Interview met Nederlands Kampioen powerlifting Sanne Visser
30 oktober 2017 

Interview met Nederlands Kampioen powerlifting Sanne Visser

Hi Sanne, vertel eens wat meer over jezelf. Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Sanne Visser en 27 jaar oud. Ik ben Nederlands Kampioen Powerlifting en werd derde bij de ‘Sterkste Vrouw van Nederland’. Momenteel werk ik bij de thuiszorg en volg daarnaast een opleiding tot fitnesstrainer bij Opleidingen 2000. Hier voor loop ik één dag in de week stage bij Fitland XL De Geus in Broek op Langedijk. Hier train ik ook sinds april 2016.

We zien dat je enorm sterk bent! Want zijn je persoonlijke records?

  • Deadlift: 210 kg
  • Squat: 155 kg
  • Bench press: 95 kg

Ik was van 2014 tot 2016 Nederlands recordhouder deadlift met 195,5 kg. Helaas is deze van me afgepakt, maar ik ga dit zeker terugpakken!

Interview Sanne Visser

Wat is de reden dat je bent begonnen met krachttraining?

In 2010 ben ik begonnen met kickboksen en toen ben ik ook gaan fitnessen. Ik merkte dat mijn kracht snel vooruit ging en omdat ik de apparaten al snel saai vond worden heb ik me opgegeven voor een clinic Powerliften in Papendal. Vanaf toen ben ik er eigenlijk ingerold en ben ik puur gaan focussen op kracht.

We zien dat je veganistisch bent, interessant.
Waarom heb je die stap gemaakt?
En heeft dit vervolgens invloed op je spierkracht en herstel?

In eerste instantie heb ik ervoor gekozen vanwege mijn gezondheid. Ik wilde zo clean mogelijk eten, hiervoor ben ik eerst gestopt met de pil. Dit hielp maar een klein beetje. Daarna heb ik besloten op van de één op andere dag alles eruit te gooien en alleen nog maar plantaardig te eten. Dit werkte wel en voelde me een stuk beter. Het heeft wel invloed op mijn herstel, omdat ik minder eiwitten binnen krijg. Sinds december vul ik mijn voedingspatroon aan met de plantaardige eiwitshakes van Silverback Protein zodat ik een compleet aminozuurprofiel binnenkrijg. Dit werkt voor mij echt heel goed.

Het complete interview en het dagmenu van Sanne op FIT.nl >>

Over de schrijver
Pietdemelkboer@gmail.com
Door

Pietdemelkboer@gmail.com

op 30 Jan 2020

Ik vind het wel gaaf die enorme kracht maar ook je vriendelijke en zelfs een beetje zachtaardige uitstraling die combinatie stoer en zacht houd ik van piet

Reactie plaatsen