FITNED.NL – Het register voor gekwalificeerde trainers en instructeurs in de fitnessbranche

FITNED.NL – Het register voor gekwalificeerde trainers en instructeurs in de fitnessbranche

Omdat kwaliteit het verschil maakt… is het belangrijk dat consumenten, zorgprofessionals en branchegenoten weten welke instructeurs, fitnesstrainers en fitnesscentra de gewenste kwaliteit bieden (en welke niet…)

Daarom heeft Fit!vak / NL ACTIEF een onafhankelijk, objectief en een op Nederlandse en Europese normen gebaseerd registratiesysteem voor gekwalificeerde trainers geopend: FITNED.NL. Dit register wordt door Fit!vak / NL ACTIEF beheerd. FITNED.NL is bestemd voor instructeurs en trainers met de juiste kwalificaties en competenties om het beroep van gekwalificeerde fitnessprofessional in de fitnessbranche veilig en effectief uit te oefenen.
FITNED.NL is een registratiesysteem voor het registreren van alle instructeurs, trainers en docenten in de fitnessbranche. Het is gebaseerd op onafhankelijke nationale registers die samenkomen in een centrale database.

Het FITNED.NL register is een belangrijk kwaliteitsinstrument voor de fitnessbranche, waarmee we inzichtelijk kunnen maken welke instructeurs en trainers over de vereiste competenties beschikken. Zeker voor partners als de eerstelijnszorg is dat belangrijk. Zij moeten kunnen zien dat de fitnessprofessionals, waar ze mensen naar doorverwijzen, beschikken over de juiste competenties en kwalificaties.

Door de kwaliteitsbewakingprocedure erkent Fit!vak / NL ACTIEF dat de instructeur gekwalificeerd is in zijn werk en in staat is om klanten, werkgevers en partners in de gezondheidssector het benodigde vertrouwen te geven in zijn professionaliteit. Registratie betekent dat een fitnessprofessional voldoet aan een aantal voorgeschreven normen en dit reglement onderschrijft en dat hij zich inzet voor het verhogen van deze normen middels een proces van voortdurende professionele ontwikkeling.

FITNED.NL is bestemd voor instructeurs en trainers met de juiste kwalificaties en competenties om het beroep van gekwalificeerde trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te oefenen.

Fitnesscentra met gecertificeerde medewerkers kunnen zich eveneens inschrijven. Zij krijgen een FITNED.NL raamsticker waarmee het centrum zich kan onderscheiden van centra die zich niet op basis van kwaliteit kunnen of willen profileren.

Toelating tot het FITNED.NL register zal door Fit!vak / NL ACTIEF, op basis van door de Nederlandse branche bepaalde normen, worden gecontroleerd en uitgevoerd. Er wordt gestart met drie niveaus. Dit zijn niveau 3 (Fitnesstrainer A en Groepslesinstructeur A) , niveau 4 (Fitnesstrainer B), en niveau 4+ (Fitnesstrainer Specialist). Iedere instructeur of trainer die tot het register wil worden toegelaten, zal het Nederlands branche-examen met goed gevolg moeten afleggen en de ‘Algemene Voorwaarden’ moeten onderschrijven.

Fit!vak / NL ACTIEF heeft een Beroepscommissie opleidingen welke bestaat uit branche experts, werkgevers en opleiders uit heel Nederland, die samenkomen om te bepalen welke vaardigheden, kennis en competenties vereist zijn voor professionals op het gebied van lichaamsbeweging om hun beroep veilig, doeltreffend en verantwoord uit te oefenen. De ontwikkelde normen worden gebruikt door opleidingen in zowel het onderwijsstelsel (OC&W) en particulier onderwijs die individueel zijn gecontroleerd om te zien of zij de opleiding juist en op professionele wijze uitvoeren.

Opleidingen 2000 is het grootste Fit!vak / NL ACTIEF Opleidingscentrum van Nederland en biedt als enige in Nederland alle Fit!vak / NL ACTIEF opleidingen aan.

Met een diploma voor deze opleidingen kun je opgenomen worden het belangrijke FITNED.NL register.

Bekijk deze pagina voor een overzicht van alle Fit!vak / NL ACTIEF opleidingen:

https://opleidingen2000.nl/fitvak/

Voor ieder beroep in de fitnessindustrie dat erkend wordt door Fit!vak / FITNED.NL, zijn kwalificaties gedefinieerd in een beroepscompetentieprofiel. De Beroepscommissie opleidingen van Fit!vak / NL ACTIEF ontwikkelde tot op heden standaarden voor fitnessberoepen op de niveaus 3, 4, 4+ en 5.

Niveau 2 Assistent Fitnesstrainer

Niveau 3 Fitnesstrainer A Groepslesdocent A 

Niveau 4 Fitnesstrainer B – Personal TrainerNiveau 4+

Niveau 4 Bewegingsdeskundige Prediabetes

Niveau 4 Bewegingsdeskundige Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)

Niveau 4 Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas (BOO)

Niveau 5 Fysiotherapeut

Niveau 5 Leefstijlcoach

Niveau 7 Bewegingswetenschappen

BELANGRIJK! Overige fitnessdiploma’s vallen niet onder de erkende branchediploma’s. Bent u in het bezit van een ander diploma dan genoemde branchediploma’s neem dan even contact met ons op. https://opleidingen2000.nl/contact/

Vanaf 2012 is alleen het Fit!vak branchediploma erkend. Buitenlandse diploma’s dienen gecheckt te worden. Neem dan ook even contact met ons op: https://opleidingen2000.nl/contact/

Voordelen om als trainer opgenomen te worden in het FITNED.NL register:

  • Je wordt opgenomen in een publiek register van instructeurs, trainers en centra die de gewenste competenties hebben en kwaliteit bieden. Het register is openbaar.
  • Je sluit tegen zeer gunstige voorwaarden een aansprakelijkheidsverzekering af bij NL Actief Verzekeringsdienst.
  • Je ontvangt een op naam gestelde lidmaatschapspas.
  • Informatie over trainingsmethoden en ontwikkelingen daarin.
  • Kortingen op bijeenkomsten zoals seminars, congressen, beurzen, opleidingen en workshops.
  • Je ontvangt het online Ezine.
  • Ontvang als fitnesscentrum een FITNED.NL raamsticker en een FITNED.NL promotiepakket.
  • Voer het FITNED.NL logo op je kleding.
  • Profiteer van speciale aanbiedingen.

Opleidingen 2000 is het grootste Fit!vak / NL ACTIEF Opleidingscentrum van Nederland en biedt als enige in Nederland alle Fit!vak / NL ACTIEF opleidingen aan.

Met een diploma voor deze opleidingen kun je opgenomen worden het belangrijke FITNED.NL register.

Bekijk deze pagina voor een overzicht van alle Fit!vak / NL ACTIEF opleidingen:

https://opleidingen2000.nl/fitvak/

Over de schrijver
Reactie plaatsen