Alle opleidingen Voeding & Gewicht

Onderscheid jezelf als Voedingsexpert

Bekijk de opleidingen

Alle opleidingen Voeding & Gewicht

Ontvang geheel vrijblijvend de studiegids per mail of per post

We leren steeds meer over voeding en toch is er ook vaak onzekerheid. 

Mede door het belang van gezonde voeding in tegenstelling tot de ongezonde praktijksituatie waarin mensen zich soms bevinden, bestaat er een grote behoefte aan goede begeleiders. Consumenten hebben meer en meer behoefte aan duidelijkheid over voeding, en aan de juiste personen om hen daarbij te helpen.


De branche van de voedingsbegeleiding is daarom ook sterk groeiend. Er is behoefte aan meer begeleiders, maar ook willen begeleiders zich kunnen onderscheiden van elkaar


Dat kan door je op doelgroepen te richten zoals sporters of kinderen, maar ook door jezelf naast voeding, ook te scholen op het gebied van beweging en leefstijlcoaching, waardoor je multidisciplinair je klant kunt begeleiden als Vitaalcoach.

Hulp nodig bij het kiezen van je opleiding? Maak gebruik van ons gratis studieadvies.

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor gezondheid en vitaliteit. De adviezen waarmee de radicale ‘experts’ scoren, komen vaak niet overeen met de visie van de gevestigde orde. Erkende voedingscoaches, die zijn aangesloten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), werken vanuit de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Duurzame leefstijlverandering in plaats van een quick-fix via een blog of prijzig boek.


Als vereniging hechten we waarde aan wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen. We vinden het ook belangrijk dat leden zich blijven ontwikkelen en bijscholen, daarmee kunnen cliënten rekenen op een up-to-date voedingsadvies.


Net als de voedingsgoeroes willen de BGN en haar leden Nederland een stukje gezonder en vitaler maken, maar hun aanpak verschilt. Uiteindelijk wil iedereen meer energie, zich prettig voelen, gezond zijn en lekker in z’n vel zitten. Onze leden zorgen hiervoor met een gefundeerd advies. Daarmee kom je misschien niet zo snel bij RTL Late Night, maar het geeft een veel fijner resultaat: gelukkige cliënten met een gezonder gewicht.


Om BGN-erkend gewichtsconsulent te worden moet een geaccrediteerde opleiding worden gevolgd. De opleidingen van Opleidingen 2000 voldoen aan de eisen die wij als beroepsvereniging stellen voor het uitoefenen van het beroep van gewichtsconsulent.

Sandra Kok - Bestuurslid BGN

De opleidingen van Opleidingen 2000 zijn onderverdeeld in 4 categorieen:

Beweging & Fitness, Voeding & Leefstijl, Medisch & Health en Leefstijl & Wellness.

arrow_drop_up arrow_drop_down