OPLEIDINGEN 2000 HEEFT EEN GOEDE SAMENWERKING MET HET UWV - Wat betekent dit voor jou?
03 oktober 2019 

OPLEIDINGEN 2000 HEEFT EEN GOEDE SAMENWERKING MET HET UWV - Wat betekent dit voor jou?

Ben jij op dit moment werkzoekende of wil je graag een carrièreswitch maken? Opleidingen bij Opleidingen 2000 kunnen worden vergoed door het UWV. Samen met jouw contactpersoon of jobcoach/ arbeidscoach willen wij jou graag helpen om je carrière verder in beweging zetten!

WANNEER ONTVANG JE SCHOLINGSBUDGET VAN HET UWV?

Een opleiding of omscholing kan je helpen om sneller een baan te vinden. Is scholing nodig om ander werk te vinden? Dan betaalt UWV mogelijk je opleiding en kun je een tijdelijke vrijstelling aanvragen voor je sollicitatieplicht. Meer over scholingsbudget lees je op de website van het UWV. 

HOE VRAAG JE SCHOLINGSBUDGET AAN BIJ HET UWV?

 • Stap 1: Om scholingsbudget bij het UWV aan te vragen heb je een contactpersoon nodig bij wie je dit kunt voorleggen. Dit kan een jobcoach van het UWV zijn, een re-integratiebureau, of een soortgelijke begeleider naar werk. Het UWV geeft op hun site het volgende aan: Stuur een bericht via uw Werkmap en geef daarin aan:
  • welke opleiding je wilt volgen;
  • locatie van de opleiding;
  • hoelang de opleiding duurt;
  • hoeveel tijd de opleiding elke week kost;
  • of er een stage bij hoort.

  De adviseur werk laat je zo snel mogelijk weten of je de opleiding kunt volgen.

 • Stap 2: Vervolgens dien je jouw motivatie voor je aanvraag en je passie voor dit werkveld goed te kunnen onderbouwen. Benadruk hierbij bijvoorbeeld het maatschappelijke belang van meer professionals die begeleiding kunnen bieden op het gebied van zorg en welzijn. Denk aan problemen die in onze samenleving steeds groter worden, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, maar ook de toenemende zorgkosten. Hoe mooi is het als jij als professional ondersteuning kan bieden in het nemen van preventieve maatregelen?
 • Stap 3: Opleidingen 2000 maakt een offerte voor je. Deze offerte heb je nodig om jouw aanvraag voor scholingsbudget in te kunnen dienen. Wij maken een pakket op maat die past bij jouw ambities en stellen tevens een offerte voor je op.

VRAAG OFFERTE AAN

 • Stap 4: Deze offerte leg je voor aan jouw contactpersoon en als deze wordt goedgekeurd, ontvangen wij hier bericht van. De verdere afhandeling en inschrijving pakken wij samen met jou op. Voor aanvullende vragen vanuit het UWV of over je opleiding of vragen, beantwoorden wij uiteraard graag voor je.

VRAGEN OVER SCHOLINGSBUDGET VAN HET UWV?

Het is belangrijk om altijd goed te blijven communiceren met het UWV. Ook als de aanvraag wordt afgekeurd. Mocht je er bijvoorbeeld zelf voor kiezen om alsnog een opleiding te volgen en zelf te betalen, dan kan dit gevolgen hebben op je uitkering en/of je sollicitatieplicht. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook contact met het UWV over jouw opleidingstraject. Is je iets onduidelijk? Neem dan gerust contact met één van onze opleidingsadviseurs op.

AAN DE SLAG ALS PERSONAL TRAINER?

Ben jij sportief, enthousiast en droom jij van een baan als Personal Trainer? Opleidingen 2000 biedt een erkend Personal Trainer Combinatiepakket die een uitstekende basis vormt om aan de slag te gaan als (zelfstandig) Personal Trainer. Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist om deel te kunnen nemen.

AAN DE SLAG ALS VITAALCOACHLEEFSTIJLCOACH?

De zorgsector geeft een duidelijk signaal af: Nederlanders moeten structureel hun leefstijl veranderen om de toenemende tendens van welzijnsklachten tegen te gaan. Leefstijlcoach is een sterk opkomend beroep. Naast Personal Trainer is dit één van de snelst groeiende beroepen, omdat de vraag hiernaar steeds groter wordt terwijl het aanbod relatief klein is. Een leefstijlcoach is van alle markten thuis en kan adviseren, motiveren en coachen op diverse deelgebieden zoals beweging, voeding, stress, slaap en vitaliteit.

ARBEIDSKANSEN

Opleidingen 2000 helpt cursisten bij het opbouwen van een professionele carrière in de fitness-, health- en/of sportbranche door het aanbieden van beroepsgerichte opleidingen, cursussen en workshops. Wij gaan echter nog een stap verder. Door middel van de vacaturebank brengen wij onze cursisten en andere werkzoekenden in contact met het werkveld en zetten wij hun carrière in beweging. Bekijk hier de vacatures.

MEER LEZEN?
Over de schrijver
bianca
Door

bianca

op 17 Oct 2019

Ik zou best een opleinig tot Fitnessbegelieding wilken doen...maar bij onze UWV/gemeente betalen ze echt geen opleiding. Ik zit ook met een uitkering, dus een cusus/o[leiding is niet te betalen.

Tim Schoormans
Door

Tim Schoormans

op 17 Oct 2019

Hoi Bianca, Of je de opleiding vergoed krijgt door Gemeente of UWV is op basis van een op maat plan dat je met je coach moet opstellen. Wanneer jouw UWV coach hier voor jou mogelijkheden in ziet, dan kan dit altijd aangevraagd worden bij het UWV. In onze vacaturebank kun je in ieder geval al laten zien dat er veel vraag naar gediplomeerde fitnesstrainers is. Begin je aanvraag bij je coach daar eens mee :). Als jij na de opleiding een baan vindt, bespaar je het UWV geld. Hieronder de link naar de vacatures: https://opleidingen2000.nl/vacatures/ Je coach kan ook contact met ons opnemen om de kansen in de markt eens te bespreken.

Reactie plaatsen