Top 20 Fitnesstrends 2020 - Wereldwijd - ACSM
18 december 2019 

Top 20 Fitnesstrends 2020 - Wereldwijd - ACSM

WORLDWIDE SURVEY OF FITNESS TRENDS FOR 2020 by Walter R. Thompson, Ph.D., FACSM

Top 20 Fitnesstrends 2020 – Wereldwijd – ACSM

De 20 punten 2020 toegelicht:

 1. Draagbare technologie. Wearable technologie was opnieuw de nummer 1 trend zoals het is sinds 2016 (de enige uitzondering was een daling naar nr. 3 in 2018) en omvat fitness-trackers, smart watches, HR-monitors en GPS-volgapparatuur. Voorbeelden zijn fitness- en activiteitstrackers zoals die van Fitbit ® , Samsung Gear Fit2 ® , Misfit ® , Garmin ® en Apple ® . Deze apparaten kunnen HR, calorieën, zittijd en nog veel meer bijhouden. Hoewel er enige kwestie van nauwkeurigheid was, leken deze problemen goed genoeg te zijn opgelost.
 2. Hoge intensiteit intervaltraining (HIIT). Deze oefenprogramma’s omvatten meestal korte uitbarstingen van zeer intensieve oefeningen, gevolgd door een korte rustperiode. HIIT was nummer 1 in de enquête voor 2014 en 2018 (gedaald naar nr. 3 in 2016 en 2017) en staat in de top 5 tussen 2014 en 2020. Hoewel er verschillende voorbeelden van commerciële clubs zijn van HIIT, benadrukken ze allemaal hogere intensiteiten (meer dan 90%) van maximum tijdens de segmenten met verhoogde intensiteit gevolgd door perioden van rust en herstel. Ondanks waarschuwingen van sommige fitnessprofessionals over mogelijk verhoogde blessures met HIIT, is deze vorm van lichaamsbeweging populair in sportscholen over de hele wereld.
 3. Groepstraining. Gedefinieerd als meer dan vijf deelnemers, geven instructeurs van groepsoefeningen les, leiden en motiveren ze individuen via opzettelijk ontworpen grotere individuele groepsbewegingslessen. Groepslessen zijn ontworpen om effectieve, motiverende sessies voor verschillende fitnessniveaus te zijn, waarbij instructeurs vele soorten klassen en apparatuur onderwijzen, van cardio-gebaseerde lessen en indoor cycling tot dans-gebaseerde lessen tot steplessen. Groepstrainingstrainingen bestaan ​​al lang en zijn sinds de oprichting van dit onderzoek een potentiële wereldwijde trend gebleken. Het was echter pas in 2017 dat de groepstraining de top 20 bereikte en op nr. 6 gevolgd door nummer 2 in respectievelijk de enquêtes van 2018 en 2019. Voor 2020 daalde de groepstraining licht tot nummer 3.
 4. Trainen met vrije gewichten. Eerdere onderzoeken omvatten een categorie die wordt beschreven als ‘krachttraining’. Vastgesteld werd dat het een te brede categorie was, werd krachttraining geschrapt ten gunste van de meer specifieke vrije gewichtstraining. Vrije gewichten, halters, kettlebells, halters en medicin ball klassen omvatten niet alleen halters in een andere functionele klasse of activiteit. Instructeurs beginnen met het geven van de juiste vorm voor elke oefening en verhogen vervolgens geleidelijk de weerstand zodra de juiste vorm is bereikt. Nieuwe oefeningen worden periodiek toegevoegd, en die beginnen op het vorm- of bewegingsniveau. Training met losse gewichten debuteert op nr. 4 in 2020.
 5. Persoonlijke training/ Personal Training. Eén op één training blijft een trend naarmate het beroep van persoonlijke training online toegankelijker wordt, in gezondheidsclubs, thuis en op werkplekken met fitnessfaciliteiten. Persoonlijke training omvat conditietesten en het stellen van doelen waarbij de trainer één op één met een klant werkt om trainingen voor te schrijven die specifiek zijn voor de individuele behoeften en doelen van de klant. Sinds deze enquête voor het eerst werd gepubliceerd (in 2006) is persoonlijke training een top 10-trend. Persoonlijke training was nummer 9 in 2017 en was nummer 8 in 2018 en 2019.
 6. Oefening is Medicine ® . Exercise is Medicine ® (EIM) is een wereldwijd gezondheidsinitiatief dat zich richt op het aanmoedigen van eerstelijnsartsen en andere zorgverleners om fysieke activiteitsbeoordeling en bijbehorende behandelingsaanbevelingen op te nemen als onderdeel van elk patiëntbezoek en hun patiënten door te verwijzen naar oefenprofessionals. Bovendien erkent EIM fitnessprofessionals als onderdeel van het gezondheidsteam in hun lokale gemeenschappen. EIM was de nr. 7 trend in 2017, nr. 12 in 2018, nr. 10 in 2019, en springt naar nr. 6 in 2020.
 7. Lichaamsgewicht training. Met behulp van een combinatie van lichaamsgewichttraining met variabele weerstand en neuromotorische bewegingen met meerdere bewegingsvlakken, gaat dit programma helemaal over het gebruik van lichaamsgewicht als trainingsmodaliteit. Lichaamsgewichttraining maakt gebruik van minimale apparatuur, waardoor het een goedkope manier is om effectief te trainen. Lichaamsgewichttraining verscheen voor het eerst in het trendonderzoek in 2013 (op nr. 3) en stond in de nr. 2 positie in 2017, nr. 4 in 2018, en nee. 5 in 2019. Lichaamsgewichttraining verscheen vóór 2013 niet als een trendoptie voor enquêtes, omdat het de afgelopen jaren alleen populair werd (als een gedefinieerde trend) in sportscholen over de hele wereld.
 8. Fitnessprogramma’s voor oudere volwassenen. Deze trend blijft de fitnessbehoeften van de Baby Boom en oudere generaties benadrukken. Deze personen hebben over het algemeen meer discretionair geld dan hun jongere collega’s, en fitnessclubs kunnen mogelijk profiteren van deze groeiende markt. Mensen leven langer, werken langer en blijven veel langer gezond en actief. Deze trend staat sinds 2007 in de top 10 (toen het de nr. 2 trend was) en daalde naar nr. 11 in 2017. Het was de nr. 9 trend in 2018 en nr. 4 in 2019.
 9. Gezondheid / wellness coaching. Dit is een groeiende trend om gedragswetenschappen te integreren in programma’s voor gezondheidsbevordering en levensstijlgeneeskunde. Gezondheids- / welzijnscoaching maakt gebruik van een één-op-één (en soms kleine groep) benadering waarbij de coach ondersteuning, doelen stellen, begeleiding en aanmoediging biedt. De gezondheids- / wellnesscoach richt zich op de waarden, behoeften, visie en korte- en langetermijndoelen van de cliënt met behulp van interventiestrategieën voor gedragsverandering. Eerdere enquêtes omvatten wellnesscoaching, maar voor de enquête van 2019 werd de term ‘gezondheid’ toegevoegd, die de trend beter beschrijft. Wellnesscoaching staat sinds 2010 in de top 20 van trends en werd vermeld als nr. 17 in 2014, nr. 13 in 2015, nr. 13 in 2016, nr. 15 in 2017, nr. 18 in 2018, en nr. 11 in 2019.
 10. Gecertificeerde fitnessprofessionals in dienst. Debuteren vorig jaar als de nr. 6 trend, het belang van het inhuren van gecertificeerde gezondheidsfitness professionals via educatieve programma’s en certificeringsprogramma’s die volledig zijn geaccrediteerd voor gezondheidsfitness professionals wordt snel een trend. Het inzetten van gecertificeerde fitnessprofessionals was een nieuw onderzoeksitem voor 2019, ter vervanging van “Opgeleide, gecertificeerde en ervaren fitnessprofessionals”, waarvan werd vastgesteld dat deze te breed waren gedefinieerd als een onderzoeksitem.
 11. Oefening voor gewichtsverlies. De meeste dieetprogramma’s nemen een soort trainingsprogramma op in de dagelijkse routine van caloriebeperking en voegen de calorie-uitgaven van lichamelijke activiteit toe. Oefening voor programma’s voor gewichtsverlies is sinds de start van de enquête een trend in de top 20. Het was de nr. 11 trend in 2018 en nr. 12 in 2019.
 12. Functionele fitnesstraining. Dit is een trend in de richting van het gebruik van krachttraining om de balans, coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren om de activiteiten van het dagelijks leven te verbeteren, typisch voor oudere volwassenen, maar ook in klinische populaties. Repliceren van werkelijke fysieke activiteiten die iemand zou kunnen doen in functie van hun dagelijkse routine. Functionele fitheid was nr. 10 in 2012, nr. 8 in 2013 en 2014, nr. 9 in 2015, nr. 7 in 2016, nr. 12 in 2017, nr. 10 in 2018, en nr. 9 in 2019.
 13. Outdoor activiteiten. Meer buitenactiviteiten zoals groepswandelingen, groepsritten of georganiseerde wandelgroepen worden populair. Dit kunnen korte evenementen, dagevenementen of geplande wandeltochten van een week zijn. Deelnemers ontmoeten elkaar vaak in een lokaal park, wandelgebied of op een fietspad, meestal met een leider. Deze trend voor gezondheids- en fitnessprofessionals om buitenactiviteiten voor hun klanten aan te bieden, begon in 2010.
 14. Yoga. Yoga heeft in het verleden verschillende vormen aangenomen (waaronder Power Yoga, Yogilates, yoga in warme omgevingen en vele anderen). On-demand video’s en boeken zijn er in overvloed, net als certificeringen in de vele yogavormen. Yoga verscheen voor het eerst in de top 10 in deze enquête in 2008. Yoga stond op nr. 7 in 2018 en 2019.
 15. Licenties voor fitnessprofessionals. Er zijn enkele beroepen in de Verenigde Staten en over de hele wereld die worden gereguleerd door lokale, nationale of nationale vergunningen. Mensen kunnen zichzelf bijvoorbeeld geen arts of verpleegkundige of, in de meeste staten, een fysiotherapeut of diëtist noemen zonder een vergunning te hebben. Dit is een trend in de fitnessbranche om de regulering van fitnessprofessionals zoals personal trainers en fysiologen na te streven. Licenties voor fitnessprofessionals verschenen voor het eerst als een fitnesstrend in 2018, toen nr. 16 en toen nr. 18 in 2019.
 16. Lifestyle geneeskunde. Leefstijlgeneeskunde is de evidence-based praktijk om individuen en gezinnen te helpen gezond gedrag aan te nemen en in stand te houden dat de gezondheid en kwaliteit van leven beïnvloedt. Voorbeelden van het gedrag van doelpatiënten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het elimineren van tabaksgebruik, het verbeteren van dieet, het verhogen van lichamelijke activiteit en het matigen van alcoholgebruik. Lifestyle geneeskunde bevordert gezond gedrag als de basis voor medische zorg, ziektepreventie en gezondheidsbevordering. Lifestyle geneeskunde debuteert voor het eerst in het onderzoek naar fitnesstrends op nr. 16.
 17. Circuit training.Circuittraining verscheen voor het eerst in de top 20 van trends op nr. 18 in 2013. Sommige respondenten wezen erop dat circuittraining vergelijkbaar is met HIIT, maar met een veel lagere of zelfs matige intensiteit (sommigen noemen deze matige intensiteit intervaltraining). Circuittraining is meestal een groep van ongeveer 10 oefeningen die na elkaar en in een vooraf bepaalde volgorde worden voltooid. Elke oefening wordt uitgevoerd voor een gespecificeerd aantal herhalingen of voor een ingestelde tijdsperiode voordat u even rust en verder gaat met de volgende oefening. Circuitgewichttraining dateert van 1953,
 18. Gezondheidspromotie op de werkplek en welzijnsprogramma’s op de werkplek. Dit is een trend in de richting van een reeks programma’s en diensten die door werkgevers worden aangeboden om de gezondheid en het welzijn van werknemers te verbeteren, geïntegreerd in systemen ter ondersteuning van de evaluatie van en rapportage over het effect op gezondheid, kosten en productiviteit. Programma’s zijn meestal op de site of bij een plaatselijke sportschool. Eerdere onderzoeken beperkten deze trend tot gezondheidsbevordering op de werkplek. Voor de enquête van 2019 zijn welzijnsprogramma’s op de werkplek aan de beschrijving toegevoegd. Gezondheidspromotie op de werkplek was de nr. 16 trend in 2017 voordat deze uit de top 20 in 2018 viel, maar verbetert tot nr. 15 in 2019.
 19. Uitkomst metingen. Er zijn inspanningen om resultaten te definiëren, te volgen en te rapporteren die leiden tot verantwoording van zowel het lid van de healthclub als de trainer. Metingen zijn nodig om de voordelen van gezondheids- en fitnessprogramma’s bij ziektebeheer te bepalen en om succes bij het veranderen van negatieve levensstijlgewoonten te documenteren. De verspreiding van technologische hulpmiddelen bij het verzamelen van gegevens ter ondersteuning van deze inspanningen. De trend uitkomst metingen was nr. 21 in 2018 en nr. 16 in 2019.
 20. Kinderen en bewegen. Kinderen en lichaamsbeweging voor de behandeling / preventie van obesitas kwamen in 2016 en 2017 uit de top 20 en waren nr. 32 in 2018 en nr. 28 in 2019. Reden van de grootste daling in de enquête, daalde van de top 5 in elke enquête tussen 2007 en 2013 en verscheen op nr. 11 in 2014 en nr. 17 in 2015 waren trainingsprogramma’s specifiek gericht op kinderen en gewichtsverlies. Obesitas bij kinderen en adolescenten blijft een groot gezondheidsprobleem in de meeste ontwikkelde en ontwikkelingslanden en is belangrijk vanwege de associatie met andere medische problemen zoals diabetes en hypertensie. Gezondheidsclubs over de hele wereld kunnen dit een nieuwe potentiële bron van inkomsten vinden.

Het volledige originele rapport kun je als pdf hier bekijken.

 

Doe je voordeel met deze Fitness trends. De opleidingen van Opleidingen 2000 sluiten hierop aan.

Bekijk hier alle opleidingen van Opleidingen 2000: https://opleidingen2000.nl/alleopleidingen/

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen