Alle opleidingen Leefstijl & Wellness

Breng balans in het leven van je klant

Alle opleidingen Leefstijl & Wellness

Ontvang geheel vrijblijvend de studiegids per mail of per post

Onze gezondheid is niet puur lichamelijk, onze geest speelt een belangrijke rol.


Wellness en Mind is een breed interpreteerbaar begrip. Het algeheel welbevinden staat centraal. Maar wanneer voelt iemand zich gezond, zit iemand lekker in zijn vel en is men gezond van geest?


In onze wellness en mind opleidingen zullen we altijd kijken naar de complete leefstijl van het individu. Genoeg beweging, gezonde voeding, voldoende ontspanning, roken, alcohol, stress. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op iemands gezondheid.


Het draait uiteindelijk om het maken van de juiste keuzes. Jezelf bewust zijn van je keuzes en daarin beslissingen nemen die bij jou passen. Lukt dat niet? Dan is vaak begeleiding nodig van bijvoorbeeld een Leefstijlcoach of Vitaalcoach. Een goede coach is geen goeroe of verlosser met een unieke oplossing, maar weet de klant op de juiste manier te helpen om zelf te komen tot het gewenste gedrag en zelfvertrouwen te krijgen in het eigen kunnen om te komen tot een goede gezondheid.

Hulp nodig bij het kiezen van je opleiding? Maak gebruik van ons gratis studieadvies.

Lekker in je vel zitten, je fit voelen, wie wil dat nou niet? Het kan! Met lekker eten en zonder rare drankjes of pillen. Bewust omgaan met (lekker) eten, bewegen en stress kan het verschil maken.

Vitaliteit en gezondheid is immers niet iets statisch of passiefs: het is te ontwikkelen, te beïnvloeden en te onderhouden.

Edith Schippers - voormalig Minister van VWS

De opleidingen van Opleidingen 2000 zijn onderverdeeld in 4 categorieen:

Beweging & Fitness, Voeding & Leefstijl, Medisch & Health en Leefstijl & Wellness.