TOP 10 - Checklist Opleidingskeuze beste Fitness opleiding – Fitness instructeur opleiding
27 juni 2018 

TOP 10 - Checklist Opleidingskeuze beste Fitness opleiding – Fitness instructeur opleiding

“Wat is de beste fitness opleiding voor jou om een goede fitness instructeur te worden?”

Bekijk hier de TOP 10 CHECKLIST die je kan helpen bij het kiezen van de beste fitness opleiding ook wel fitness instructeur opleiding:

1. Zorg dat je een fitness opleiding of fitness instructeur opleiding kiest waarbij de examens worden afgenomen door examinatoren die niet voor de opleider mogen werken. Dus een onafhankelijke partij en onder toezicht van de overheid (ministerie van Onderwijs of VWS) en/of de brancheorganisatie NLactief / Fitvak. Dit ter waarborging van de kwaliteit van de trainer opleiding.

2. Onderzoek wat de achtergrond is van de docenten. Heeft de docent bijvoorbeeld een echte lerarenopleiding en fitnesspraktijkervaring of heeft hij slechts zelf net een fitnessopleiding afgerond? Een kwalitatieve docent is een grote meerwaarde om de kneepjes van het vak via contactonderwijs te leren kennen. Leer van alle kennis en praktijkervaring die de docent heeft!

3. Je moet bij jezelf nagaan of je denkt dat je een dienstverlenend beroep kunt leren op basis van thuisstudie. Bij een dienstverlenend beroep staat omgaan met mensen centraal. Bij contactonderwijs leer je niet puur de theorie, maar maak je zelf ook een persoonlijke ontwikkeling door om in de praktijk training te leren geven.

4. Denkt de opleider eerlijk met je mee? Wat wil je uiteindelijk bereiken met de opleiding? Behaal je je doel met de opleiding? Is de opleiding wat je zoekt? Fijn als er opleidingsspecialisten aanwezig zijn die eerlijk met je mee kunnen denken over je opleidingskeuze en daarmee ook je toekomst. Ga het gesprek aan, zoek contact!

5. Zorg dat je na je opleiding een erkend en (inter)nationaal beroepsdiploma op zak hebt. Je zult merken dat de arbeidsmarkt dit waardeert en zelfs vaak ook eist van een werknemer. Opleidingen erkend door de brancheorganisatie NLactief / Fitvak betekenen dat de kwaliteit gegarandeerd is.

6. Bedenk hoe jij aan je toekomstige klanten kunt laten zien dat jij een kwalitatieve trainer bent. Een voorbeeld is dat je bij het behalen van het Fitvak /NL actief diploma jezelf kunt registreren in het openbaar FITNED.NL register. Het FITNED.NL register is een belangrijk kwaliteitsinstrument voor de fitnessbranche, waarmee inzichtelijk gemaakt kan worden welke instructeurs en trainers over de vereiste competenties beschikken.

7. Begeleiding tijdens de opleiding. In hoeverre is de opleider erop ingericht om jou optimaal te begeleiden tijdens je opleiding en daarmee ook je slagingskansen te verhogen. Zodat je gemotiveerd blijft om je opleiding vlot, succesvol en vol kennis en inspiratie af te ronden. Is er hulp buiten de lessen om? Kun je les extra lessen volgen? Zijn er verschillende examenmogelijkheden? En zijn daar kosten aan verbonden of is het inbegrepen?

8. Houd het contact met de opleider na je opleiding op? Of kun je in contact blijven door bijvoorbeeld seminars te volgen om je kennis up-to-date te houden. Zijn er voldoende doorstudeermogelijkheden, kunnen er webinars gevolgd worden, word je opgenomen in een online community waar je van je collega’s kunt blijven leren, etc. Ga een lange termijn relatie aan met een opleider, die met je mee kan blijven denken en jou steeds beter gaat leren kennen en jou van de juiste kennis en inspiratie kan blijven voorzien. Zo blijft je kennis up-to-date.

9. Bekijk de praktische zaken, zoals de opleidingslocatie, prijs (eenmalige betaling/ betaling in termijnen), contactmogelijkheden klantenservice/ docent, lesdata etc. Hoe flexibel is de opleider bij praktische zaken? Kun je bijvoorbeeld een gemiste les inhalen zonder extra kosten?  Kun je zelf bepalen wanneer je examen doet? Kun je je opleiding tijdelijk stopzetten of opschuiven? Kun je lessen herhalen?

10. Cursusmateriaal. Probeer vooraf inzicht te krijgen in de inhoud van de opleiding. Is de inhoud evidence based? Is er oefenmateriaal aanwezig? Is de inhoud goed aangesloten op de examens?

 

Wil je weten hoe Opleidingen 2000 over deze punten denkt?

Bekijk onze website om te zien of we een match zijn, het is aan jou!

 

Bekijk hier onze NL ACTIEF / Fitvak Fitness Trainer A opleiding om fitness instructeur te worden. Dat is de erkende fitness opleiding van Opleidingen 2000.

 

Bekijk hier alle NL ACTIEF / Fitvak opleidingen.

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen