Incompany opleiding Leefstijlcoaching
01 oktober 2019 

Incompany opleiding Leefstijlcoaching

UPGRADE JE MEDEWERKERS

VAN FITNESS NAAR LEEFSTIJLCOACHES

Iedereen heeft het over leefstijlcoaching in onze branche.

Velen zijn het erover eens dat daar kansen liggen. Maar hoe pak je dat aan als fitnesscentrum?

Tim Schoormans, directeur van Opleidingen 2000, legt uit hoe zij clubs begeleiden om van fitness naar leefstijlcoaching te gaan.

Tim Schoormans:  “Fitnesscentra werken aan de gezondheid van klanten. We zijn uitgegroeid tot één van de grootste sporten in Nederland.

We gingen van bodybuilding naar fitness en van wellness naar vitaliteit. En nu is leefstijlcoaching het sleutelwoord.

Welke klanten zie je werkelijk hun doel bereiken? Dat zijn de klanten die naast de training méér hebben gedaan. Hun voeding aangepast, geminderd met alcohol, gestopt met roken…………..ze hebben hun leefstijl aangepast.

Dus wanneer je meer resultaten wilt zien bij meer klanten, dan moet je een compleet leefstijlprogramma kunnen bieden.

Denk aan voedingsbegeleiding, beweegactivering, vitaliteitsprogramma’s bij bedrijven, BRAVO-projecten, leefstijlinterventies en doelgroepenprogramma’s.

Veel clubs doen al meer. Fysiotherapie, een voedingsapp, wellness. De faciliteiten en het personeel zijn eigenlijk al aanwezig! Daar kun je nog veel meer gebruik van maken.

Het fitnesscentrum van 2020 wordt de centrale plek voor gezondheid in de breedste zin.

Dat begint bij de juiste opleidingen en programma’s die wij binnen jouw club opzetten.

Behaal met het huidige personeel meer omzet

Jouw personeel heeft voor dit vak gekozen, omdat ze graag mensen willen helpen gezonder te worden. En dat willen ze nog steeds.

Om leefstijlcoaching aan te kunnen bieden, beschik je al over mensen met de juiste instelling.

Trainers kunnen veel meer, klanten hebben meer nodig en jij wilt dit als club kunnen bieden. Alles staat al in de startblokken. Het enige dat je hoeft te doen is het personeel de juiste opleiding en tools aan te bieden om zich verder te ontwikkelen tot leefstijlcoaches.

Het is belangrijk dat het hele team dit kan. Met zijn allen de neus dezelfde kant op.

Bied optimale begeleiding

Ieder fitnesscentrum heeft een leg press, loopband en toilet. Van de goedkoopste tot de duurste. Met een leefstijlcoachprogramma bied je meer begeleiding en kwalitatief betere begeleiding. In beweging, voeding & leefstijl.

De beste begeleiding uit jouw regio! Veel beter dan bij jouw concurrent.

Onderscheid je door gezondheidsresultaten

In een tijd met veel fitnesscentra, moet je je kunnen onderscheiden.

Sommige centra kiezen voor lagere abonnementsprijzen, ruimere openingstijden, of de meest geavanceerde apparatuur. Maar helpt dat de klant om resultaten te behalen?

Met leefstijlcoaching gaan jouw klanten zich onderscheiden van de klanten van de concurrent! De mond-tot-mond reclame zal gaan over de resultaten die ze bij jullie boeken.

Flinke inkomstenverbreding

Het aantal mensen in Nederland dat aan fitness doet is groot. Maar het aantal mensen met gezondheidsproblemen zoals overgewicht, diabetes en obesitas is nog vele malen groter.

Met Leefstijlcoaching kun je iedereen begeleiden die aan de gezondheid wil werken. Dus ook de niet-sporters. Mensen die anders willen gaan eten, willen stoppen met roken, op zoek zijn naar ontspanning of betere slaap. Jouw club biedt daarvoor begeleiding en oplossingen.

Je gaat op deze manier de maximale potentie halen uit zaken die je eigenlijk al in huis hebt.

Vergoeding door de zorgverzekeraars

De begeleiding die jouw klanten gaan krijgen kan geheel of deels worden vergoed vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering.

Voor de aanvullende verzekeringen is het onderdeel voeding een voorwaarde en moeten de begeleiders geregistreerd worden als erkende consulenten. Wij zorgen voor optimale voorbereiding op de examens en de uiteindelijke praktijkvoering in jouw club.

Heeft de begeleider ook nog een HBO-diploma (ieder diploma is voldoende) dan is zelfs ook vergoeding uit de basisverzekering mogelijk. Wij zorgen dan voor opleiding, accreditering, registratie en het opzetten van een erkend interventieprogramma.

Werk mee aan het maatschappelijk probleem

In 2018 had 50,2% van de Nederlandse volwassenen matig of ernstig overgewicht. In totaal heeft 15% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder obesitas. Bijna 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes mellitus. In 2015 bedroegen de kosten van de Nederlandse gezondheidszorg ruim 85 miljard euro. De zorgkosten zijn een maatschappelijk probleem en deze stijgen alleen maar verder als onze leefstijl niet verandert.

Er komt daarom steeds meer erkenning voor preventie door leefstijlcoaching.

Dat wordt voor fitnesscentra een enorme inkomstenbron en voor de maatschappij een enorme kostenbesparing. Preventie is vele malen goedkoper dan medische behandeling.

Optimale scholing

De variatie in diploma’s onder trainers is best groot. Van enkele dagen cursus tot volledige HBO-diploma’s. Bij ons opleidingsprogramma gaan wij ervoor zorgen dat alle personeelsleden het niveau gaan halen dat nodig is voor complete leefstijlcoaching.

We maken een exact passend puzzelstuk.

Zo zijn er vrijstellingen mogelijk en verkorten of verlengen we onderdelen. We gaan werken naar het beste eindresultaat, met de minste belasting op het personeel, tijd en kosten.

Want ik zei al eerder, er is al veel aanwezig in de clubs waar we gebruik van kunnen maken.

Erkenning door beroepsorganisaties

De trainers behalen in dit programma erkende diploma’s.

Hierdoor registreer je de trainers ook bij de beroepsverenigingen.

Dit zorgt voor borging van de kwaliteit, erkenning bij de juiste instanties en aansluiting bij andere bedrijven die betrokken zijn bij de gezondheidsproblematiek.

Praktijkgericht

Alle onderdelen van ons programma zijn gericht op de praktijk binnen het fitnesscentrum. Echte klanten worden zelfs al tijdens de opleiding begeleid in personal training, voeding en hun leefstijl. Wat de trainers leren over leefstijlcoaching gaan zij tijdens de opleiding al implementeren in jullie eigen programma’s.

Onze docenten werken dagelijks in de praktijk waarover zij lesgeven. Omzetten in praktijk staat centraal. Ze begeleiden het team van kennismaking in les 1 tot geïmplementeerd leefstijlprogramma in jouw club.

Word NLactief Preventiecentrum

Ben je aangesloten bij NLactief, dan kun je als Preventiecentrum de club profileren als Bewegingsdeskundige op het gebied van Diabetes Mellitus, Herstel na kanker, NAH, Reuma en Overgewicht & Obesitas.

Als Preventiecentrum met speciale doelgroepen is het van essentieel belang dat vooraf vastgestelde protocollen gevolgd worden.

Natuurlijk worden de trainers hierin geschoold. In ons opleidingsprogramma krijgen zij alle stappen aangereikt om volledig veilig en effectief met deze speciale doelgroepen te kunnen werken. Maar ook de procedures in de club worden afgestemd. Vanaf het moment van binnenkomst in de receptie is de cliënt in goede handen. Wij helpen jouw club om dit professioneel op te zetten.

Implementatie

Vakkennis over gezondheid, voeding, leefstijlfactoren en coaching zijn nodig om goede begeleiding te kunnen bieden. Maar dat is nog geen garantie voor succes. Ergens kennis over hebben betekent nog niet dat je iets gaat lukken.

Alles valt of staat met een goede implementatie. Bij de klant is dat implementatie in de leefstijl en bij jouw team is het implementatie in de begeleidingsvormen en bedrijfsprocessen.

Daarom leren wij het team ook workshops te kunnen geven, klantbegeleidingsprogramma’s op te zetten, protocollen uit te werken, ondernemingsplannen op te stellen en uiteindelijk zelfs een definitief implementatieplan creëren.

Dat maakt ons opleidingsprogramma uniek en succesvol.

Wil je alles weten over onze Incompany Leefstijlcoaching?

Kijk dan op https://opleidingen2000.nl/incompanyleefstijlcoach en vraag geheel vrijblijvend een op jouw club afgestemd plan aan.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen