Toine van de Goolberg passt de bal naar Opleidingen 2000

Toine van de Goolberg passt de bal naar Opleidingen 2000

Onlangs ondertekenden Toine van de Goolberg (International Institute for Training) en Tim Schoormans (eigenaar Opleidingen 2000) de overeenkomst.

Vanaf heden gaat Opleidingen 2000 de unieke opleidingen en workshops van Toine verzorgen waardoor het aanbod van Opleidingen 2000 wordt uitgebreid met:

Toine heeft zijn decennialange trainerservaring in deze opleidingen en workshops gestopt en met een aankomend en welverdiend pensioen mocht deze waardevolle kennis en kunde niet verloren gaan. In Opleidingen 2000 heeft Toine een partner gevonden om mee samen te gaan werken en waaraan hij uiteindelijk met veel vertrouwen zijn levenswerk kan overdragen.

Toine van de Goolberg

Toine is oud­recordhouder en zesvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter outdoor en één keer indoor. Via zijn instituut IIT (International Institute for Training) is Toine in de periode 2005-2009 werkzaam geweest als conditietrainer bij de Nederlandse Ski Vereniging: Alpineskiën Heren en Dames. Van 2005-2008 was hij via het NOC*NSF, conditie (kracht) trainer bij de Paralympische selectie zitvolleybal dames en paralympische selectie Rolstoelbasketbal heren en dames. Na diverse periodes als bondscoach bij de KNAU heeft hij van 2006-2008 de functie van Bondscoach vervult voor de Paralympische Atletiekselectie Sprint/Springen. In seizoen 2008-2009 was hij fysieke trainer bij het 1ste team van NEC-Nijmegen. Eerder was hij in 2000-2005 werkzaam als conditie/hersteltrainer bij het 1e team van Feyenoord-Rotterdam, waar hij ook weer terugkwam als fysieke trainer van 2009-2013.
Tot op heden was hij als docent werkzaam bij het NPi (Nederlands Paramedisch Instituut), gastdocent bij Erasmus Rotterdam en bood hij opleidingen aan via zijn instituut IIT.
Al deze jarenlange ervaring in sport- en hersteltraining heeft hij verzameld in zijn opleidingen, workshops en in zijn unieke methode, en in boekvorm uitgebrachte, “De Rehaboom®, een methodische aanpak in de sportrevalidatie
Zijn opleidingen en het boek geven heel goed weer hoe zijn manier van denken en handelen is binnen dit vakgebied.

Toine van de Goolberg als fysieke trainer bij Feyenoord.

Toine van de Goolberg als fysieke trainer bij Feyenoord.

De opleidingen en workshops

Toine heeft opleidingen ontwikkeld die de afgelopen jaren erg gewild zijn geworden in de sportwereld en met veel succes gegeven worden. Dit zijn de opleidingen Allround Conditie en Hersteltrainer en Specialist Fysieke Trainer Voetbal. Daarnaast ontwikkelde Toine de specifieke workshops Kracht Revalidatie Systeem, Rug Revalidatie Systeem, Aeroob Revalidatie Systeem en De Rehaboom®.
De Rehaboom®, welke een uniek en uiterst succesvol protocol in de sportrevalidatie is gebleken, staat bij al deze opleidingen en workshops centraal. Het boek is op 18 mei 2021 door het grote succes dan ook al weer uit in een derde druk ! Het is het levenswerk van Toine, waar iedere sport- en hersteltrainer middels 26 methodisch opgebouwde stappen een geweldig houvast heeft in het professioneel begeleiden van sporters.

De Rehaboom®

Het revalidatiemodel ‘De Rehaboom®’ is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. In 26 geprotocolleerde stappen worden de motorische grondeigenschappen – snelheid, kracht en uithoudingsvermogen – uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen.
Uitgangspunt is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast. Door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd. De Rehaboom® met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun vorm terug.
Dit revalidatiemodel wordt ook toegepast binnen diverse Nederlandse opleidingen Sportfysiotherapie.

De Rehaboom

De Rehaboom®, een methodische aanpak in de sportrevalidatie.

Van 1 specialist, naar een team van specialisten.

Zoals gezegd is Toine van plan om over een tijdje van zijn pensioen te gaan genieten. De eerste opleidingen en workshops bij Opleidingen 2000 zullen nog altijd door Toine zelf gegeven worden. Bij Opleidingen 2000 wilden we niet alleen de inhoud van de opleidingen en workshops, we willen ook zo veel mogelijk van Toine zelf mee blijven nemen.
Opleidingen 2000 leidt al meer dan 20 jaar sporttrainers op tot vakspecialisten. In het huidige aanbod zaten al diverse (para-)medische sportopleidingen. Ook hierin zit een grote hoeveelheid aan kennis en ervaring. Dit was een belangrijke voorwaarde voor Toine in het vinden van een geschikte overdracht.
Bij Opleidingen 2000 hebben we al een team van ervaren sport- en hersteltrainer docenten klaar staan. Bewegingswetenschappers, sportfysiotherapeuten en inspanningsfysiologen. Zij zijn allemaal ook ervaren in het begeleiden van (top)sporters in hun training en revalidatie, waarin ook zij de Rehaboom® al langer toepassen. De komende periode zullen zij intensief samenwerken met Toine.

Het is mooi om te zien dat zulke ervaren mensen zonder enige vorm van hiërarchie, nog zo open staan voor elkaars ervaringen en visie. Dat levert een optimaal resultaat op, waarbij de ‘legacy’ van Toine niet verloren zal gaan en nu een nog breder publiek kan bereiken en zich verder kan blijven ontwikkelen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze opleidingen en startdata?

Kijk dan op www.opleidingen2000.nl/toinevandegoolberg

Over de schrijver
Reactie plaatsen