FITNESSTRENDS 2019 - WERELDWIJD ONDERZOEK - ACSM
30 oktober 2018 

FITNESSTRENDS 2019 - WERELDWIJD ONDERZOEK - ACSM

Let op! De Fitnesstrends van 2020 zijn inmiddels gepubliceerd, bekijk deze hier: https://opleidingen2000.nl/fitnesstrends2020/

WORLDWIDE SURVEY OF FITNESS TRENDS FOR 2019 by Walter R. Thompson, Ph.D., FACSM

2018 versus 2019

De 20 punten 2019 toegelicht:

 1. Draagbare technologie. Wearable-technologie omvat fitness-trackers, slimme horloges, hartslagmonitors en GPS-volgapparatuur. Voorbeelden hiervan zijn fitness- en activiteitstrackers zoals die van Misfit®, Garmin® en Apple®. Deze apparaten kunnen de hartslag, calorieën, duur van de vergadering en nog veel meer volgen. Wearable-technologie verscheen voor het eerst als een fitnesstrend in 2016. Het was de # 1-trend in 2016 en 2017 en zakte vervolgens naar # 3 voor 2018.
 2. Groepstraining.Groepsoefeninstructeurs onderwijzen, leiden en motiveren individuen door opzettelijk ontworpen, grotere, persoonlijke groepsbewegingsklassen (meer dan vijf deelnemers, of het zou een persoonlijke groepstraining zijn). Groepslessen zijn ontworpen om effectieve, motiverende sessies te zijn voor verschillende fitnessniveaus met instructeurs met leiderschapstechnieken die mensen in hun klas helpen fitnessdoelen te bereiken. Er zijn veel soorten klassen en apparatuur, van cardio-gebaseerde lessen en indoor cycling tot danslessen en stapklassen. Voor de 2019-enquête is de beschrijving van deze trend gewijzigd van groepstraining naar grote groep. Trainingsprogramma’s voor groepstraining bestaan ​​al lang en zijn als een potentiële wereldwijde trend verschenen sinds deze enquête oorspronkelijk werd samengesteld. Echter,
 3. High-Intensity Interval Training (HIIT). Deze oefenprogramma’s omvatten typisch korte uitbarstingen van oefeningen met hoge intensiteit gevolgd door een korte rustperiode. Hoewel er verschillende commerciële voorbeelden van HIIT zijn, benadrukken ze allemaal hogere intensiteiten (meer dan 90%) van het maximale tijdens de segmenten met een hogere intensiteit gevolgd door perioden van rust en herstel. Hoewel aangeboden als een mogelijke trend in eerdere enquêtes, maar niet in de top 20, stond HIIT op nummer 1 in de enquête voor 2014 en 2018 en staat sinds 2014 elk jaar in de top vijf. Ondanks de waarschuwingen van sommige fitnessprofessionals die mogelijk zijn toegenomen letselpercentages met behulp van HIIT, deze vorm van oefening is populair geweest in sportscholen over de hele wereld.
 4. Fitnessprogramma’s voor oudere volwassenen. Dit is een trend die benadrukt en tegemoetkomt aan de fitnessbehoeften van de Baby Boom en oudere generaties. Deze personen hebben over het algemeen meer discretionair geld dan hun jongere tegenhangers, en fitnessclubs kunnen profiteren van deze groeiende markt. Mensen leven langer, werken langer en blijven veel langer gezond en actief. Deze trend maakt een sterk rendement na in de top tien te zijn sinds 2007 (toen het de # 2 trend was) voordat het naar # 11 voor 2017 viel. Vorig jaar waren fitnessprogramma’s voor oudere volwassenen de # 9 trend.
 5. Lichaamsgewichttraining. Een combinatie van training met variabele weerstand, lichaamsgewicht en neuromotorische bewegingen met meerdere bewegingsvlakken, dit programma heeft alles te maken met het gebruik van lichaamsgewicht als trainingsmethode. Lichaamsgewichttraining maakt vaak gebruik van minimale apparatuur, waardoor het een goedkope functionele manier is om effectief te trainen. Bodyweight training verscheen voor het eerst in de trendenquête in 2013 (op # 3) en stond in de # 2 positie voor 2017 en # 4 voor 2018. Training in lichaamsgewicht verscheen niet als een trendoptie vóór 2013 omdat het alleen populair werd (als een gedefinieerde trend) in sportscholen over de hele wereld in de afgelopen paar jaar.
 6. Gebruik van gecertificeerde fitnessprofessionals. Het belang van het inhuren van gecertificeerde gezondheids- / fitnessprofessionals via educatieve programma’s en certificeringsprogramma’s die volledig zijn geaccrediteerd voor gezondheids- / fitnessprofessionals, is belangrijker dan ooit. Meer certificatieprogramma’s zijn geaccrediteerd door de nationale commissie voor certificerende instanties en geven werkgevers daardoor gemakkelijk toegang tot certificeringsvalidatie. Het gebruik van gecertificeerde fitnessprofessionals was een nieuw onderzoekspunt voor 2019 ter vervanging van ‘opgeleide, gecertificeerde en ervaren fitnessprofessionals’, waarvan werd vastgesteld dat het te breed werd gedefinieerd als een onderzoeksitem.
