Cursist aan het woord, Marieke Weenink
30 oktober 2017 

Cursist aan het woord, Marieke Weenink

Deze keer in gesprek met cursist Marieke Weenink.  Zij volgde opleidingen in zowel voeding als sport en maakt van haar hobby een steeds meer serieus beroep.

Wat is je naam? 
Marieke Weenink

Hoe oud ben je?
37 jaar

Waar woon je? 
Hilversum

Welke opleiding(en) heb jij bij Opleidingen 2000 gevolgd?
Kind & Voeding en op dit moment Indoor Cycling Instructor.

Waarom heb jij voor deze opleiding(en) gekozen? 
Kind & Voeding als specialisatie in navolging op de opleiding tot Gewichtsconsulente, uit interesse en tevens voor de studiepunten waarmee ik mijn registratie bij de beroepsvereniging (BGN) geldig kon houden.
Ik heb gekozen voor de cursus Indoor Cycling Instructor omdat ik graag verder wil komen in de wereld van sport en door een sportschool gevraagd ben bij hen een paar spinninglessen te geven. In de regio waar ik woon is een tekort aan spinning instructeurs. Dit zag ik als een mooie ingang. Vanzelfsprekend wielren ik graag (ik train voor een triatlon) dus sluit dit aan op mijn persoonlijke hobby.

Aan welke onderdelen in de opleiding(en) heb je veel gehad? 
Voor mij was de grote meerwaarde van Kind & Voeding dat we les kregen van de voorzitter van de BGN en we daardoor veel relevante beroepsinformatie en voorbeelden uit de praktijk kregen.

Welke opleidingen lijken je nog meer interessant bij Opleidingen 2000?

Hardlooptrainer en Bootcamp trainer. Ik zou graag meer met sport willen gaan doen.

Wat doe je nu precies qua werk? 
Ik werk freelance als adviseur/coach op het gebied van Arbeid en Gezondheid.

Wat vind je leuk aan je werk? 
Dat ik van mijn interesses mijn beroep heb gemaakt.
Ik werk freelance om dit goed te kunnen combineren met de zorg voor mijn kinderen.

Heb jij personen waar je tegenop kijkt of die jou inspireren? 
Ik zie Annemerel de Jongh wel als een voorbeeld als zelfstandig ondernemer in de sport.
Na jarenlange investering reist ze nu gesponsord de wereld over om aldaar te hardlopen, is ze ambassadeur van verschillende (sport)merken en schrijft ze voor diverse opdrachtgevers. Ik bewonder haar ondernemerszin.

Wanneer ben je volgens jou goed in je vak? Welke kennis/ eigenschappen etc. moet je volgens jou hebben?
Je moet uiteraard een goede kennis van zaken hebben maar dit ook over weten te brengen en gedragen te krijgen. Je moet goed in kunnen schatten waar je cliënt behoefte aan heeft (misschien zelfs beter dan de cliënt zelf) om goed te kunnen adviseren/coachen. Het is de kunst om de cliënt dit begeleid zelf te laten ‘ontdekken’ en eigen te maken.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?/ Waar sta jij over 5 jaar? 

Ik doe hetzelfde als nu, plus een paar groepslessen per week zowel indoor als buiten voor een sportschool. Ik hoop een boek te mogen schrijven over duursporten en voeding. Ook zou ik het geweldig vinden om ambassadeur te mogen worden van een sportmerk. Mijn blog www.spiceupyourrun.nl is daarvan een begin.

Heb je nog tips voor mensen die ook deze opleiding(en) willen gaan doen?
Voor de cursus Kind & Voeding had ik onderschat dat het vooral de ouder is die overtuigd moet worden en dat dit bijzonder lastig kan zijn.
Bij de sportschool waar ik een paar spinninglessen mag geven heb ik overigens wel eerst navraag gedaan of ze de cursus Indoor Cycling Instructor wel afdoende vinden om aldaar les te mogen geven (hetgeen het geval was). Pas daarna heb ik me definitief ingeschreven.

Heb je een eigen website of social media pagina? Of werk je voor een leuke werkgever?
www.spiceupyourrun.nl

Gratis studieadvies

Wil jij ook met één van onze opleidingsspecialisten bekijken welk opleidingsplan het beste bij jouw persoonlijke doelen past? Vraag dan een gratis studieadvies aan:

Over de schrijver
Reactie plaatsen