Overheid laat 800 sportschoolmedewerkers GRATIS* (verder) scholen tot fitnessprofessionals
14 september 2021 

Overheid laat 800 sportschoolmedewerkers GRATIS* (verder) scholen tot fitnessprofessionals

BRON: Brancheorganisatie NLactief

14-09-2021

Subsidietraject NL leert door: laat medewerkers zich verder ontwikkelen als fitnessprofessional

€900.000,- subsidie voor scholing.

Werken in de fitnessbranche is leuk en uitdagend. Maar ook fysiek zwaar, zeker als je als instructeur dagelijks meerdere (groeps)lessen verzorgt. Voor oudere medewerkers kan dit leiden tot vragen als ‘hoe lang houdt mijn lichaam dit vol?’ en ‘kan ik met scholing een andere rol gaan vervullen en zo langer werkzaam blijven in de fitnessbranche?’. Die scholingsbehoefte is er ook bij jongere medewerkers (fitnessinstructeurs, baliemedewerkers), die zich verder willen ontwikkelen als fitnessprofessional. Kortom: scholing biedt kansen. De markt vraagt daar ook om. De vraag naar speciaal opgeleide leefstijlcoaches bijvoorbeeld en samenwerking met de zorg is enorm toegenomen.

Dankzij subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan NL Actief de komende maanden ruim 800 professionals de kans bieden om zich verder te scholen. Gratis welteverstaan. U bespaart op uw opleidingskosten én u krijgt medewerkers met meer kennis en met carrièreperspectief. Bovendien is het ook interessant voor u als club: meer en hoger opgeleid personeel biedt extra kansen om samenwerkingen aan te gaan met bijvoorbeeld de zorgsector en het bedrijfsleven. Samen met benVitaal gaat u een ontwikkeladviestraject in waarin de scholingsbehoefte van u en uw medewerkers in kaart wordt gebracht en vertaald naar een gepersonaliseerd opleidingsplan.

Geef uw medewerkers de gelegenheid om:

* De opleidings- en examenkosten worden bekostigd door de verkregen subsidie van bijna 1 miljoen euro.

Zodat zij:

  • langer werkzaam kunnen zijn in de fitnessbranche
  • zich verder kunnen ontwikkelen als professional

 

OPLEIDINGSMOGELIJKHEDEN

  • Het diploma Fitnesstrainer A niveau-3 behalen

Alle professionals met aantoonbaar drie jaar werkervaring als trainer, maar zonder diploma krijgen de gelegenheid om gratis een examen te doen om het branchediploma Fitnesstrainer A te behalen. Wil je de theorie voor dit examen uitgelegd krijgen via een On Demand opleiding? Dan kan dat via Opleidingen 2000. Met een eigen docent, online lessen en een examenleertool.

De behoefte aan professionals die mensen kunnen begeleiden naar een duurzaam betere leefstijl groeit enorm, maar daarbij wordt niet meteen gedacht aan de professionals in de fitnessbranche. Dat heeft veel met beeldvorming te maken. Is de professional in de club of de personal coach ook een leefstijlcoach? Om recht te doen aan de sterk groeiende vraag naar leefstijlcoaches, worden binnen de subsidieregeling professionals in de gelegenheid gesteld om de opleiding Leefstijlcoach 3+ te volgen. Deze opleiding is in de laatste ontwikkelingsfase met NLactief en zal ook worden aangeboden via Opleidingen 2000.

  • Opleiding doorstroom van Fitnesstrainer A niveau-3 naarFitnesstrainer B / Personal Trainer niveau-4

Om beter aan te kunnen sluiten bij de eisen die verwijzers uit de eerstelijnszorg stellen en de verwachtingen van bedrijven bij het uitrollen van vitaliteitsprogramma’s, is het noodzakelijk dat er meer professionals op niveau-4 en -4+ komen. Fitnessclubs met professionals op dat niveau kunnen een NL Actief Preventiecentrum worden. Bovendien liggen er voor een 4+ professional diverse kansen om zich te bekwamen in het begeleiden van mensen met een aandoening als diabetes, obesitas, niet-aangeboren hersenletsel.

  • Beweegdeskundige Fitness en Reuma

Er zijn in Nederland ruim 2 miljoen mensen met een vorm van reuma. Juist voor mensen met een vorm van reuma is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het is belangrijk dat zij terecht kunnen bij een gekwalificeerde fitnessprofessional als het gaat om vraagstukken op het gebied van bewegen en belastbaarheid. ReumaNederland en NL Actief hebben samen de opleiding Bewegingsdeskundige fitness & reuma ontwikkeld, op niveau-3+. We geven fitnessprofessionals de gelegenheid om zich te specialiseren als beweegdeskundige voor de doelgroep mensen met een vorm van reuma.

Heeft u opleidingswensen voor uw personeel? Stuur dan een mail naar info@nlactief.nl.
Er is ruimte voor ruim 800 fitnessprofessionals om gebruik te maken van deze regeling. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol = vol.

Natuurlijk kun je voor al deze scholingen terecht bij Opleidingen 2000.
Wil je dit met ons bespreken, laat het ons dan weten: Contact

Meer informatie over deze mogelijkheden vind je op deze NL Leert Door pagina.

Over de schrijver
Reactie plaatsen