 7. Yoga. Yoga heeft het afgelopen jaar verschillende vormen aangenomen (waaronder Power Yoga, Yogilates, yoga in warme omgevingen en anderen). Educatieve tapes en boeken zijn ook overvloedig, net als certificeringen in de vele yogavormen. Yoga verscheen voor het eerst in de top 10 van deze enquête in 2008, viel in 2009 uit de top 20, maar maakte een geweldige comeback in de enquêtes van 2010 (# 14) en 2011 (# 11). In 2012 stond Yoga op nummer 11 en viel in 2013 uit tot # 14, en in 2015 tot # 7. In 2017 noteerde het # 8 na bezetten de # 7-plek in 2015 en # 10 in 2016. Yoga werd gerangschikt # 7 in de enquête van vorig jaar.
 8. Persoonlijke training. Deze trend zet zich voort terwijl het beroep van persoonlijke training online toegankelijker wordt, in gezondheidsclubs, thuis, en op werkplaatsen met fitnessfaciliteiten. Persoonlijke training omvat het testen van de conditie en het stellen van doelen waarbij de trainer één op één met een cliënt werkt om workouts voor te schrijven die specifiek zijn afgestemd op de individuele behoeften en doelen van elke cliënt. Sinds deze enquête voor het eerst werd gepubliceerd in 2006 ( 1 ), was persoonlijke training een top 10-trend.
 9. Functionele fitnesstraining. Dit is een trend in het gebruik van krachttraining en andere activiteiten / bewegingen om de balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren om activiteiten in het dagelijks leven te verbeteren. Herhalende feitelijke fysieke activiteiten die iemand zou kunnen doen als een functie van hun dagelijkse routine, functionele fitheid verscheen voor het eerst op de enquête in de # 4 positie in 2007 maar daalde tot # 8 in 2008 en # 11 in 2009. Het verscheen opnieuw in de top 10 voor 2010 op # 7 en in 2011 op # 9. In 2012 was de functionele fitheid # 10 en in 2013 en 2014 was het # 8, # 9 voor 2015, # 7 in 2016, # 12 in 2017 en # 10 voor 2018. Een aantal respondenten van de enquête zei dat ze meestal functionele fitheid paren met fitnessprogramma’s voor oudere volwassenen (zie trend # 4), afhankelijk van de behoeften van de klant. Functionele fitheid wordt ook in de klinische praktijk gebruiktprogramma’s om activiteiten rond het huis te repliceren.
 10. Oefening is medicijn. Exercise is Medicine (EIM) is een wereldwijd gezondheidsinitiatief dat is gericht op het aanmoedigen van artsen in de eerstelijns gezondheidszorg en andere zorgverleners om lichamelijke activiteitsbeoordeling en bijbehorende behandelaanbevelingen op te nemen als onderdeel van elk patiëntbezoek, en hun patiënten te verwijzen naar beoefenaars van beroepen. Bovendien erkent EIM fitnessprofessionals als onderdeel van het gezondheidsteam in hun lokale gemeenschap. EIM was de # 7 trend in 2017 en # 12 voor 2018.
 11. Gezondheid / Wellness Coaching. Dit is een trend om gedragswetenschappen op te nemen in programma’s voor gezondheidsbevordering en lifestyle-geneeskunde voor individuen. Gezondheids- / welzijnscoaching maakt gebruik van een één-op-één (en soms kleine groep) benadering waarbij de coach ondersteuning, doelen stellen, begeleiding en aanmoediging biedt. De gezondheids / welzijnscoach richt zich op de waarden, behoeften, visie en korte- en langetermijndoelen van de klant met behulp van gedragsinterventie-interventiestrategieën. Eerdere enquêtes omvatten wellnesscoaching, maar voor de enquête van 2019 is de term ‘gezondheid’ toegevoegd om de trend beter te beschrijven. Wellnesscoaching staat sinds 2010 in de top 20. Wellnesscoaching stond op # 17 in 2014, # 13 in 2015, # 13 voor 2016, # 15 in 2017 en # 18 voor 2018.
 12. Oefening voor gewichtsverlies. Dit is een trend naar het opnemen van alle programma’s voor gewichtsverlies met een verstandig trainingsprogramma. De meeste sensationele dieetprogramma’s bevatten een soort oefenprogramma in de dagelijkse routine. Echter, in 2019 zal het koppelen van diëten, dieetpillen en kooklessen met oefeningen belangrijker worden. Oefening in programma’s voor gewichtsverlies is een top 20-trend sinds de enquête begon. In 2009 was oefening en gewichtsverlies gerangschikt op nummer 18, verhuisd naar # 12 in 2010, # 7 in 2011 en # 4 in 2012, en in 2013 de # 5-plek. In 2014 was deze trend nummer 6 en bleef ze op # 6 voor 2015. Oefening en gewichtsverlies was # 9 in de enquête van 2016 en # 10 in de enquête van 2017. In 2018 was lichaamsbeweging voor gewichtsverlies de # 11 trend.
 13. Mobiele trainingsapps. Nu beschikbaar voor mobiele apparaten zoals de iPhone®, iPad® en Android, bevatten apps zoals Nike Run Club® en MapMyRun of Ride zowel audio- als visuele aanwijzingen om oefeningen te beginnen en te beëindigen en verder te gaan. Andere apps zijn onder andere Endomondo Pro® en Yoga met Janet Stone® en vele andere. Sommige van deze apps kunnen de voortgang bijhouden in de loop van de tijd evenals honderden andere functionaliteiten. Eerdere enquêtes beperkten deze trend tot apps voor mobiele telefoons. Smartphone-apps werd gerangschikt # 26 voor 2018.
 14. Mobiliteit / Myofasciale apparaten. Deze apparaten omvatten de diepe weefselrol, myofasciale ontlading en triggerpointontlasting en zijn ontworpen om te masseren, spierverrekking en spierspasmen te verlichten, de bloedsomloop te vergroten, spierongemakken te verzachten en te helpen bij het terugkeren naar normale activiteit. Rollers zijn ontworpen voor de lage rug, de heupen en grotere spiergroepen, zoals de hamstrings en de gluteals. Sommige rollen zijn gemaakt van schuim, andere zijn van hard rubber om het gewenste effect te bereiken. Flexibiliteit rollers waren de # 16 trend in 2016, # 20 in 2017 en # 15 voor 2018.
 15. Worksite Health Promotion en Workplace Well-being. Dit is een trend in de richting van een reeks programma’s en diensten die door werkgevers worden aangeboden om de gezondheid en het welzijn van werknemers te verbeteren en is geïntegreerd in systemen ter ondersteuning van de evaluatie van en rapportage over de gevolgen voor gezondheid, kosten en productiviteit. Programma’s zijn over het algemeen on-site of geprogrammeerd met een lokale sportschool. Eerdere enquêtes beperkten deze trend tot gezondheidsbevordering op het werk. Voor de enquête van 2019 zijn welzijnsprogramma’s op de werkplek aan de beschrijving toegevoegd. Bevordering van gezondheidsbevordering op het werk was de # 16 trend in 2017 voordat deze voor 2018 uit de top 20 kwam.
 16. Uitkomstmaten. Dit is een trend in de richting van verantwoording. Er zullen inspanningen worden geleverd om resultaten te definiëren, volgen en rapporteren. Metingen zijn nodig om de voordelen van gezondheids- en fitnessprogramma’s bij disease management te bepalen en om het succes bij het veranderen van negatieve leefgewoonten te documenteren. De proliferatie van technologie zal helpen bij het verzamelen van gegevens om deze inspanningen te ondersteunen. Uitkomstmaten was de # 21 trend voor 2018.
 17. Outdoor-activiteiten. Dit is een trend voor gezondheids- en fitnessprofessionals om meer outdoor-activiteiten aan te bieden, zoals groepswandelingen, groepsritten of georganiseerde wandelgroepen. Dit kunnen korte evenementen, dagevenementen of geplande weekwandeltochten zijn. Deelnemers kunnen elkaar ontmoeten in een lokaal park, wandelgebied of op een fietsroute met een leider. De trend voor gezondheids- en fitnessprofessionals om buitenactiviteiten voor hun klanten aan te bieden, begon in 2010. In dat jaar waren outdoor-activiteiten # 25 in de jaarlijkse enquête en in 2011 was het # 27. In 2012 waren outdoor-activiteiten # 14 en in 2013 waren outdoor-activiteiten # 13, in 2014 was het # 14, in 2015 was het # 12, in 2016 was het # 14 en # 13 in 2017. In 2018, outdoor-activiteiten werd gerangschikt # 14.
 18. Licentieverlening voor fitnessprofessionals. Sommige beroepen in de Verenigde Staten en over de hele wereld worden gereguleerd door licentiestatus. Iemand kan zich bijvoorbeeld geen arts of verpleegkundige noemen, en in de meeste staten, een fysiotherapeut of een diëtist, zonder een vergunning te hebben. Dit is een trend in de fitnessbranche voor meer regelgeving van fitnessprofessionals zoals personal trainers. Licentieverlening voor fitnessprofessionals verscheen voor het eerst als een fitnesstrend in 2018 toen het nummer 16 was.
 19. Persoonlijke training voor kleine groepen. Deze trend breidt de rol van de personal trainer uit van strikt een-op-een training tot een kleine groepstraining. De personal trainer werkt met twee of meer mensen (maar in een kleine groep van minder dan vijf) en biedt kortingen voor de groep. In 2007 was persoonlijke groepstraining # 19 op de lijst, maar in 2008 steeg het naar # 15, maar daalde opnieuw in 2009 naar # 19 en verbeterde in 2010 naar # 10. In 2011 was persoonlijke groepstraining # 14 in de enquête, # 8 in 2012, # 10 in 2013, # 9 in 2014, # 10 in 2015, # 11 in 2016, # 14 in 2017 en # 13 voor 2018.
 20. Postrehabilitation-klassen. Dit zijn oefenprogramma’s die specifiek zijn ontworpen voor patiënten met chronische gezondheidsproblemen zoals kanker, hart- en vaatziekten, de ziekte van Parkinson en beroerteherstel, die meestal buiten een medische verwijzing vallen; kan ook posttraumatische aandoeningen omvatten die worden gezien bij soldaten die terugkomen uit militaire gevechten. Postrehabilitation classes werden gerangschikt # 27 voor 2018.

