Wat is een hormooncoach / hormoontrainer?
14 september 2020 

Wat is een hormooncoach / hormoontrainer?

Wat is een hormooncoach / hormoontrainer of wat kun je dan precies?

Als hormooncoach/ hormoontrainer coach je je klanten met aanpassingen in leefstijlfactoren naar een verbeterde hormoonbalans. Door te focussen op de onderwerpen LEEFSTIJL (Voeding, Beweging, Alcohol, Roken), STRESS en LEVENSFASE (Pubertijd, Menopauze) zet een hormooncoach die kennis in om gezondheidsadviezen aan haar klanten te geven.

Een hormooncoach kijkt samen met de klant naar de oorzaak achter de klacht en legt verbanden tussen klachten, stress, voeding, bewegen, ziektes en hormonen. Er wordt vervolgens een voorlopig herstelplan gemaakt. In dit plan komen o.a. voeding, stress/rust en bewegen aan de orde. Met als uiteindelijk doel om hormonen in balans te brengen en daarmee ook body & mind.

Klachten en oorzaken zijn vaak terug te vinden in leefstijl. De oplossing is een duurzame balans tussen voeding, stressregulatie en bewegen afgestemd op de persoonlijke situatie van de klant.

Door Opleidingen 2000 opgeleide Hormooncoaches hebben gedegen, evidence based kennis over het hormonale systeem en kunnen die kennis inzetten om gezondheidsadviezen te geven. Je kunt mensen begeleiden om hun lichaam in een verbeterde of optimale staat te krijgen.

Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam. Als hormonen echter uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden. Hormonale migraine, overgewicht, menstruatiepijn, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, huidproblemen, PMS… een kleine greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden. Het samenspel tussen hormonen en voeding is echter gecompliceerd en vergt een grondige kennis. Daarom wordt er vaak door de arts gegrepen naar symptoombestrijders om de betreffende klacht op te lossen. De oorzaak is daarmee echter nog niet opgelost. Daarvoor moet je hormonen leren begrijpen. Als je hormonen begrijpt, dan kun je ze namelijk aansturen iets te doen, in plaats van alleen maar dwingen met bijvoorbeeld medicijnen.

Wil jij precies weten hoe hormonen en gezondheid elkaar beïnvloeden en leren hoe je klanten daarmee gezond en vitaal door het leven kunnen gaan?Ben jij gefascineerd door de werking en invloed van hormonen, dan is onze Hormooncoach opleiding op je lijf geschreven.

Bekijk hier de opleidingspagina van de opleiding Hormooncoach: https://opleidingen2000.nl/hormooncoach

Over de schrijver
Reactie plaatsen