviezen te kunnen geven aan mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Grote doelgroep

Jaarlijks krijgen 130.000 mensen te maken met een vorm van niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Wat kan ik met deze opleiding?

Met de juiste beweegadviezen help jij je client op de goede weg

Deze cursus is een FITNED.nl niveau 4+ specialisatie en leidt op om beweegadviezen te kunnen geven aan mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Om de beweegadviezen op professioneel niveau te kunnen geven zijn de in de cursus gehanteerde beweegprotocollen gebaseerd op de door TNO ontwikkelde beweegprogramma’s.

Passend beweegadvies voor elke klant

In deze protocollen is gekozen voor een concept waarop de beweegdeskundige de adviezen kan baseren met inachtneming van de specifieke kenmerken van elke klant. Het protocol wordt gebruikt als basis van de beweegdeskundige voor het ontwikkelen van een beweegadvies voor de klant. Dit protocol geeft achtergrondinformatie over de effecten van bewegen op de aandoening en de plaats die de beweegdeskundige daarbij kan innemen. De competenties waarover de bewegingsdeskundige moet beschikken voor dit advies worden uitgebreid behandeld.

Op weg naar een betere gezondheid

In deze opleiding krijgt de Beweegdeskundige Niet Aangeboren Hersenletsel (BNAH) inzicht en kennis aangereikt, o.a. over de doelgroep NAH, wat het is, wat zijn de kenmerken, waarmee rekening te houden en welk protocol te volgen. Doel is om mensen met hersenletsel in beweging te krijgen. Sporten heeft namelijk een bewezen effect op de lichamelijke conditie, maar ook het mentale (cognitieve en psychische) functioneren verbetert door regelmatig te bewegen en/of sporten.

NL ACTIEF / Fit!vak Preventiecentrum

Sportscholen die bij NL ACTIEF / Fit!vak zijn aangesloten kunnen zich sinds enige tijd ook profileren als NL ACTIEF / Fit!vak Preventiecentrum en daarmee in hun omgeving nog duidelijker maken dat zij specialist zijn op het gebied van bewegen en gezondheid.

Dit biedt centra in deze tijd een unieke kans om nieuwe doelgroepen aan te spreken en zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Het fitnesscentrum kan het keurmerk NL Actief (voorheen Fit!vak) Preventiecentrum, voor de doelgroep NAH, behalen als de “Bewegingsdeskundige NAH” is geregistreerd in FITNED.nl.

Inhoud van deze cursus

 • Meet me @ the gym introductie: MM@TG (Meet Me @ The Gym) is het landelijke project dat NL Actief (voorheen Fit!vak) in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting Nederland heeft opgezet.

 • De kloof tussen gezondheidszorg en sport
 • Achtergrond van NAH
 • Het programma
 • Borgen van kwaliteit
 • Lokaal samenwerkingsverbanden realiseren o.a. met de zorgsector
 • Positioneren, kansen van het keurmerk NL Actief (voorheen Fit!vak) Preventiecentrum

 • Effecten van lichaamsbeweging op mensen met NAH
 • Aandachtspunten voor het trainen en begeleiden van mensen met NAH
 • Intake en testen van mensen met NAH

 • Aandachtspunten voor het trainen en begeleiden van mensen met NAH

 • Blessure preventie

 • Coachen en motiveren van mensen met NAH

 • Samenstellen van een beweeg- en/of trainingsschema voor mensen met NAH

Praktische Opleidingsgegevens

Doelgroep: Trainers en andere deskundigen die in aanraking komen met deze groep klanten en daarmee fysieke activiteiten willen gaan ondernemen of hen daarin willen adviseren.

Toelating: Geen toelatingseisen. Bij voorkeur in het bezit van een niveau 3 trainersdiploma of hoger.

Omvang: De indicatie is 4 dagdelen - Echter altijd aan te passen naar wensen klant. 

Stage: Praktijkopdracht.

Opleidingskosten: vraag hier een offerte aan, deze opleiding wordt alleen incompany aangeboden.

Examen: Theorie-examen.

Diplomering: Bij slagen voor het theorie-examen ontvang je van Opleidingen 2000 het certificaat van slagen Bewegingsdeskundige NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Cursisten met een NL ACTIEF / Fit!vak Fitnesstrainer-B niveau 4 (FB) en/of FITNED niveau 4 registratie ontvangen een NL ACTIEF / Fit!vak certificaat 4+.

Het fitnesscentrum kan het keurmerk NL Actief (voorheen Fit!vak) Preventiecentrum, voor de doelgroep NAH, behalen als de “Bewegingsdeskundige NAH” is geregistreerd in FITNED.nl.

Wil jij een offerte ontvangen voor een Incompany NAH opleiding?

Enkele docenten uitgelicht

Miriam Sanders

Miriam Sanders (Msc. Bewegingswetenschappen en Msc. Gezondheidswetenschappen) is één van de hoofddocenten bij Opleidingen 2000. Miriam is een bevlogen gezondheids- en bewegingswetenschapper en een enthousiaste autoriteit op het gebied van onderwijs, inspanningsfysiologie, functionele anatomie, pathologie, persoonlijke coaching en voeding. Haar aanpak is no-nonsense, direct, wetenschappelijk onderbouwd en up-to-date.

Jean-René Ruitenbeek

Jean - René Ruitenbeek is een fysiotherapeut in hart en nieren. Na in 2006 afgestudeerd te zijn als fysiotherapeut is hij door gaan studeren als bewegingswetenschapper, met inspanningsfysiologie als specialisatie. Vervolgens is hij les gaan geven aan fysiotherapeuten en heeft hij masters gehaald als sportfysiotherapeut & manueel therapeut.

Fitvak opleiding Diabetes mellitus

Fitvak opleiding Diabetes mellitus

Wil je onze brochure ontvangen met al onze opleidingen?

arrow_drop_up arrow_drop_down