SAMENVATTING

Wearable-technologie nam de nummer 1-plek voor 2019 over, nadat ze in 2018 was gedaald naar # 3, wat mogelijk het gevolg is van het corrigeren door fabrikanten van onnauwkeurigheden in de monitoring uit het verleden. HIIT, de # 1 trend in 2014 en 2018, daalde naar # 3 voor 2019. Groepstraining maakte een significant rendement in 2017 als de # 6 trend en was de # 2 trend van de afgelopen 2 jaar (2018 en 2019). Fitnessprogramma’s gericht op oudere volwassenen zijn weer wat populairder geworden nadat ze in 2017 uit de top 10-trends kwamen, en kwamen uit op # 9 in 2018 en nu op # 4 voor 2019. Bodyweight training verscheen voor het eerst als een fitnesstrend op # 3 in 2013 en is een top vijf fitness trend sinds die tijd, het realiseren van een piek als de # 1 fitness trend in 2015. In 2019, is lichaamsgewicht training de # 5 fitness trend. Een nieuwe trend om te kijken, is de inzet van gecertificeerde fitnessprofessionals, een nieuwe potentiële trend voor 2019 (# 6) ter vervanging van geschoolde, gecertificeerde en ervaren fitnessprofessionals, waarvan werd vastgesteld dat deze te ruim waren gedefinieerd voor deze enquête. Andere trends om te bekijken zijn mobiele oefeningsapps, gezondheidsbevordering op het werk en welzijnsprogramma’s op het werk, uitkomstmaten en postrehabilitation-klassen.

Het volledige originele rapport kun je als pdf hier bekijken.

 

Doe je voordeel met deze Fitness trends. De opleidingen van Opleidingen 2000 sluiten hierop aan.

Bekijk hier alle opleidingen van Opleidingen 2000: https://opleidingen2000.nl/alleopleidingen/

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen