VITAALCOACH - Wat, Hoe & Waarom?

Wat is een Vitaalcoach? Wat doet een Vitaalcoach?

Een Vitaalcoach, ook wel leefstijladviseur genoemd, is een allround gezondheidsspecialist die mensen kan adviseren en begeleiden in het bereiken van een meer vitale levensstijl. Allround in de breedste zin, omdat de Vitaalcoach de kwaliteiten in huis heeft van meerdere andere beroepen, zoals Sporttrainer, Personal Trainer, Gewichtsconsulent en Coach. Een Vitaalcoach heeft zich ontwikkeld op het gebied van Beweging, Voeding en Coaching. Deze beroepen zijn op zich al heel divers en hebben ook raakvlakken met elkaar. Deze vakgebieden zouden eigenlijk niet los van elkaar gezien moeten worden.

De Vitaalcoach biedt een totaaloplossing!

De Vitaalcoach is erin gespecialiseerd om deze onderdelen met elkaar te integreren en ze als één geheel te zien. Een Vitaalcoach zal in de begeleiding daarom vaak kiezen voor een zogenaamde multidisciplinaire aanpak. Voorheen betekende dit dat een Personal Trainer bijvoorbeeld met een Gewichtsconsulent moest samenwerken. De Vitaalcoach is voor deze aanpak niet afhankelijk van derden en kan vrijwel iedere klant dus passend advies en begeleiding bieden.

 

Waarom Vitaalcoach?

  1. Onderscheid je van je concurrenten als Vitaalcoach

Wordt in jouw regio de leefstijlspecialist in voeding, beweging en coaching die mensen kan adviseren en begeleiden in het bereiken van een (nog) meer vitale levensstijl

  1. Allround -Multidisciplinaire Aanpak

Als Vitaalcoach heb je de kwaliteiten in huis van meerdere andere beroepen, zoals Sporttrainer, Personal Trainer, Gewichtsconsulent en Coach.

  1. Onafhankelijk

Een Vitaalcoach is niet afhankelijk van derden en kan vrijwel iedere klant een passend advies en begeleiding bieden.

  1. Vergoedingen Zorgverzekeraar

Inmiddels bijna 30 verschillende zorgverzekeraars vergoeden de consulten van

de BGN gewichtsconsulent. (onderdeel Vitaalcoach traject).

 

Hoe word je Vitaalcoach?

De Vitaalcoach wordt bij Opleidingen 2000 geschoold in beweging, voeding en coaching.

In hoofdlijnen bevat het Vitaalcoach traject deze modules:

  1. Module Beweging:

Fitvak / NL ACTIEF Fitnesstrainer A

Fitvak / NL ACTIEF Fitnesstrainer B

Of Beweegconsulent

  1. Module Voeding:

BGN Gewichtsconsulent/ Voedingsspecialist

  1. Module Coaching:

Leefstijlcoach

Er zijn geen toelatingseisen. De inhoud van het Vitaalcoach traject kan per persoon verschillen (afhankelijk van doel, achtergrond, interesses en eventuele vrijstellingen).

Je hoeft alleen een vragenlijst in te vullen. Nadat we je antwoorden over je achtergrond hebben ontvangen, kunnen we geheel vrijblijvend een offerte / persoonlijk opleidingsplan voor je maken. Ga hier naar de vragenlijst:

https://opleidingen2000.nl/vitaalcoachinformatieformulier/

 

Oud-Cursist/ VITAALCOACH Kalinka Scholten aan het woord

Aangezien een verandering in je leefstijl een positief effect kan hebben op je gezondheid, zijn “bewegen” en “voeding” hiermee verbonden. Alle kennis die ik heb opgedaan tijdens de 4 verschillende opleidingen hebben ervoor gezorgd dat ik mijn klanten op een breed vlak kan adviseren en begeleiden. Zo waardevol! Een geweldige basisgedachte/ aanpak van Opleidingen 2000. Ik heb veel gehad aan het maken van de praktijkopdrachten, de casussen en mijn stages. Daarnaast heb ik heel veel geleerd van de praktijkervaring en de verdieping in de lesstof door de ervaren docenten. Maak gebruik van de kennis van je docent, praat met hem of haar over het werk in de praktijk. Maak gebruik van het feit dat je een kijkje achter de schermen kunt nemen op je stage adres, vraag veel en pak alles aan. Wat betreft de praktijkopdrachten: ga serieus om met een casus. Dit is een fantastisch moment waarop je kunt oefenen met een klant. En tot slot, onderschat het opstarten van je eigen bedrijf niet, het kost je veel tijd……en al voelt het soms anders, uiteindelijk is dat het meer dan waard!

 

Cursist/ PERSONAL TRAINER Marcel Hartmans aan het woord

Ik heb gekozen voor de opleiding Vitaalcoach bij Opleidingen 2000, omdat ik zoveel mogelijk op eigen kracht wil werken en ik er zeker van wil zijn dat mijn klanten en leden de kwaliteit krijgen die zij willen en nodig hebben. Ik kies er daarom voor om zo breed mogelijk opgeleid te zijn. De persoonlijke communicatie en begeleiding van Opleidingen2000 heb ik nog bij geen ander opleidingsinstituut ervaren. Niet alleen hebben ze begrip voor je situatie, ze denken in oplossingen en dat is in mijn ogen goud waard. Waar ik achter ben gekomen is dat er voor elke klant andere regels en wetten gelden en dus iedereen ook echt een eigen weg heeft die hij of zij moet bewandelen. Als je dan het woordje PERSONAL in ”personal trainer” ook echt weet om te zetten in resultaat en mensen weet te raken en motiveren, dan ben je in mijn ogen een topper.

 

Vul deze vragenlijst in en ontvang een gratis Persoonlijk Opleidingsplan tot Vitaalcoach:

 

https://opleidingen2000.nl/vitaalcoachinformatieformulier/

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen