Wil jij een (BGN erkende) Beweegconsulent / Beweegcoach opleiding volgen? Wat houdt het precies in?
30 januari 2019 

Wil jij een (BGN erkende) Beweegconsulent / Beweegcoach opleiding volgen? Wat houdt het precies in?

Word BGN Beweegconsulent / Beweegcoach met deze opleiding!

De opleiding Beweegcoach is voor mensen die graag in beweging zijn en houden van uitdaging en sportiviteit. Je ziet het lichaam als de mogelijkheid bij uitstek om gezond en vitaal door het leven te gaan. En jij wilt anderen inspireren en begeleiden om dat ook te ervaren. Je wilt het lichaam gebruiken als sleutel tot verandering, want van het verbeteren van de lichamelijke conditie, profiteren lichaam én geest.

Waarom  kiezen voor de (BGN erkende) Beweegconsulent / Beweegcoach opleiding?

Werk mee aan een groeiend maatschappelijk probleem: Bewegingsarmoede vormt steeds vaker de basis van allerlei gezondheidsproblemen die uiteindelijk zelfs levensbedreigend blijken te zijn. Maar liefst 8 miljoen Nederlanders bewegen te weinig, waardoor klachten op de loer liggen. Als beweegcoach kun jij het verschil maken door mensen te laten zien dat bewegen een bron van plezier en vitaliteit is.

Veilig & Verantwoord Bewegen moet veilig, uitnodigend én zinvol zijn. Alleen dan beweegt de mens van nature en voelt het uiteindelijk zelfs als vanzelfsprekend aan.

Ga Doelgericht te werk met je klanten: Je leert een professioneel beweegprogramma op te stellen, afgestemd op jouw klant en kunt de voortgang van de klant deskundig monitoren.

De opleiding is BGN erkend: BGN erkenning met 12 accreditatiepunten. Richt je niet alleen op voeding, maar ook op bewegen om je cliënten multi-disciplinair te kunnen begeleiden.

Opleiding met doorstudeermogelijkheden. Deze opleiding maakt een belangrijk onderdeel uit van ons Vitaalcoach traject.

Een door Opleidingen 2000 opgeleide Beweegcoach kan voor iedere cliënt een beweegplan schrijven. Tevens kan jij als beweegcoach mensen motiveren en enthousiasmeren vanuit jouw passie voor bewegen.

Wat kan ik met deze BGN Beweegconsulent / Beweegcoach opleiding?

1. Gezondheidsproblemen voorkomen

De mens is gemaakt om te bewegen. Althans het menselijk lichaam. De persoon in dit lichaam lijkt er echter vaak moeite mee te hebben. Bewegingsarmoede vormt steeds vaker de basis van allerlei gezondheidsproblemen die uiteindelijk zelfs levensbedreigend blijken te zijn.

De mens weet dat beweging belangrijk is om gezond te blijven, maar heeft van nature ook geleerd te kiezen voor efficiëntie. Het is voor de moderne mens in deze tijd vaak lastig om gezond te blijven in de onnatuurlijke maatschappij waarin beweging geen directe noodzaak meer lijkt te zijn.

2. Krijg jouw klanten in beweging

Een beweegconsulent is er voor opgeleid om mensen op de juiste manier in beweging te krijgen en te houden. Hierbij wordt rekening gehouden wat het beste past bij de klant en de leefsituatie waarin de klant zich bevindt. Bewegen moet veilig, uitnodigend én zinvol zijn. Alleen dan beweegt de mens van nature en voelt het uiteindelijk zelfs als vanzelfsprekend aan.

Je leert daarnaast een professioneel beweegprogramma op te stellen dat is afgestemd op de beginsituatie van de klant en wat verantwoord stapsgewijs wordt opgebouwd, waarbij je de voortgang van de klant deskundig kunt monitoren.

Na de opleiding Beweegcoach ben je in staat om voor iedere cliënt, ongeacht leeftijd, lichaamsgewicht, geslacht of motivatie, een beweegplan op te stellen waarbij je rekening houdt met de gewenste levens- en beweegstijl. Tevens beschik je over de kennis en vaardigheden om bewegen in te zetten als instrument om jouw cliënten positief te stimuleren.

(BGN erkende) Beweegconsulent / Beweegcoach opleiding voor gewichtsconsulenten / voedingsexperts

Als Gewichtsconsulent / Voedingsdeskundige bespreek je naast een gezonde keuze in voeding ook de verhouding tussen het verbruik en de inname hiervan. De mate van beweging is in het verbruik een sterk bepalende factor. En dan niet alleen het eventuele sporten, maar vooral ook de dagelijkse beweging die mensen krijgen in hun levenswijze.

Daarnaast is een goede gezondheid een belangrijk doel om na te streven. Voldoende beweging en de juiste vorm van beweging zijn hierin cruciaal. Te weinig beweging blijkt zelfs één van de belangrijkste oorzaken van verschillende, soms levensbedreigende ziekten.

Toch is beweging niet voor iedereen vanzelfsprekend. 70% van de mensen die te weinig bewegen, blijken wel meer te willen bewegen, maar weten niet goed hoe ze dit aan moeten pakken. Een beweegconsulent wordt er voor opgeleid om cliënten te helpen een blijvende gedragsverandering op beweeggebied te bewerkstelligen.

De opleiding Beweegconsulent is voor een Gewichtsconsulent dan ook een zeer logische aanvulling om de cliënten multi-disciplinair te kunnen begeleiden.

Welke onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod?

 1. De functie van beweging
 2. Beweegnormen en richtlijnen volgens WHO, RIVM en TNO
 3. Het natuurlijk (beweeg)gedrag van de mens
 4. Psychologie achter beweging
 5. Modelmatig vaststellen van de beginsituatie
 6. Analysering en monitoring mate van beweging
 7. Basiskennis menselijk lichaam
 8. Basiskennis fysiologie en trainingsleer
 9. Kiezen van de juiste bewegingsvormen
 10. Bepalen van de juiste intensiteit en duur
 11. Beweeg- en leefstijladvisering
 12. Coaching en gedragsverandering
 13. Bewegingsvormen opstellen en zelf verzorgen

Oud-Cursist Caroline Reusel aan het woord

“Ik vind het belangrijk om mijn klanten naast voedingsadviezen ook te kunnen helpen met beweegadviezen. Ik heb erg veel gehad aan de praktijkgerichtheid van de opleiding, dus o.a. het opstellen van beweegplannen. Ik wil nog de opleiding Leefstijlcoach volgen, zodat ik een grote rol kan spelen in de leefstijl van mijn klanten. Ik merk dat hier behoefte naar is. En het enthousiasme en de passie van de docenten, dat heb ik nog nooit ergens anders meegemaakt. Een aanrader!”

Oud-Cursist Francisca Troost aan het woord

“Ik heb deze opleiding gevolgd als onderdeel van mijn Vitaalcoach traject. Hierbij heb ik opleidingen gecombineerd met betrekking tot Beweging, Voeding en Coaching. Ik kan het iedereen aanraden, zo’n waardevolle praktijkgerichte opleiding, waarbij je veel hebt aan de lesvormen, de docenten en heb ook een goede band gekregen met mede-cursisten. De sfeer is erg prettig, omdat het allemaal mensen zijn, jong en oud, die met dezelfde passie bezig zijn. Ik heb op zo’n leuke manier alle kennis eigen gemaakt en heb echt van mijn passie mijn beroep gemaakt. Als Vitaalcoach werk ik elke dag met mensen aan hun doel, ik voel dat ik ze kan helpen, ben door deze opleiding zelfverzekerd en vol kennis en inspiratie. Top. Bedankt Opleidingen 2000!”

Wil jij weten wat de opleidingskosten, startdata en opleidingslocaties zijn voor deze opleiding?

Ga dan naar de opleidingspagina voor meer informatie: https://opleidingen2000.nl/beweegconsulent/

Heb je vragen over deze blog? Neem hieronder contact met ons op:

Contact

Over de schrijver
Reactie plaatsen